Sen i matchen…

Men jag känner jag måste göra nån kommentar iaf om det här med att HAX gjort porrfilm.

Sverige är ju skenhelighetens förlovade land och det finns ju ingen politiker (utom Pirater) som inte ivrigt försöker leva upp till den sexualneurotiska normen om att all porr är kvinnoförnedrande (och att förnedring är dålig).

Själv tycker jag om porr. I synnerhet förnedringsporr och våldsporr. Ju mer förnedrande och tvingande, desto bättre. Men eftersom jag inte bara är sadist/masochist, utan faktiskt har empati också, så är det förstås otänkbart för mig att stödja porr som bygger på mer eller mindre verkligt utnyttjande och närmst bedrägliga former av övertalning.

Jag skulle aldrig förnedra och tvinga sexuellt någon som jag inte visste själv njöt av det, precis som analsex med någon som inte vill känns meningslöst. Om jag skulle bli upphetsad i situationens hetta så skulle jag må så fruktansvärt dåligt och känna sådan självförakt för det jag gjort i efterhand att jag skulle ha svårt leva med mig själv.

Man styr trots allt inte vad som tänder en, men man har ett moraliskt ansvar att inte låta det gå ut över andra människor. Därför våldtar jag inte småflickor i parker, (förutom för att jag inte gillar löst sex) för att jag faktiskt inte bara vill förnedra utan ännu mer ta om hand och trösta och älska. Det är i mångt och mycket kontrasterna som är poängen för mig.

Och många delar inte min läggning och kan inte förstå för fem öre varför det är ”vackert” att se någon gråta, eller hur man kan bli upphetsad av att se någon ha ont. Och visst är det så. Jag vet läggningar jag inte själv förstår. Män som klär sig i kvinnokläder äcklar mig. Killar som vill ta det analt äcklar mig. Besatthet vid fötter tycker jag är allmänt mysko och det finns säkert mycket mer jag inte förstår eller sympatiserar med, vad gäller smak.

Det betyder inte att jag fördömer dem som går igång på det. Det är bara inte något för mig. Vi måste göra skillnad på smak och moraliskt rätt och fel. Annars blir vi som de kristna prästerna som fördömde alla som avvek från normen, oavsett deras smak var i form av könsliga preferenser – som för homosexuella – eller om det handlade om att man gillade analsex med frugan. Där var det dödstraff på allt.

En sån värld vill jag inte leva i. Jag vill ge och ha ömsesidig tolerans för det avvikande. För de sätt jag avviker på och för de sätt andra avviker på. Vi behöver inte delta i varandras avvikande beteende men vi kan visa respekt för det vi inte förstår eller sympatiserar med, så länge detta inte går emot fundamentala rättigheter.

Därför stör det mig inte att Carl Serung gjorde förnedringsporr. Jag hade förmodligen gillat den (vilket jag inte är säker på att HAX gör). Fram tills jag insåg att tjejerna som var med eg. inte alls gick igång på det utan bara mådde dåligt. Då hade jag fått något mordiskt i blicken och förmodligen velat stuckit närmsta vassa föremål i ögat på Serung för det fruktansvärt ansvarslösa och empatilösa beteendet. Man måste kunna göra skillnad på dessa saker. Det är okej att ha analsex, det är inte okej att tvinga/lura flickvännen till det när hon egentligen inte alls vill.

Det är okej att bajsa på folk. Det är inte okej (moraliskt) att lura folk till att gå med på saker som man ser helt uppenbart att de inte alls vill. Då är man empatilös.

Så, vad ska man göra när man inser att något pågår framför ögonen på en som inte är vad man trodde och som man inte kan stödja moraliskt? Jo, man gör precis som HAX gjorde. Man larmar och ser till att den utsatte får hjälp. HAX är en hjälte och ingen jävel ska klandra honom för att han filmat porr. Han är en moraliskt förebild.

Andra om detta: Opassande, HAX,

 • Daniel Wijk

  Ja, det blir en öl på min bekostnad till HAX nästa gång jag ser honom känns det som. Sen att puckon som Ohly och Sahlin hugger åt allt man sticker framför dom är ju tragiskt för deras del men inget jag stör mig på mer med dom. Dom var konstiga nog innan.

 • Ohly och Sahlin är dumma i huvudet. Det är inte mer med det. Ingen av dem borde vara kvar vid det här laget, om det fanns något sådant som tillräknelighet i politiken.

 • Magnus J: jo, jag ska kolla om jag inte kan öka radavståndet lite.. Håller på att modda themet för fullt. :)

  Ja, kanske gick de igång på pengarna. Det är förstås var och ens eget val och ansvar. Juridiskt är det en sak, moraliskt en annan.

  Känns hemskt sorgligt det du berättar om hennes självmord. :/

 • Magnus J.

  ”Fram tills jag insåg att tjejerna som var med eg. inte alls gick igång på det utan bara mådde dåligt. Då hade jag fått något mordiskt i blicken och förmodligen velat stuckit närmsta vassa föremål i ögat på Serung för det fruktansvärt ansvarslösa och empatilösa beteendet.”

  Men de kanske gick igång på pengarna Serung kastade åt dem?

  För övrigt jobbade jag själv under en period för Serungs rivaler och fick höra en del om den här affären. Det verkar som om det beryktade programmet i TV4 inte riktigt var vad det verkade som, utan att det var ett led i en plan för att tvinga bort Serung från hans klubbar. Därför måste man vara försiktig med att dra slutsatser om vad som egentligen hände, både i själva filmerna och kring avslöjandet.

  Fast för en av tjejerna som förekom i filmerna, i de utdrag som visades på tv, gick det illa. En vän till henne berättade för mig att hon trots TV4:s maskering blivit igenkänd av sin iranske far som därefter klargjort för henne att han tänkte återupprätta ”familjehedern” genom att döda. Hon förekom honom genom att begå självmord…
  .-= Magnus J.´s last blog ..Jo, det blir mer… =-.

 • Magnus J.

  Du kan inte ordna så att det blir tydligare radavstånd Hanna?

  Och för övrigt ska slutet på näst sista meningen ovan givetvis vara ”…genom att döda HENNE”.

 • Pingback: En bättre människa « Kvalitetsbloggen()