Staffan Heimerson har förstått

Staffan Heimerson är utrikeskorrespondent och kolumnist på Aftonbladet. Han har förstått vad Piratpartiet står för och varför man bör rösta Pirat.

Det var därför jag masade mig till valurnan. På en namnlös valsedel textade jag: Piratpartiet.

Jag röstade på Piratpartiet därför att, inte trots att, det är ett enfrågeparti. En fråga, en enda, räcker för mig de kommande fem åren i Bryssel och Strasbourg. Frågan är: Internets frihet och vår personliga integritet.

Är jag så korkad att jag tror att en enda pirat från Sverige ska kunna säkra dem? Nej. Men jag vet, att med en avvikande svensk röst i EU-parlamentet kommer Brysselkorrespondenterna att sända rapporter om vad odågan Christian Engström ställer till med där nere. Så hålls integritetsfrågan levande.

Aftonbladet

Det är jättekul att se fler journalister skriva och visa att de förstått dessa enkla saker. Dels att ”den enda frågan” som Piratpartiet inte på något sätt är en enda fråga. Det rör sig om ett principiellt förhållningssätt som går in på alla möjliga områden. Att alltid ha integritet och medborgarrätt i åtanke när man stiftar lagar.

Något som borde vara en självklar del av demokratin har gått förlorad i byråkratins labyrinter. Socialdemokraterna förlorar förtroende hos sina egna väljare för att politiker och fackpampar visar att de inte längre hör till folket. De hör till den elit de påstår sig vilja bekämpa. Och det har för länge sedan korrumperats till att bara bry sig om egna kortsiktiga mål.

Det är samma attityd vi märker allt mer präglar sosseprojektet EU. Politiker som fjärmat sig från folket, som stiftar lagar åt företag och för egna intressen, som allmänt ökad kontroll över folket.

Därför behövs Piratpartiet i EU. För att ge folket och medborgarna en röst. En röst som säger – vi vill inte övervakas och behandlas som misstänkta brottslingar!