Problemet med Islam

Den som läser den här intervjun med Porang Zahedi lär springa raka vägen till Sverigedemokraterna efteråt. Jag har all sympati för det. Islam är ett problem, precis som jag, Pat Condell (kanske i synnerhet) och många andra uttryckt. Ett problem därför att det är en vidrig religion som inte är kompatibel med liberala och humanistiska värden, om den inte utövas kraftigt sekulariserad – precis som kristendomen.

Därför är det givetvis ett problem när vi importerar hundratusentals outbildade människor med värderingar från medeltiden vars barn, i nån slags kulturell strävan efter sitt ursprung anammar fanatisk islamism.

Visst är det sant som Porang säger att lagarna mot incest och månggifte är osakliga på samma sätt som förbudet mot homosexuella relationer var en gång i tiden. Lösningen på det är förstås inte att återgå till en religiös ordning, utan att avkriminalisera incestuösa relationer mellan personer över 15 år och att tillåta äktenskap mellan fler än två personer.

Det finns inga vettiga anledningar att inte göra detta. Annat än konservatism och religiösa värderingar och möjligen någons subjektiva äckelkänsla, vilken är helt irrelevant i lagstiftningen för hur folk ska leva sina liv. Not your fucking business.

PZ: I islam anses homosexualitet vara en stor synd, vilket grundar sig på den heliga Koranen och haditherna. Men som jag skriver i artikeln, ”skall man som muslim hata synden, men älska syndaren. Genom kärleksfulla råd och en sund uppfostran skall barnets goda anlag gynnas”. Jag vet att böglobbyn gärna vill omtolka islams källor till deras fördel, men förbudet mot homosexuella handlingar är så väletablerat i islam att det krävs mycket fantasi för att kunna få det till något annat.

 • Pether

  Usch, inte visste jag att du var islamofob.

 • Jag är emot all religionsutövning som kommer i konflikt med humanistiska värden, Islam råkar bara vara bättre på det än kristendomen just nu. Har du läst min blogg ser du snart att jag kritiserar kristendom minst lika ofta.

 • L

  jag förstår inte vad som är din poäng. Det bärjar med att ”islam är ett problem” för att de inte accepterar homosexualitet(?) för att sedan mynna ut i ett ställningstagande att du själv håller med honom- i att sverige också förbjuder relationer vilket inte är bra. Han pekar ju på det självhyckleri som finns och att muslimer har blivit de ‘ny homosexuella.’
  Att religionen inte är kompatibel med liberala humanistiska värden borde väl vara givet. De är ju på varsin sida i debatten, vilket gör det självklart.

  Islam är lika litet problem för världen som kristendom, socialdemokrati och karmatänkande. Islamism å sin sida, ihop med trafficing, missbruk och krig- DÄR har du problemen

 • L: Det är ju just bristen på sekularisering jag problematiserar. Det är ont om muslimska länder som är sekulära. Det är inte nödvändigtvis ett problem med privat muslimsk tro på samma nivå som svenskar är kristna, typ.. ”kultur-muslim”, men när det färgar ens liv till den nivån att man vill låta homosexuella dömas i sharia-domstolar för sin läggning, då är det ett problem. Sen är svensk lagstiftning inte konsekvent och bör därför ändras. Inte till att förbjuda homosexuella relationer, utan till att avkriminalisera månggifte och incestuösa relationer mellan samtyckande vuxna.

 • Kulturkritikern

  Hej!
  Det var intressant att ta del av dina åsikter av min artikel, även om du uppenbarligen inte gillade den.
  Med vänlig hälsning
  Porang
  http://kulturkritikern.blogspot.com/

 • Vilket trevligt bemötande du fick av den radikale muslimen. Jag letade mig in på bloggen och konstaterade att han inte verkar fullt lika förtjust i mig =)

  Well. Jag tycker det är bra att såna som pseudonymen ”Porang Zahedi” sprider kunskap om islam på svenska (eftersom han/hon förmodligen inte förstår arabiska).

  Annars börjar vanligt folk tro att låtsasmuslimer som Nalin Pekgul är representativa för islam, och det är de verkligen inte. Islam har ju till skillnad från alla andra religioner aldrig haft någon upplysningstid, och eftersom koranen inte får översättas eller skrivas om med åren utvecklas så kan inte en enda tokighet rensas ut. De bögar som skulle stenas för tusen år sen ska således fortfarande stenas. Det finns inget tolkningsutrymme, precis som ”Porang Zahedi” själv påminner om på sin blogg.

  Till skillnad från ”Porang Zahedi” så finns det dock muslimer som klarar att själva problematisera det här. Mohammed Omar är en sån. Så mycket lösningar har han dock inte presenterat. Personligen tror jag att på sikt kommer antingen svenskar eller troende muslimer att behöva flytta från Sverige. De är redan för många och för radikala för att inte försöka ta över på sikt.

 • ”Usch, inte visste jag att du var islamofob.”

  Det är tyvärr fullt befogat att vara rädd för islamisering om man är kvinna/hbt-person/liberal eller något liknande.