Vaccin farligare än influensan?

A warning that the new swine flu jab is linked to a deadly nerve disease has been sent by the Government to senior neurologists in a confidential letter.

The letter from the Health Protection Agency, the official body that oversees public health, has been leaked to The Mail on Sunday, leading to demands to know why the information has not been given to the public before the vaccination of millions of people, including children, begins.

It tells the neurologists that they must be alert for an increase in a brain disorder called Guillain-Barre Syndrome (GBS), which could be triggered by the vaccine.

DailyMail

Jag är inte hundra på att det är samma vaccin som används i Sverige som i USA, men det kan alltså finnas anledning att vara skeptisk mot den massvaccinering som är tänkt ske, lång efter det kontrollen över spridningen för länge sedan gått förlorad.

Personligen ser jag inte risken att dö som stor nog att motivera vaccinering. Dör jag så dör jag. Dör jag inte, vilket jag inte gör med typ 99% sannolikhet, så står jag bättre rustad nästa gång influensan kommer, i samma eller en muterad form. Jag har inte heller kontakt med varken barn eller äldre, så jag lär inte smitta ner nån som kan dö av det.

Valet är upp till var och en. Vi lever ju trots allt inte (ännu) i en totalitär, utilitaristisk polisstat.

 • Andreas

  H1N1 är inte farligare än den vanliga influensan som också folk dör av men det hörs inte i media. Svininfluensan är bara mer smittsam än den vanliga influensan vilket gör att unga vältränade människor som vanligtvis inte blir smittade kommer få den. Detta kommer leda till att de unga som inte brukar bli sjuka kommer att bli ”mest” sjuka och vissa där med ovana immunförsvar kommer dö. Jag får dock influensan 1-2 ggr. varje år och det gör nog att vaccinet som är nytt och otestat är mer riskfyllt. Läkemedelsbolagen och media är de stora vinnarna på denna hysteri nu när länder inhandlar befolkning x3 doser för fantasisummor…

 • Mokky

  Det roliga är ju att de snackar om att svin kan mutera, varför vaccinera då? eftersom vaccinet kommer bli useless om svininfluensan muterar. xD

  De statliga medierna (tidningar, tv) är bara smörja.

 • *

  Fel, fel, fel. Du är inte bättre utrustad för mot svininfluensan nästa gång den kommer om du får den idag än om du skulle vaccinera dig mot den strain som finns idag. Ett vaccin har samma effekt som att få influensan, samma försvar byggs upp, bara att man slipper sjukdoms symptomen.

  Och här är lite sanning om GBS: http://www.cdc.gov/FLU/about/qa/gbs.htm

 • hasse