Transsexuell flyttas från mansfängelse

En transsexuell som begått mord och våldtäkt får nu förflyttas till ett kvinnofängelse i England, trots våldsamma protester.

Mordet ägde rum när fången fortfarande var en man, men nu har han alltså blivit en kvinna.

Nyheter24

Det kanske kan tyckas lite märkligt att respektera mänskliga rättigheter för en kvinna med transsexualism, som själv begått både mord och våldtäkt och alltså inte respekterat andra människors fundamentala rätt till liv och självbestämmande över sin egen kropp.

Men nu fungerar inte rättssystem så att vi gör kriminella totalt rättslösa, åtminstone inte så länge de inte anklagas för terrorism eller fildelning. Därför ser jag det som fullkomligt självklart att en diagnostiserad transsexuell person ska sättas i ett fängelse för personer av samma kön.

Kvinnor begår också våld mot andra kvinnor, så det är i sig inget argument att hon har begått våldtäkt mot en kvinna tidigare. Vi sätter inte homosexuella våldtäktsmän i fängelse för kvinnor, vilket isf hade varit den logiska konsekvensen.

Samma sak har utspelat sig tidigare i Spanien, där man också konstaterade att kvinnan hade rätt att sitta av sin påföljd i ett kvinnofängelse.

Personligen är jag nyfiken på vad som gäller för oss som är diagnostiserade, men inte bytt juridiskt kön i Sverige. Var skulle jag hamna? Man behöver ju inte fundera länge innan man inser att risken att jag ska bli våldtagen i ett fängelse med enbart män är rätt stor. Åker jag dit för fildelning och sätts i fängelse så känns det dock inte som så många andra än mediabolagen och vissa politiker skulle tycka det vore rimligt att jag fick ta lite våldtäkt på köpet för mitt brott. Vissa religiösa grupper ej räknade… Eller?

Som alltid ser man bara till kollektivet och generella lösningar. Stela byråkratiska uppdelningar som inte är tillämpliga på individnivå. Och mänskliga rättigheter, dem har man ju redan kastat ut genom fönstret för länge sen i det här landet.

 • ”Och mänskliga rättigheter, dem har man ju redan kastat ut genom fönstret för länge sen i det här landet.”

  Utveckla?
  .-= Odelberg´s last blog ..Vi humanister vet ingenting alls =-.

 • Dikotom

  ”Men nu fungerar inte rättssystem så att vi gör kriminella totalt rättslösa, åtminstone inte så länge de inte anklagas för terrorism eller fildelning.”

  På vilket sätt förlorar man sin rättssäkerhet om man anklagas för fildelning? De rättegångar jag hört talas om i Sverige har väl gått enligt laglig praxis.

  ”Därför ser jag det som fullkomligt självklart att en diagnostiserad transsexuell person ska sättas i ett fängelse för personer av samma kön.”

  Finns det tillräckligt många svenska transsexuella för att det ska vara värt att ha anstalter enbart för dem? Annars borde väl transsexuella själva få välja vilken könsindelad anstalt de vill vara på, bortsett från alla administrativa undantag.

 • Polykotom

  Med hannas engagemang i fildelningsfrågor var det nog närmast att betrakta som ett skämt. För övrigt är det ju tydligt av ditt namn att döma vad du anser om transsexuella – vi andra ser dem som de kön de upplever sig tillhöra.

 • Odelberg: Personerna som skickades till Egypten för att torteras är ju ett bra exempel. Den totala rättsosäkerheten som exemplifieras i The Pirate Bay är ett annat bra exempel.

 • Dikotom: Borde räcka med att nämna TPB och alla efterföljande fall, som senast när man ville tvinga en operatör stänga ner för medhjälp till medhjälp till medhjälp till upphovsrättsbrott. Ett brott som är att likna vid snatteri i allvarlighetsgrad, men som verkar uppgraderats till närmast terrorism senaste åren.

 • Maria

  Man hammnar i fängelse för män. Jag vet.

 • 07-203

  Du skulle hamna på ett mansfängelse eftersom du inte är folkbokförd som kvinna. Men du skulle få tillgång till hormoner/antiandrogener, helt gratis. KVV kommer inte låta dig bli misshandlad och våldtagen, du kommer få ta en §18 dvs be om frivillig isol alternativt vara en hårding:) Men till ett kvinnofängelse kommer du inte så länge du har penis, och det vill du inte heller för de tjejerna är på inga sätt och vis snällare än män. Själv gjorde jag 2 år varav ett år på sluten avdelning som öppet transsexuell, mina medfångar var ganska respektfulla eftersom de ser skillnad på en bög och nån som är transsexuell, samtidigt som de flesta inte vill bli bögstämplade själva. Så nu vet du det :) Ha det, / Nummer 07-203