Students for Sensible Drug Policy

SSDP är en studentorganisation i USA som verkar för att förbättra lagstiftningen kring droger. Nu senast fick man t.ex. bort en lag som gjort att elever som dömts för innehav av droger inte får ta emot studiestöd. Ett litet steg kan tyckas, i ett land som står för en totalt vansinnig drogpolitik på många håll (även om det börjar vända på statlig nivå med t.ex legalisering av medicinskt bruk av marijuana etc), men väl värt att nämna för det!

Det är viktigt att även vi svenskar stödjer sånt här, eftersom amerikansk drogpolitik direkt färgat av sig på den svenska mentaliteten i denna fråga. Om USA totalt avkriminaliserar innehav, liksom allt fler länder på den syd och mellanamerikanska kontinenten börjat göra, kommer det direkt påverka inställningen i resten av västvärlden.

Drogpolitiken måste börja handla om att minimera skada, inte om att upprätthålla omöjliga ideal och utopier när verkligheten istället bara försämras medan enorma resurser kastas bort, bara för att i slutändan gynna den organiserade brottsligheten.