Påtvingade tjänster och hot för betalning – SVTs maffiametoder

SVT ska vara neutrala sägs det. Men hur neutral kan man vara i en debatt om sin egen överlevnad?

I takt med att allt färre behåller TVn och istället låter Internet via sina datorer i olika format vara medium för underhållning har TVn och TV-kanalerna tappat publik.

SVT har försökt hänga med i utvecklingen genom att lägga ut allt mer material på Internet, för att locka tittare till sin verksamhet.

Nu vill man dock börja sända TV direkt på nätet, och för denna ofrivilliga tjänst vill man sedan utkräva en licens av alla som äger ett medium för att ta emot signalen, dvs typ 98% av befolkningen och varenda företag i landet.

Att tvinga på människor ”tjänster” och sedan tvinga dem betala, oavsett personen ifråga vill ha ”tjänsten” eller inte, brukar i andra sammanhang kallas för maffiametoder. Det är precis vad SVT sysslar med när man vill utvidga den forntida TV-licensen till datormiljö och Internet.

Avskaffa TV-licensen! Om folket vill ha SVT så låt det bekostas via skattesedeln som allt annat. Men oavsett måste detta tas upp till debatt, något som SVT inte är en lämlig arena för, pga deras uppenbara jävsposition och egenintressen i frågan. För vem kan vara neutral i en debatt om sin egen överlevnad?

Update: Jag påminns om att Radiotjänst inte har rätt göra husrannsakan för bötesbrott vilket innebär att man kan blåneka datorinnehav och de kan inte göra skit åt det.

Källa: e24

 • kinkym32

  No Comments

 • Kattsand

  Idén är inte ny. Radiotjänst i kiruna lämnade in en skrivelse till regeringen redan vid milleniumskiftet där man tyckte att alla som har bredband skall betala TV-licens, eftersom en del av SVT’s program fanns på internet redan då.

 • Amarso

  SVT får inte in sina stackars pengar som de ändå inte är värda, på det sätt de försökt, dvs genom efterhängsna Radiotjänst och det allmänna påbudet att betala, så nu gör man alla internetanvändare skyldiga att betala för deras skräp. Demokrati?
  Jag menar, hur många har inte dator och internet? Snacka om lätta pengar för SVT… Maffiafasoner är sannerligen helt adekvat ordval!

  För övrigt har jag varken TV eller så går jag nånsin in på SVT’s hemsida.

 • vitter

  De försöker ju redan snika till sig pengar med alla möjliga fula metoder. Till oss skickade de en kontrollant som sa sig ha sett en parabol på vår balkong och därför skickade oss papper om att vi skulle betala eller bli polisanmälda. Fint, tyckte vi, eftersom ingen ens i närheten av oss har en parabol. Det var alltså inte ens tänkbart att kontrollanten gjort ett misstag om vilken balkong den satt på, eftersom närmaste är 2-3 trappuppgångar bort från oss.

  De får skärpa till sig och sluta bete sig som maffia och bedragare, så kanske man skulle kunna få tillbaka ett litet uns av respekt för dem…

 • Amarso

  vitter:
  Svarade ni inte då att polisanmäla dem för trakasserier eller förtal då? Eller falsk angivelse?
  Skulle jag lätt ha gjort.