Stackars britter

När man läser om det morbida lagförslag som lagts fram i Storbritannien är det svårt att inte känna djup sympati för de stackars människor som måste bo i detta vedervärdiga land som kallas Storbritannien.

Enligt lagförslaget kommer besluten att stänga av illegala fildelare inte att tas av Ofcom utan direkt av regeringen, uppger The Guardian. Modellen motiveras, enligt regeringsdokument som The Guardian refererar till, med att åtgärder måste kunna vidtas snabbt i en tid när Storbritanniens kreativa industrier är hotade.

DN

Inte nog med att deras statliga övervakning av medborgarna redan nått proportioner som får George Orwells 1984 att framstå som facklitteratur, de vurmar så för mediaindustrin att det är pinsamt. Det enda vi kan glädja oss åt är väl att de kommer hamna enormt mycket efter när den nya tidens entrepenörer i andra – mer jordnära – länder redan fått fotfäste och utvecklats bortom gamla tiders trångsyntet och bristande innovation.

Man kan inte lagstifta bort teknisk utveckling och mediabolagen som i decennier haft tid på sig att utveckla nya – tidsenliga – affärsmodeller, håller istället kvar vid 90-talets cd-skivor, dvd-skivor och andra fysiska, oanvändbara format medan de krigar i domstolar med sina konsumenter.