Ungdomsförbund mot sexköpslagen

Liberal ungdom, Centerns ungdomsförbund och Moderata ungdomsförbundet tar ställning mot sexköpslagen, när en kampanj mot trafficking i Kalmar tagit vändning till att handla om att vara mot prostitution överlag.

Det är förstås galet att trafficking, som till stor majoritet handlar om andra branscher än sexuella tjänster, blivit synonymt med denna. Ingen försöker förbjuda resturangbranchen, eller byggbranchen, trots att fler hamnar där än i sextjänstebranchen. Guilt by association kallas det.

Därför är det glädjande att se, att iaf tre av ungdomsförbunden klarar se med nykter blick på sexuella tjänster och inser att detta inte är liktydigt med trafficking.

 • Andreas Eriksson

  W00t? Har vi fått MUF med oss? Glädjande.

 • Axel Werin

  MUF kommer alltid att stå på frihetens och individens sida! Är det okej ifall jag lånar lite argument från din blogg?

 • Det verkar så i Kalmar iaf.

 • Andreas Eriksson

  Underbart, om vi bara väntar 15 år så har vi förmodligen fått en liberal generationsväxling inom det borgerliga blocket…

 • MUF i Kalmar är mot sexköpslagen. MUF nationellt har ingen officiell ståndpunkt i frågan.

  Mvh
  Björn (LUF:aren i artikeln)
  .-= Björn Brändewall´s last blog ..FRA: riv upp, KASTA BORT! =-.

 • Axel Werin: Självklart! Kopiering är ju sånt vi pirater gillar. :)

 • Alexandra

  @Andreas:
  Ja om nu inte de sittande låssasliberala partierna har hunnit förstöra för mycket.
  .-= Alexandra´s last blog ..Fråga Olle – Den glada horan =-.

 • Andreas Eriksson

  @Alexandra:
  Sant, fast efter detta val lär det dröja något decenium innan vi allianspartier får makten igen.

 • Svempa

  Fel överallt, folket.

  De så kallade ”ungdomsförbunden” är ingenting annat än kliniskt maktbefriade radikala alibin. Med LUF som exempel: Du kan vara 34 år gammal och vara kvar i ”ungdomsförbundet”. För att få något slags plats i politiken måste du avancera till moderpartiet, och det förutsätter lojalitet med partilinjen som främsta egenskap.

  Vart tror ni de radikala människorna i ungdomsförbunden för 15 år sedan tog vägen?

 • Andreas Eriksson

  Svempa: Jag kan inte tala för alla ungdomsförbund men inom CUF är en stor del av de aktiva ungdomarna, även de yngre än 18 år, redan aktiva i moderpartier. Oftast på kommunal nivå, men avancerande. Inte heller är vi särskilt radikala utan snarare realistiska, om än aningen mer ideologiskt orienterade, men med en ofta mer nytänkande politik än moderpartier.

 • Svempa

  Och bara de som är mest ”realistiska” och minst ”nytänkande” kommer att bli erbjudna platser i riksdagen. Fundera lite på det.

 • Andreas Eriksson

  Jag ser inte poängen… Om folkopinionen inte är radikal, varför skulle dess representanter då vara det? Dessutom tvivlar jag på att din bild av ungdomsförbunden är särskilt rättvisande.

 • Svempa;

  Bland de radikala inom ungdomsförbund för 15 år sedan synns bland annat Fredrik Reinfeldt, och det har väl gått ganska bra för honom politiskt sedan dess?
  .-= Sebastian Hallberg´s last blog ..Låt statschefen föreslå regeringschef =-.

 • ”Jag ser ingen skillnad på snickare som använder sina muskler till att slå in spik och människor som säljer sin kropp för sex. Prostitution är ett yrke som alla andra.”
  /MUF:s distriktsordförande Axel Werin

  Jag vet inte men jag har sett för många intervjuer med fd. prostituerade kvinnor som sagt att ”den lyckliga horan” bara är en myt, alla mår dåligt av att sälja sin kropp för sex. För mig är det rätt så självklart, synd bara att någon på en position med så stort ansvar inte förstått det.

 • Hanna, vilken bra blogg du skriver jätte intressant att läsa!
  ha det bäst
  Kram
  Naddy
  .-= Naddy´s last blog ..Good news, bad news.. =-.

 • Patrick;

  Är det traffickingoffer eller frivilliga prostituerade du hört beklaga sig över sitt yrke? Är det traffickingoffer handlar det ju om slaveri. Är det frivilliga borde de kanske slutat?

  Vidare finns det intervjuer med mer eller mindre utnyttjade bärplockare som säger att de inte trivs med det. Det innebär ju knappast att vi ska förbjuda människor från att köpa bär för det.
  .-= Sebastian Hallberg´s last blog ..Låt statschefen föreslå regeringschef =-.

 • Nej det är sant helt sant. Jag har bara mina tvivel till att bärplockare får samma psykiska men som (jag är relativt övertygad till att) ”frivilliga” prostituerade får av att bjuda ut sin kropp för pengar. De jag hört intervjuas har varit prostituerade. Den senaste uppmanade alla som funderar över att ”prova” att absolut inte testa det, inte ens en gång. Eftersom det är så sjukt lätt att bli beroende av de snabba pengarna man kan tjäna på det.
  .-= Patrick´s last blog ..Strömsöt =-.

 • Patrick: Det är ju lite ens eget fel om man blir ”beroende” av de snabba pengarna. Är det inte värt vad det kostar ska man givetvis inte sälja sin integritet. Har man inget problem med jobbet så är det dock inte automatiskt så att man säljer sin integritet bara för att man säljer sex. Jag skulle inte vilja jobba med en hel del jobb, oavsett hur bra jag tjänade, enbart för att jobben i sig skulle få mig att må så dåligt. Just att ha sex och få betalt för det är dock helt klart inte ett av dessa jobb – för mig.

 • Andreas Eriksson

  Patrick: Har du sett interjuven med ”Isabella Lund”?

 • Andreas:
  Har du läst interjuven med Louise Eek?
  Jag har läst en hel del av Isabella Lunds blogg nu och det verkar som att dessa två (Louise Eek och Isabella Lund) kommer från två helt olika världar inom prostitution. Isabella Lund kallar sig för ”eskort” och verkar bevandra den lite finare delen av prostitution, hon kan ta högt betalt och väljer själv sina kunde (på sätt och vis). Louise Eek verkar komma från den mer ”smutsiga” formen av prostitution, frågan är väl vilken av dessa former som är störst?

  Hanna:
  Håller i stort sätt med i det du skriver (förutom att jag hänvisar tillbaka till det jag skrev till Andreas om att det finns skilda världar inom ”prostitution”). Det enda jag inte håller med om är att det är ens eget fel, just den punkten tror jag mycket väl har att göra med våra politiska inriktingar, vilket det inte är någon större nytta att gå in på just nu. :)
  .-= Patrick´s last blog ..Strömsöt =-.

 • Patrick: Då borde du va ännu mer inspirerad av Nya Zeeland, eftersom avkriminalisering just förbättrar situationen och möjligheten att jobba ur hemmet eller på bordell. I sverige blir man vräkt om hyresvärden får veta att man säljer sex ur hemmet, alltså är sexsäljarna här mer utsatta och uttvingade på gatan.

  Sexköpslagen har gjort kunderna kriminella, vilket innebär att de mer laglydiga och kanske också angenäma kunderna, försvinner och kvar blir dem som inte har något emot att bryta mot lagen. Det gör alltså bara sexsäljarna mer utsatta.

  Det är ju knappast så att efterfrågan försvinner till den grad att inte kvinnor längre kan sälja sex. Så naiv kan ingen vara att man faktiskt tror det. Ska man förespråka omtanke om de utsatta sexsäljarna så borde det ligga i ens intresse att avkriminalisera sexköp och samtidigt öka resurserna för de sociala insatserna.

  Att sälja sex är inte i sig ett problem och i den mån de som säljer är socialt utsatta hjälper man dem inte genom att kriminalisera sexköp, man gör bara deras tillvaro värre.