Sthlm Smokefest 16:20

PÅMINNELSE. Idag är det alltså Stockholm Smokefest, kl 16:20 i Rålambshovsparken.

Stockholm Smokefest (Lördagen den 18 juli 2009) är en allmän sammankomst i Rålambshovsparken, Stockholm. Syftet är att i lugna omständigheter njuta av cannabisliknande lagliga preparat på allmän plats.

Ingen rekommenderas att inneha eller vara påverkad av någon illegal drog under Smokefest. Eftersom cannabis är olagligt så kommer det med stor sannolikhet finnas poliser på plats. Kanske de fått i order att inte gripa de som rökt cannabis (som under Global Marijuana March 2007) men den som röker cannabis framför en polis utsätter sig för en risk. Som tur är finns Spice och Genie – lagliga cannabissubstitut som ger samma psykoaktiva effekt som cannabis. De innehåller syntetiska cannabinoider vars bieffekter är inte lika kartlagda som de hos cannabis, men eftersom ruset är detsamma så vore det konstigt om bieffekterna var drastiskt förändrade. Spice har funnits på marknaden i flera år och inga allvarliga bieffekter har rapporterats. Effekterna är nästintill identiska med cannabis. Att röka något cannabissubstitut (likt Spice eller Genie) under Smokefest är alltså helt lagligt.

Smokefest kommer att vara en slags picknick (allmän sammankomst) där vissa av deltagarna använt lagliga cannabissubstitut.

Smokefest är ett projekt som planerats på diverse internetforum och som helt saknar central ledning eller arrangör. Vi uppmanar inte till brott.

SVD: Cannabisrökares fest oroar polisen