Shemale i Egypten?

Jag har en semesterresa planerad till Egypten i vinter, men information från svenska ambassaden i Kairo gör mig smått bekymrad.

Egypten är ett land med en mycket konservativ syn på könsroller. Frågor rörande sexualitet är dessutom mycket känsliga och diskuteras normalt inte öppet. Den sociala acceptansen för olika former av i deras ögon ”avvikande” sexualitet är mycket låg. Det finns ingenting i strafflagen som uttryckligen nämner olika former av sexualitet, däremot finns en paragraf som rör ”osedligt beteende”, vad som läggs in i tolkningen av denna paragraf är mycket dunkelt och ett brott mot paragrafen kan ge mellan 1 och 2 års fängelse.

Eftersom Egypten lever under ett ständigt terroristhot så förekommer stränga gränskontroller och resenärer får räkna med noggrann genomgång. Stora problem finns även med passförfalskningar, människosmuggling och personer som reser på annat pass än sitt eget (s k look-alikes), varför passhandlingar gås igenom ordentligt. Om det är så att upgifterna i ditt pass (fotot etc) inte stämmer överens med ditt utseende, d v s om det kan finnas minsta tveksamhet om att personen i passet och den person som står framför passpolisen inte är densamma så får du nog räkna med att inte släppas in i landet. Eftersom det alltid är passpolisen i varje land som har sista ordet när det gäller vem/vilka som släpps in så är det ingenting ambassaden kan göra för att försöka få dem att ändra sitt beslut.

Jag hoppas att jag med detta inte har förstört dit lust att resa till Egypten, men eftersom du ställt frågan så vill jag inte ge dig någon förskönad bild av verkligheten utan ge dig en någorlunda realistisk bild av hur det ser ut och vad som eventuellt skulle kunna bli ett problem. Om du väljer att resa hit så hoppas jag att allt kommer att gå bra och att du får en trevlig vistelse.

Jag ska inte skylla på alla jävla muslimer och deras religiöst grundade konservatism som jag inte vill se ett enda dugg mer av i Sverige, men det gör mig lite bekymrad för min egen säkerhet att åka till ett av de mest ”liberala” muslimska länderna och riskera få tillbringa två år i fängelse om nån får för sig att jag bryter mot ”sedligheten'” genom att vara det jag är.

Jag tänkte inte ränna runt i småstäder och blotta mig direkt, men iaf en tur till Konungarnas Dal var planerad. Nu vet jag inte om jag ens blir insläppt i landet, eftersom mitt pass visar ‘M’ som juridiskt kön medan jag inte ser mycket ut som en ‘M’ alls nånstans förutom mellan benen.

pass

Så, vad tror ni som tror er veta? Är det en smart idé att åka till Egypten eller borde man välja nåt mindre religiöst/konservativt land som inte är som USA, Egypten och Lettland?

 • WysiWyg: ..fick man ta om?

 • Jag ska vara lite egoistisk och säga att jag inte tycker att du ska resa dit. Vill inte riskera att förlora dig juh!

  Jävligt snygg passbild dock. Hur många hundra fick du ta innan du lyckades få den!? ;-)
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Hans J

  Hm, Blogge är ju ”biased” redan innan han skrev här…
  Alla kan ju inte vara kineser (ännu)

 • Blogge Bloggelitio

  Men nu ser egyptiska kvinnor ut som shemales hela bunten, så det blir väl egentligen inga större problem att smälta in?

 • NP

  Om man ser ut som bilden i sitt pass är man oftast alldeles för sjuk för att klara av att resa någonstans …

  Själv tycker jag väl att i värsta fall så får du väl ta fram och visa upp den för passinspektören om det skulle bli några problem – konungarnas dal rockar fett så jag tycker absolut att du skall åka och se på det.

  Det enklaste vore väl dock att maila/ringa till egyptiska ambassaden och fråga vad det är som gäller?

 • Blogge Bloggelitio: Nu vet jag inte vem jag tycker du är mest taskig mot, men ja det ligger kanske lite i det.. ;P Kan ju inte va nån slump att världens bästa näskirurger (typ) härbärgar i Syrien…

 • NP: Hm, jag kanske rörde ihop det, nu blev jag osäker var mitt citat eg. kom ifrån.

 • Nisse

  Min erfarenhet av Egyptiska passpoliser är att det är synnerligen omotiverade och trötta individer som knappast ser svenska som något större hot.

  Ärligt talat så var det nog mer koll när jag skulle ut ur Egypten än när man anlände. Fastnade i metalldetektorn och fick snudd på klä av mig naken för att den skulle sluta pipa. Killen bakom mig var mer rutinerad. När metalldetektorn pep på honom så sträckte han helt enkelt fram 2 cigg och blev igenomsläpp utan vidare kontroll. :)

 • TS-tjej

  Jag skulle iaf inte sätta en fot i ett land i den kategorin. ALDRIG! :p

 • 1. My bad, glömde att de bytt system nu för tiden. Back in the days när jag skaffade mitt pass så tog man egna bilder och tog med. Men jag står fast vid att det var en bra bild.

  2. Det du måste fråga dig själv är om det verkligen är värt det? Konungarnas dal låter nog häftigt, men det lär mest vara sand och stånd som säljer krims-krams. Är det värt det, när du faktiskt riskerar i bästa fall 2 år i fängelse? Och för att vara lite fördomsfull; hur tror du livet i fängelse är för en she-male egentligen? Inlåst med tonvis med grova brottslingar som förmodligen inte kommer få fitta någonsin igen?

  Nej, ta något trevligare land tycker jag. Vill som sagt inte förlora dig, du är en av de skojigare bloggarna att läsa, främst för att du tenderar att utmana mina åsikter. *kram*
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Spectre

  Egypten är ett skitland alldeles oavsett deras föråldrade syn på sexualitet. Maten är sådär, klimatet är ganska obehagligt, människorna är otrevliga och påstridiga. Dessutom är det inte speciellt billigt. Turkiet är väl det enda landet i den ”kategorin” förutom israel där du troligen skulle kunna turista relativt obehindrat. Annars rekommenderar jag sydostasien, som nybörjare är väl Thailand enklast, förutom att det är fullt med glada shemales så är maten utsökt. Undvik gärna charter dock, om du bokar resan via en liten thailändsk resebyrå kan man lätt få en genuin thailändsk upplevelse till ett rimligt pris. Grannlandet Malaysia är världens mest liberala muslimska stat, men även där är det långa fängelsestraff på sodomi och dylikt, så det gäller att vara på sin vakt. :)

 • Tack för alla tips och kommentarer!

 • De märker att du är M när de visiterar dig… sort of!
  .-= Henrik Sundholm´s last blog ..Liberalism och myndighetsålder =-.

 • Tova

  Åk inte, snälla…var där -95. När vi skulle hem så fick vi redogöra en massa i tullen
  och våra väskor genomsöktes noggrant, och då var ju vi en familj bara som var på semester. Vill inte mista dig, super Hanna! Kram Tovis

 • Jag skulle inte våga åka dit. Redan osäkerheten på att få komma in och att de går igenom allt in i minsta detalj, vore nog för att inte kunna njuta av resan för min del.

  Åk till något mer frihetligt land istället! Spara ett halvår till, och åk till NY.
  .-= Henrik Sundholm´s last blog ..Liberalism och myndighetsålder =-.

 • Jag kan verkligen inte rekommendera Egypten, visst är det fint med pyramider och liknande, för att inte tala om biblioteket i Alexandria, men med tanke på hur folket och regimen är så; nej tack, aldrig igen. Jag ser inte ner på människor pga deras etnicitet, och det vet du, men egyptier är verkligen smutsiga människor. Om du vill se nordafrika så rekommenderar jag Tunisien, Marocko eller varför inte Libyen?
  .-= O. Beroende´s last blog ..två lugna dagar =-.

 • Jag var i Egypten i våras… Alltså hade det inte varit för sevärdheterna om historien hade jag aldrig velat åka dit alltså… Som tjej fick man ju täcka sig själv hela tiden o stämningen utanför hotellet skrämde mig… Dessutom blev vi rejält lurade en gång.. Otäckt.. Tycker inte du ska åka.. Några vänner till mig har blivit hotade osv och det var helt vanliga svenssons. Kan dom inte acceptera att du är som du är så hur trevligt kan det vara?

 • Fredrik

  ”medan jag inte ser mycket ut som en ‘M’ alls nånstans förutom mellan benen.”

  Jo? Det gör du väl? Eller missförstod jag?

 • Morgan le Fay

  Egypten är ett motbjudande land. Har aldrig känt mig så utsatt pga mitt kvinnliga kön någon annanstans.
  Kjol rekommenderas INTE – jag hade en knälång en dag vilket ledde till många obehagliga blickar från båda könen och även kommentarer från kvinnor som pekade på mina ben och sa ”ajabaja”.
  Skabbigt ställe, jag tänker icke ge mer pengar till en nation som ser mig som ett köttstycke.

 • Fredrik: M = Male

 • Eat_the_poor

  Är man inte som jag intresserad av dykning eller vill se pyramiderna så måste jag hålla med de övriga om att Egypten är ett riktigt pissland.
  Vill du bli accepterad som TS så är ju Brasilien något att rekomendera.

 • Magnus J.

  Jag läste faktiskt helt nyligen att transsexualism är accepterat i det ärkekonservativa Iran och att landets transsexuella har rätt till bidrag för könsbyte. För som du själv påpekat här på bloggen är ju inte transsexualism en sexuell läggning. Så kanske är synsättet detsamma i Egypten?

  Men: Även om du kanske inte riskerar problem med myndigheterna så lär inte egyptiern på gatan se med blida ögon på dig om de förstår att du är född som man. Mitt råd är med andra ord att avstå från resan.
  .-= Magnus J.´s last blog ..Jo, det blir mer… =-.

 • Magnus J.: Iran är på många sätt ganska liberalt, paradoxalt nog. Man har t.ex. bättre syn på behandling av missbrukare (de får lagligt inneha droger) och som du nämner så behandlar man också transsexuella (men även homosexuella får hellre bli kvinnor än leva som gay).

  Överhuvudtaget är det svårt ha nån respekt för dessa länder dock. De är så jävla primitiva.

 • Linda

  Egypten är i praktiken en diktatur. Presidenten har suttit vid makten sedan -81 och i det går inte riktigt rösta på någon annan än honom även om det officiellt sett är lagligt att bilda ett parti. Han är dock ingen galning typ Saddam så det finns ingen stark opposion emot honom. Jag har hört att vanligt folk som bor längs ”turiststråken” mest av allt bryr sig om pengar så att det mesta utöver det är sekundärt. Barnen tigger och säljer katter och skarabèer av ”äkta” sten (stearin) istället för gå i skola, de flesta ska officiellt sett vara muslimer fast majoriteten i turisttäta områden som mött utlänningar i 20 års tid inte bryr sig om att tillämpa någon religion alls osv. Har homosexuella vänner som fick rådet att inte utmana ödet för mycket när det är vakter/polis/soldater i närheten men att grabben som säljer krims-krams i konungarnas dal inte bryr sig ett skit om de håller handen och att ingen vakt/polis/soldat tjänar så bra att de inte tar emot mutor…

 • Fredrik

  Jag och tre kompisar var nere och dök i Egypten i slutet av 90-talet. En i mitt sällskap är adopterad från sydostasien vilket ansågs mycket suspekt av passpolisen i Egypten, men han blev insläppt i alla fall.

 • Johannes

  För övrigt är Hanna ett inte ovanligt pojknamn bland kristna araber (en form av Johannes)…