Stoppa SJs övervakning!

SJs krav på legitimation vid tågresor är ingenting annat än en ökad börda för resenären, en inskränkning i den personliga integriteten och ytterligare ett steg mot ett samhälle med minska rörlighet och ökad kontroll

Facebookgruppen ”Stoppa SJs personliga biljetter!

Bra initiativ, jag hoppas på stort genomslag så SJ och andra företag fattar att det finns ett stort motstånd mot denna typ av åtgärder. Gillar man inte att folk säljer det dom köpt så får man låta bli sälja det från början, eller lära sig av tillgång och efterfrågan, inte öka övervakningen av sina konsumenter!

 • Yuri

  Jag vet inte hur är det med SJ, reser inte så mycket, men SL har satt upp kameror överallt. Det finns nu en kamera på varje hörn. Även på pendeltågstationer.

 • Hans J

  @Yuri:

  EN kamera?

  Min pyttelilla T-station har ELVA övervakningskameror bara på perrongen, och ytterligare 4-6 i trapphuset!

 • MrArboc

  Jag förstår inte problemet – men ska jag vara ärlig så trodde jag ju att tågbiljetter var personliga precis som flygbiljetter var det.

  Nä, inget sånt där snack om att ”har man inget att dölja” eller så, men om du nu köpt en biljett så är det väl inget problem att bevisa att det är du som köpt den? Eller?
  .-= MrArboc´s last blog ..Säkerhetsklass 1! =-.

 • Nicklas

  Titta inte efter de enorma kamerorna från 1974, titta istället efter små saker som ser ut som värmesetektorer, fast ändå inte. Senast jag åkte buss i Göteborg så såg jag åtminstone sex stycken I bussen.

 • Då är väl den potentiella övervakning som kortköpta biljetter medför ännu större, eller?