Sexköp = missbruk?

Det är populärt att kalla beteenden som inte är statligt accepterade för missbruk. Använda illegala droger = missbruk, t.ex. Att missbruk eg. är en klinisk term för ett destruktivt och tvångsmässigt beteende bryr man sig inte om. Det används ist. för att stigmatisera beteenden som ett fåtal vill motverka, i socialhygenisk anda.

– Det här projektet riktar sig inte bara till sexköparna, utan även till tjejerna. Och det är en konsekvens av att vi sett en hög aktivitet i området den senaste tiden, säger Anette Dargin, utredare på kommissionen mot människohandel.
Satsningen är ett samarbete mellan närpolisen, Citypolisens spaningsrotel och människohandelskommissionen. Även socialarbetare ska ingå i gruppen.
– Syftet är att vi ska kunna erbjuda tjejerna något annat att göra och hjälpa sexköparna att komma ur det här missbruket, säger Annette Dargin.

Metro

På det sättet blir köpande av sexuella tjänster ett ”missbruk” eftersom det är kriminaliserat, liksom användande av droger (mer eller mindre farliga än de lagliga spelar ingen roll) ett missbruk. Det är förstås nyspråk och nonsens.

Det är inte så att det saknas alternativ för sexsäljande tjejer. Grejen är att alternativen är så kassa, att de väljer att sälja sex ist. För att det ger bättre betalt för mindre förnedring och jobb än att t.ex. gå ner på knä och gapa stort för socialen som sedan ska ha totalkoll på ens ekonomi och i stort omyndigförklarar en.

Dem det verkligen saknas alternativ för, är de som är illegalt i landet. Får de hjälp och alternativ? Nej, de skickas förstås hem direkt! De som kommer från fattiga länder och har en chans att tjäna ihop en årslön på någon månads jobb i Sverige och valt att ta den chansen, för att det är den bästa de har utifrån de förutsättningar de kommer ifrån.

Blir de hjälpta? Nej, de får den chans de valt ta tagna ifrån sig av moraliska entreprenörer som på höga hästar ”vet bättre” vad som är bra för dem. Hem till misären, stackars prostituerade blatte, såhär kan du ju inte ha det!

Felet är förstås inte att folk köper och säljer sex, utan att det finns länder med människor som har det så fattigt att det bästa alternativet för dem är att sälja sex i ett annat land. De flesta av oss vill trots allt helst jobba nära hem och familj, oavsett vad vi jobbar med. Att motverka sexköp är därför inget annat än att slåss mot symptomen på ett större problem – fattigdomen i andra länder.

Varför är de fattiga och hur motverkar vi det mest effektivt? Jo, genom fri handel. Genom att inte låta facket införa blockad när estländska arbetare kommer hit och jobbar för mindre pengar än svenska arbetare. När vi tillåter fri konkurrens ist för att envist tillämpa skyddsåtgärder för att vurma för de svenska arbetarna. Då går pengarna till de fattiga människorna, de spenderar dem i sitt hemland, det hjälper deras ekonomi, de fattiga kvinnorna som ser sexsäljande som sin bästa utväg minskar.

Ja, helt försvinner det ju inte – det kommer alltid finnas människor som tycker det är en fair deal att sälja lite sex och få bra betalt för det lilla jobb det innebär. På det borde heller ingen ha några åsikter, som inte är religiös och av övernaturliga skäl menar att det är objektivt fel att ha sex för andra skäl än kärlek eller whatever. Att kriminalisera det alternativet, är inget annat än att kriminalisera symptom på större problem. Det är typiskt politiker, som inte vågar ta ansvar och leda för att attackera grundproblemen. Fega socialliberaler som t.ex. Birgitta Ohlsson (fp).

 • Jimipe

  Jag läste den där artikeln och blev arg och tänkte precis samma sak. Vad glad jag blir när det faktiskt finns fler människor med vettig syn på det hela. :)

 • Daniel Wijk

  Alexandra: Varför itne göra det själv? Om tokarna gör det på vissa saker så överdriv själv och använd det på allt som du själv tycker är dåligt. På så sätt så mister ”missbruk” sin särställning och kan därför inte missbrukas (du ser, jag kan jag med!) längre! :-)

 • Alexandra

  Det hade vart intressant att se dem börja med termer som fortkörningsmissbrukare eller varför inte fuskåkningsmissbrukare. Bara att slänga på ett -missbrukare på allt som är klassat som olagligt. -_-

 • Ahhh, läsningsorgasm. Det tackar jag för.
  .-= Odelberg´s last blog ..Vi humanister vet ingenting alls =-.

 • Yuri

  Det enda fungerande sättet att bekämpa prostitution är att legalisera den, åtminstone värd att prova.

 • Andreas

  Ja fy, nu blev jag sur pga. deras dumhet med. I alla prostitutionsfrågor så är det bara att studera Nya Zeeland och hur man där har löst hela problemet!!!

  Prostitution -> Se och lär av Nya Zeeland, dumma moral fascistiska feminister.

 • A

  ”Bekämpa prostitution”? Det finns ju de som frivilligt väljer att sälja sex för att de gillar sex och tycker det är ett bra sätt att tjäna lite extrapengar. Och de finns de som köper sex för att det _vill_. För att dom inte orkar med förhållanden, eller för att de tänder på att köpa en sexuell tjänst. Trafficing, tvång och missbruk är aldrig bra, men man ska inte blanda ihop det med prostitution. Den lyckliga horan är INTE en myt, vilket jag vet av egen erfarenhet

 • EriF

  Jag har också tänkt på att folk ofta använder ordet missbruk i fel sammanhang. ”Sjukt” är ett annat ord som också missbrukas (aha!) sorgligt ofta.

  Jag tror på att erkänna prostitution som ett yrke precis som alla andra. Vi lever trots allt i en demokrati, så kristna och konservativa värderingar inte borde få styra i högre grad än de finns representerade hos befolkningen. Jag hoppas verkligen att det bara är fråga om en fördröjning till det att lagarna kring sexköp skrivs om för som det är nu så skyddas egentligen ingen. :(

 • S.L.

  Jag hade hellre sålt sex än gå på socialen.
  I alla fall, kan jag tänka mig att det vore mindre knäckande för självförtroendet att knulla till sig pengar än att krypa på golvet för sexualsekreterare.
  Hade jag inte haft förhållande och barn hade jag kanske till och med övervägt det alternativet.

 • S.L.

  socialsekreterare.. orden blandas ihop….