Pedofil = man?

Jag förstår verkligen inte resonemanget. Så pedofiler måste vara män? Precis som homosexuella då, eller andra avvikande från heteronormen?

Så fungerar det naturligtvis inte. Kvinnor är pedofiler precis som män är det. Förmodligen kommer de bara bättre undan med det, det finns ingen rimlig förklaring till att just pedofiler av alla läggningar, bara skulle drabba män.

Så att vara obekväm med manliga dagislärare är irrationellt, det är inte ett tecken på att nån är pedofil i sig. Men som alltid när det kommer till häxjakter så är det ju inte vad som är verkliga hot som verkar vara relevant, utan bara vad folk intalar sig. Hysteri, kallas det.

På tal om: Aftonbladet – Fick brev av läraren

 • daniel

  pedofiler måste också vara 50+ ensamstående socialt utstötta män som kör en svart van från skolgård till skolgård, inte ens våra kära politiker såsom beatrice ask kan släppa den gamla bilden om ”fula gubbar” när det egentligen bara underlättar för de verkliga förövarna att arbeta ostört. när ska man börja ta ansvar för barn i samhället på riktigt och lägga pengar på sociala stöd istället för hetsjakt på hjärnspöken?

 • Man tänker nog inte så rationellt om man blev sexuellt utnyttjad som barn, och sen blir raggad på av nån som jobbar på akutboendet man bor på… Sen är det tråkigt att alla som INTE har varit med om något sådant hakar på hysterin, men det är en helt annan sak.
  .-= Nedmyr´s last blog ..torsdag 3/12 =-.

 • Well, gissar att statistiken talar för att de flesta pedofiler är män, tyvärr.
  .-= Viktor´s last blog ..Fildelningen slår nya rekord =-.

 • nef

  Vilken statistik menar då då Viktor? Finns det nåt statligt register över medborgarnas sexuella läggning/preferens?

  Eller gör du misstaget som så många andra gör och likställer pedofili (känslan) med sexuella övergrepp mot barn (handlingen)?
  .-= nef´s last blog ..The Streisand effect =-.

 • Isa

  Jag tror det mest handlar om kuken. Ett övergrepp gjort med en penis märks väl helt enkelt mer än ett utan. Det i sin tur kanske leder till att det upptäcks/anmäls mer vilket leder till statistiken? Vilken statistik vi nu pratar om..

 • Antiisa

  Flygbolaget Qanta.

  Eller kanske rent av bara pedobear.

 • Inc

  Min första tanke var att Viktor’s slutsats var korrekt pga att generelt sett så söker män yngre och kvinnor äldre. Men sedan så kom jag att tänka på att de kvinnor/tjejer jag har varit med har gått igång ordentligt på att få sina bröst sugna.

  Vilka suger bröst naturligt egentligen? Barn såklart! Vilken känsla får kvinnor när man suger deras bröst? En känsla av tillfredsställelse, att vara behövd/oumbärlig eller, en känsla av makt om man talar om den mörkare sidan.

  Det finns en glasklar linje där rätt blir fel och den är där fantasin eller önskan blir ”handling”. Att vilja känna sig ”behövd/oumbärlig” eller för den delen att gå igång på en fantasi där det oskuldsfulla/rena är en del, ÄR och kommer alltid att vara en del av av det som gör oss till människor oavsett kön.

 • bullzebub

  jag tror det handlar om ”feminister”… den där typen av kvinnor som helst vill se alla män kedjade i en källare eller värre. de tar till alla vapen de kan.

 • JH

  Exakt. Faktum är att BBC publicerande en undersökning att anmälningarna mot kvinnliga pedofiler har ökat med 130% (!) sedan 2004, pga. mer ”vågat” ta steget att anmäla kvinnor.

  Experterna säger att ökningen av anmälningarna beror inte på att kvinnor begått fler brott, utan att _medvetenheten_har ökat mot kvinnliga pedofiler – även om vi fortfarande har en lång väg att gå.

  Det är lätt att få statistik att se ut som man själv vill att det ska se ut.

  Så ja, alla som har förutfattade meningar att ”det måste vara en man” skyddar bara, tyvärr, pedofiler.

  Om man går lite ännu djupare, och använder sig utav Pelle Billings statistik och fakta på hans blogg (läkare och jämställdhetsarbetare) så vet vi klart och tydlig att en ideologisk baserat gren har bidragit med denna bild. Feminism (några vill dock ivrigt påstå att det är radikalfeminism). Denna ideologi, som inte använder fakta eller statistik i sitt ”arbete”, utan bara tyckande målar alla kvinnor som offer och män som förövaren vilket med tiden har blivit ett folktro. Deras begrepp om ”kön” är dessväre ett sedan länge passerat stadie inom forskningen och det är redan bevisat att en sådan inställning gynnar knappast någon, kvinnor som män.

  Intressant artikel och intressanta åskter. Ska hålla koll på denna blogg.

 • Kristoffer

  Hejsan!

  När jag läser det här så kommer jag och tänka på en artikel för nån månad sen. Kommer du ihåg det så kallade dagismonstret som det skrevs om i tidningarna? Detta var en kvinnlig pedofil som förgrepp sig på barn på dagiset hon jobbade på. Hon höll dessutom kontakt med två andra kvinnor på facebook och uppdaterade sig om varandras övergrepp mot barn som de jobbade med.

  När detta kom ut så läste jag lite kommentarer på bloggarna, och en av dom var så träffande för hur vi tänker: ”och en kvinna dessutom”. Som om kvinnor är så mycket godare och oskydligare än män. Fördomarna sitter uppenbarligen djupt.