Problemet med Islam

Den som läser den här intervjun med Porang Zahedi lär springa raka vägen till Sverigedemokraterna efteråt. Jag har all sympati för det. Islam är ett problem, precis som jag, Pat Condell (kanske i synnerhet) och många andra uttryckt. Ett problem därför att det är en vidrig religion som inte är kompatibel med liberala och humanistiska värden, om den inte utövas kraftigt sekulariserad – precis som kristendomen.

Därför är det givetvis ett problem när vi importerar hundratusentals outbildade människor med värderingar från medeltiden vars barn, i nån slags kulturell strävan efter sitt ursprung anammar fanatisk islamism.

Visst är det sant som Porang säger att lagarna mot incest och månggifte är osakliga på samma sätt som förbudet mot homosexuella relationer var en gång i tiden. Lösningen på det är förstås inte att återgå till en religiös ordning, utan att avkriminalisera incestuösa relationer mellan personer över 15 år och att tillåta äktenskap mellan fler än två personer.

Det finns inga vettiga anledningar att inte göra detta. Annat än konservatism och religiösa värderingar och möjligen någons subjektiva äckelkänsla, vilken är helt irrelevant i lagstiftningen för hur folk ska leva sina liv. Not your fucking business.

PZ: I islam anses homosexualitet vara en stor synd, vilket grundar sig på den heliga Koranen och haditherna. Men som jag skriver i artikeln, ”skall man som muslim hata synden, men älska syndaren. Genom kärleksfulla råd och en sund uppfostran skall barnets goda anlag gynnas”. Jag vet att böglobbyn gärna vill omtolka islams källor till deras fördel, men förbudet mot homosexuella handlingar är så väletablerat i islam att det krävs mycket fantasi för att kunna få det till något annat.