Piratpartiet, kommunalval i Nyhetspanelen SVT

Via Opassande hör jag talas om att Nyhetspanelen ifrån SVTs morgonsoffa diskuterar Piratpartiets eventuella deltagande i kommunalvalet (samt lite om huruvida fildelning är stöld eller inte, vilket det inte är).

Göran Hägg, den gamle stofilen, tjatar förbannad på om hur politiker flirtar med kriminella och att maffian minsann inte har något parti för sig. Samtidigt försöker de andra två, väsentligt mer sansade kvinnorna, förklara för honom vad som hänt med den digitala tekniken de senaste decennierna.

Det är underhållande förstås, även om det inte finns nån garanti alls (än) att Piratpartiet kommer ställa upp kommunalt. Det är roligt se att det trots allt tas emot så glädjande av två proffstyckare när det vore så lätt för dem att som alla andra avfärda Piratpartiet och slåss mot halmgubbar, som en viss Hägg.

Sevärt. :)

 • MrArboc

  Det tragiska är att PP vinner fler röster på andra politikers inkompetens än på sin egen kompetens.

  Hägg är det bästa som hänt PP den här veckan, för nu kan klicken med PP-bloggare ägna ännu en vecka åt att håna någon och påpeka vad man inte tycker i stället för att vara konstruktiva, göra något nyttigt och komma med en alternativ politik.

  Eller kanske skaffa en ordentlig partiplattform och politik. Säga vad man vill istället för vad man inte vill.
  .-= MrArboc´s last blog ..Kapstachelbeere! =-.

 • Daniel

  Haha, Göran Hägg var ju otroligt charmig! Han hade så dålig koll och såg så förvirrad ut att man bara ville skratta hela klippet igenom. :D

 • Lennart

  @MrArboc Om inte internet blir som ett helt fritt samvetande nätmedvetande där gräsrötterna kan deltaga utan ofrivilliga registreringar får vi ingen förnyelse. Våra barn kommer att hoppa på gamla plattformar och genomlida samma eländiga historia gång på gång. Just nu känns det som om 30-talet är på väg tillbaks som tveklöst blir följderna av Telekom och Ipred. Vi som är lite äldre känner igen tongångarna! Internet bör vara en tillgång för oss alla ungefär som luften vi andas! Detta är partiplattformen – fri luft!

 • Jan

  Bara en stilla undran.

  Hoppas att det finns någon som kan lägga upp detta klippet,
  eller den delen som handlar om Piratpartiet på You Tube.

  Det kan nog finnas visst intresse om det.

  Den som lever får se.

 • MrArboc: Du kanske ska ta dig tio minuter och läsa principprogrammet? Det är trots allt ingen statshemlighet vad Piratpartiet vill och vad vi driver för politik.

 • Pingback: Kommer Piraterna gå på grund innan valet 2010? « Kent Persson (m) blogg()

 • Hanna, jag tror det är lite av poängen. Vi måste bli bättre på att få ut budskapet. Det funkar inte att begära att folk ska leta upp informationen om vad vi står för, för det kommer väldigt många aldrig göra.
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Mattias Andersson

  Åh gud va härligt oinsatt han var Göran Hägg. Spelade oss rakt i händerna genom att visa vilket oförstånd man har på motståndarsidan. Undra om han vet hur mycket han verkligen bidrar till vår sak :)
  .-= Mattias Andersson´s last blog ..Ask ljuger och Bodström far med halvsanningar =-.

 • WysiWyg: Det kan man alltid bli bättre på, uppenbart hade de andra två förstått så Göran Hägg har väl levt under en mossig sten de senaste åren eller nåt eftersom han verkar vara en av få samhällskritiker som uppenbarligen inte har nån som helst koll, fast han rimligen borde skaffat sig innan han sätter sig i en TV-studio och jämför oss med maffian.