Så var Big Brother verklighet

Storbritannien borde uteslutas ur EU. Seriöst. De tänker kameraövervaka 20 000 familjers hem. På riktigt!

Vad är detta för jävla vansinniga fascistfasoner??!

The Children’s Secretary set out £400million plans to put 20,000 problem families under 24-hour CCTV super-vision in their own homes.

They will be monitored to ensure that children attend school, go to bed on time and eat proper meals.

Sunday Express

Vilket är argumentet?TÄNK PÅ BAAAARNEEEEN!!!11

Ja just precis… Och vad har vi sagt om sådana argument? De är diskvalificerande. Ingen Hitler och inget Tänk på barnen. Då är man diskad i den politiska debatten.

Medan George Orwell alstrar ström i sin grav kan man undra vad Sverige och andra länder tänker göra för att sätta påtryckningar på Storbritannien att upphöra med denna kränkning av mänskliga rättigheter?

Eller nej, just ja. Vår regering är ju lika övervakningskåta som regeringen i Storbritannien. Enda skillnaden är att de vet bättre än att göra det uppenbart genom att montera kameror i våra hem. Istället övervakar de all vår digitala kommunikation och delar med sig till andra länder. Snart kommer väl liknande resonemang i Sverige med ‘Tänk på barnen’-argument och så blir det som med barnporrinnehavsförbudet, grava maktmissbruk för att kränka människors rättigheter. För vem vill inte tänka på barnen?

Ingen fri kommunikation. Ingen okränkt sfär. Staten ska in överallt, övervaka allt och kontrollera allt. Tänk på barnen!

Andra om detta: Opassande, HAX, Karl Sigfrid,

 • spiff

  Sunday Express har ungefär samma trovärdighet som National Enquirer. Du kan antagligen i samma tidning läsa om att Gordon Brown har barn med flera utomjordingar. Antagligen med bildreportage.
  Lite källkritik, tack!

 • Richard

  Vad jag inte fattar är att ingen verkar reagera på det. Storyn var toksval på slashdot, och andra piratpartister nämner den ganska lågmält.
  Rent spontant känner jag ett så enormt hat mot de som kommit på den här iden. Hur kan någon möjligen hjälpas av ett sånt program? Finns det alls positiva effekter?
  Jag som trodde detta var slutpunkten för fulländningen av övervakningssamhället?

 • Ja, vilket samhälle vill vi ha egentligen?

  http://fritank.wordpress.com/2009/08/02/vilket-samhalle-vill-vi-ha/
  .-= Fritänk´s last blog ..Vilket samhälle vill vi ha? =-.

 • Man försöker ju också bara behandla bara symtomen, inte grundproblemen! Dessutom verkar det vara väldigt luddigt vad som kvalificerar som anledning till övervakning så man bara sitter och väntar på missbruket och ändamålsglidningen.
  .-= Fritänk´s last blog ..Vilket samhälle vill vi ha? =-.

 • Richard

  @WysiWyg
  Jag har en annan tanke. Tänk dig att växa upp i ett övervakat hem. Skulle du känna att du kunde leva ut några fantasier, eller alls göra något du inte sett någon göra före dig. Istället för att sätta en problemmakare på behandling eller kurran, sätter man en hel familj i social fångenskap.
  Sen kan vi ju ta hela den biten att man lär av sina misstag. Men om man inte har tillåtelse att begå misstag, vad lär man sig då? Hur ska dessa människor nånsin kunna utvecklas? På vilket sätt hjälper det dem? Möjligen kan det hjälpa andra boende i närheten, på bekostnad av de som redan har problem! Det kan också hämma grannar eftersom de ser risken med att utsättas för samma program.

  Det går att se hur många negativa utgångar som helst, men iallafal jag har svårt att se hur det kan leda till något positivt i stort.

  Vidare tror jag att problemfamiljer är helt vanliga individer som stöttats bort, och på så sätt hamnat fel i livet. Det är där samhället ska lägga sin energi. Inte på att bekämpa ”problemfall” som ogräs.

 • Borde inte ägarinnan av en viss herrgård i Åsbro sättas under kameraövervakning direkt? Snacka om att ställa sig utanför normen! Hon är anti-social också som har fördragna gardiner och vägrar släppa in Aftonbladets reporter för att leta bevis i hennes herrgård. Utlänning är hon också!

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5572196.ab
  .-= Fritänk´s last blog ..Vilket samhälle vill vi ha? =-.

 • Fritänk: haha, ”utlänning” – norrmän är verkligen potentiella terrorister hela högen! ;P

 • Precis! :-P
  .-= Fritänk´s last blog ..Vilket samhälle vill vi ha? =-.

 • Efter vad jag förstått så handlar det om att övervaka vad vi skulle kalla för ”socialfall”, dvs familjer som har stora problem, t.ex. med att barnen skolkar och är allmänt ”farliga”.

  Grundtanken är alltså att staten ska glida in och hjälpa dessa familjer att få ett ”normalt beteende”.

  Missförstå mig rätt här, jag säger inte att det gör saken bättre. Snarare tvärtom eftersom det då handlar om att sparka på de som ligger ner. Och hur stor är chansen att någon frivilligt ber om hjälp om risken är att man kommer bli övervakad?
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Pingback: Kameraövervakning och antisocialt beteend « Jan Lindgren()

 • Pingback: Lassos blogg - Orwell räknade bara fel på 25 år()

 • Magnus J.

  Nu handlar det väl ändå inte om att övervaka varenda utrymme i dessa familjers hem. Och om alternativet är att ungarna omhändertas av de sociala myndigheterna…
  .-= Magnus J.´s last blog ..Jo, det blir mer… =-.

 • Pingback: Sagor från livbåten » Bloggarkiv » Var ställer man sig i kö?()

 • Pingback: Kameraövervakningen… « projO's/gothbarbie's blog()

 • Fredrik Lindholm

  Enda fördelen med att Storbritannien är medlem i EU är att svensken har en till att se ned på (länderna i östra delarna av EU där man inte riktigt har förstått det där med frihet är no contest). Rätta mig gärna om jag har fel, men Frankrike och Tyskland är EU:s främsta kulturländer.

 • Pingback: oscarklein.se :()