Transsexuell flyttas från mansfängelse

En transsexuell som begått mord och våldtäkt får nu förflyttas till ett kvinnofängelse i England, trots våldsamma protester.

Mordet ägde rum när fången fortfarande var en man, men nu har han alltså blivit en kvinna.

Nyheter24

Det kanske kan tyckas lite märkligt att respektera mänskliga rättigheter för en kvinna med transsexualism, som själv begått både mord och våldtäkt och alltså inte respekterat andra människors fundamentala rätt till liv och självbestämmande över sin egen kropp.

Men nu fungerar inte rättssystem så att vi gör kriminella totalt rättslösa, åtminstone inte så länge de inte anklagas för terrorism eller fildelning. Därför ser jag det som fullkomligt självklart att en diagnostiserad transsexuell person ska sättas i ett fängelse för personer av samma kön.

Kvinnor begår också våld mot andra kvinnor, så det är i sig inget argument att hon har begått våldtäkt mot en kvinna tidigare. Vi sätter inte homosexuella våldtäktsmän i fängelse för kvinnor, vilket isf hade varit den logiska konsekvensen.

Samma sak har utspelat sig tidigare i Spanien, där man också konstaterade att kvinnan hade rätt att sitta av sin påföljd i ett kvinnofängelse.

Personligen är jag nyfiken på vad som gäller för oss som är diagnostiserade, men inte bytt juridiskt kön i Sverige. Var skulle jag hamna? Man behöver ju inte fundera länge innan man inser att risken att jag ska bli våldtagen i ett fängelse med enbart män är rätt stor. Åker jag dit för fildelning och sätts i fängelse så känns det dock inte som så många andra än mediabolagen och vissa politiker skulle tycka det vore rimligt att jag fick ta lite våldtäkt på köpet för mitt brott. Vissa religiösa grupper ej räknade… Eller?

Som alltid ser man bara till kollektivet och generella lösningar. Stela byråkratiska uppdelningar som inte är tillämpliga på individnivå. Och mänskliga rättigheter, dem har man ju redan kastat ut genom fönstret för länge sen i det här landet.