Stackars muslimer

Malaysia har shariadomstolar. Ni vet sånna där som muslimer fattar sig med, för att döma andra muslimer och som inofficiellt finns i Sverige, fast de inte får finnas.

Nu har en kvinna, en fotomodell i 32årsåldern dömts för att ha druckit alkohol till prygling. Det är lite sexigt, det får jag erkänna, men eftersom jag inte får piska så bortser vi från det och fokuserar på att det naturligtvis är absurt att låta religion styra lagstiftningen.

Alla människor ska ha samma rättigheter, det är grunden för liberalismen. Dessa rättigheter gäller också alla, vare sig de själva vill eller inte. De gäller i synnerhet barn som aldrig kan klassas som tillhörande någon religion. De går inte att förhandla bort. Så det spelar ingen roll att muslimerna själva säger att det bara gäller dem och att det på något sätt är ”frivilligt”. Lagstiftning baserad på religion hör inte hemma i ett civiliserat liberalt samhälle och Malaysia får därmed tyvärr se sig som dess motsats.

Hade Kartika inte varit muslim hade hon kunnat dricka sin öl utan påföljd. Malaysia, med stora kinesiska och indiska minoriteter, har ett dubbelt rättsväsende. Shariadomstolarna kan straffa muslimer för religiösa förseelser.

Utöver sex slag med käppen ska Kartika böta 5 000 ringgit (över 10 000 kronor) för den öl hon drack på en nattklubb i delstaten Pahang förra året. Fotomodellen, som annars bor i Singapore, säger att hon accepterar sitt straff.

SvD

 • Yuri

  Vi har Sverigedemokraterna, de har Sharia. Ingen är perfekt.

 • Klas

  Med muslimernas höga födelsetal och europas mest generösa asyllagar behöver det inte dröja länge innan muslimerna är majoritetsbefolkning i Sverige och vi får se shariadomstolar även här.

 • @Yuri; men SD har (än så länge) inte dömande makt i Sverige. ;-)

  @Klas; jag anar att jag kommer ångra detta, men du råkar inte ha en källa eller två till dina påståenden?
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Yuri

  Saudi Arabien har sharia lagar. Tio piskar för en stöld. Hanna, skulle bli en kleptoman om hon bodde där.

 • DreamDesign

  Yuri – Du tycks inte kunna läsa. Hanna skrev tydligt att hon beklagade att det inte var ”hon som fick prygla” .. dvs uttdela piskrappen! (vad är ”tio piskar” för övrigt??) Och i ärlighetens namn, det är nog en klar skillnad mellan att piska lite med en bdsm-anpassad piska, än hårda rapp med en 1m lång träkäpp (bambu eller liknande vad jag förstått av att försöka hitta info om det hela).