Teknisk inspiration

 • Nisse

  Vet inte om jag håller med om att det krävs statliga forskningspengar för att detta skall hända.

 • Nisse. Kära du! Hur långt tror du människan hade kommit med käbblande företag som patenterar idéer och skapar oligopol mellan varandra.

  Du får ursäkta men jag tror mer på människans nyfikenhet än hennes girighet ;)
  .-= Olof Bjarnason´s last blog ..Brevscanner =-.

 • Locrian

  Tröttnade när det började bli en massa tjat om statligt finansierad forskning… Det som började så bra. :P

 • yawn

  400.000 personer jobbade på månlandningen :>

 • Håller med om att staten inte behövs för det här, men tänk ist på hur mycket längre vi kommit om staten inte varit ivägen! :)

 • David Eliason

  Grundforskning (http://sv.wikipedia.org/wiki/Grundforskning) är viktig, och för denna behövs statliga forskningspengar. När det gäller grundforskning finns det nämligen inga garantier för att den på kort tid (inom t.ex. 3 år) kommer ge några resultat som kan omsättas i pengar. Därför kommer inte företag vara intresserad av att bedriva sådan forskning. Speciellt inte i dagens samhälle där företag har allt kortare framförhållning. Ibland verkar man bara satsa på sånt som ger vinst innan nästa kvartal. Tyvärr verkar staten också satsa mindre på grundforskning, för att istället konkurrera med den forskning som faktiskt görs hos företagen. Vilket ju är fel. Staten ska finansiera den forskning som inte görs av företag.

 • Rower

  ”Håller med om att staten inte behövs för det här, men tänk ist på hur mycket längre vi kommit om staten inte varit ivägen! :)”
  Ja för det är verkligen så lätt för folk att göra det dom vill med ett företag som bara tänker på vinster brinnande långt upp i rektum på dom…
  Varför skulle inte staten (vi) behövas för forskning?

 • @Yawn – enligt någon uppgift har det också spenderats ungefär lika många mantimmar på att bygga Wikipedia som det gjordes på månlandningen.

  Bara det gör att jag återfår hoppet om mänskligheten. (dock inte alla människor…)

  :-)
  .-= Markus ”LAKE” Berglund´s last blog ..Två bra sommarpratare – Roger Wallis och Mårten Schultz =-.