Studie i Storbritannien: Fildelare konsumerar mer

Då var det bekräftat ännu en gång. Enligt en undersökning i Storbritannien har man kommit fram till att de ivriga fildelarna också är de största konsumenterna av legal media.

Det gör det ännu mer konstigt, att mediabolagen så ihärdigt jagar sina bästa konsumenter.

Undersökningen visar att de som laddar ner musik olagligt från internet lägger i genomsnitt 77 pund per år på musik, 33 pund mer än de som aldrig laddar ner illegalt.

Enligt beräkningar gjorda av den brittiska skivindustrin så kostar den illegala fildelningen varje år över 200 miljoner pund. Cirka sju miljoner brittiska medborgare beräknas ladda ner musik illegalt från nätet. Men om siffrorna från den nu aktuella undersökningen stämmer så skulle de 33 extra punden som fildelarna handlar för bli 231 miljoner pund. Alltså 31 miljoner över förlust beräkningarna.

Metro

Fildelningen är alltså inget problem. Precis vad vi pirater sagt hela tiden. Det är dags för politikerna att ta till sig detta och sluta med särslagstiftning för mediabolagens intressen. Det är inte synd om dem, deras eventuellt bristande försäljning beror inte på fildelarna och är inte ett samhällsproblem.

Den absurda ivern med övervakning, censur av Internet och jakt med privatpolis på enskilda konsumenter måste upphöra. Den är inte motiverad, inte rättssäker och helt verklighetsfrånvänd när man ser till fakta. Hör detta, politiker!