Op:ad

Jag var på korrigering idag. Det gick jättebra. Kirurgen var jättenöjd med resultatet, själv har jag bara kikat en kortis. Nu sitter jag i sportbh och har ont, så jag är inte så sugen på att ta av den heller för att titta närmre. Det ömmar i snitten, men det går väl över inom någon dag.

Annars är jag lite seg av narkosen, men rätt pigg och glad i övrigt. Långsamma rörelser och stillasittande resten av kvällen, så går det nog snart över. :)

Mottagandet på kliniken var som alltid jättetrevligt. De är så snälla och gulliga. Jag hade en annan sköterska än förra gången, Maria tror jag hon hette. Hon va jättetrevlig. Det var pirrigt, men inte lika illa som förra gången. Nu hade jag ju gjort det här en gång och även om det kändes i magen så var det inte alls en lika stor grej. Jag var inte alls lika ängslig.

Jag var inte heller lika hysteriskt lycklig efteråt, men det är kanske inte så konstigt. Att gå från knappt några bröst alls till stora bröst, var ju en mycket större upplevelse än att gå från stora bröst till större bröst. Självklart är jag väldigt glad dock! :D

Dagens Liss-citat: ”Det tar emot lite när det är så stora implantat, men det blev riktigt bra!”

Jag var också på apoteket efteråt. Jag ska få sprutor med testosterondämpande för att slippa ta piller som sliter på levern resten av livet. De ska tas var fjärde vecka. Jag har ju ingen fobi för nålar, så det känns skönt. Ska bara fixa en tid hos vårdcentralen så en sköterska kan visa mig hur man gör också. Sen kan jag förhoppningsvis göra det på egen hand i framtiden.

Drygt 3500:- kostar dem, så jag är glad över högkostnadsskyddet (jag får betala ca 1600 för dem). Det räcker med att jag spenderade 2400:- på piller mot håravfall (som inte täcks av högkostnadsskyddet) häromdagen, plus att jag spenderar ytterligare tusenlappar på antidepressiva och hormoner… Med det sagt så betyder inte det att jag inte skulle vilja se vården privatiserad. Utan patent och reglering av medicin skulle priserna inte vara så vansinnigt höga!

Kommer bilder på boobisarna framöver. Nu ska jag strax äta haj med bearnaisesås/spenatgrejs på. Är sjukt hungrig!

 • CJE

  Skönt att det gick bra. Hur mycket mer lade du in? Är det här bara ett steg i processen eller är du nöjd nu?
  Spännande att se bilderna och ser även fram emot när du piercat båda nipples.
  trevlig helg

 • Det är svårt säga om jag är nöjd, jag har ju knappt sett hur det ser ut och sen tar det någon månad innan huden anpassat sig så man ser resultatet. I början är huden spänd, man är öm och de känns som vattenballonger – inte särskilt gosiga.

  Men jo, jag tror jag blir nöjd. Det var den här storleken jag hade valt första gången om jag hade kunnat. Hade jag inte fått dem så billigt så hade jag inte brytt mig om att förstora dem igen dock. Det är ju ingen enorm skillnad. Jag gick från 450cl till 650cl. :)

  Ja, jag kommer nog inte pierca dem förens i vår dock, när det är läkt. Men det blir nog fint! :D

 • MrArboc

  Frågan är väl hur många mediciner vi haft om inte kapitalisterna kunnat patentera och tjäna pengar… Men vi kan ju drömma och tro att människor forskat och producerat pga deras inneboende godhet och vilja att hjälpa eftersom andra människor med inneboende godhet och vilja att hjälpa hade donerat pengar.

  Den tanken fungerade ju i Sovjetunionen. Eller inte.
  .-= MrArboc´s last blog ..Det är synd om honom! =-.

 • Det handlar inte alls om inneboende godhet, utan om att sälja där det finns efterfrågan. För att ligga före konkurrenterna behöver man bättre produkter och tillgodose den efterfrågan som finns. Det i sig ger motiv till forskning på nya mediciner. Patenten kostar massa pengar och gynnar i praktiken ingen annan än juristerna. Stora företag använder också patent för att motverka konkurrens från små företag. Det är fina tankar i grunden bakom patenten, men det är verklighetsfrånvänt att tro på de där fina idéerna som något som existerar i verkligheten. Då vet man helt enkelt inte vad man pratar om. Det dör tiotusentals människor varje år i fattiga delar av världen, för att de inte får tillverka medicin, trots att de har allt de behöver, men inte har råd att betala licenser. Samma sak gäller teknisk innovation. Patent är ett jävla ofog.

 • Superveniens

  Jag är blir lite nyfiken; leder inte testosterondämpande till att man får en minskad sexlust och försämrad potens?

 • Nja inom forskning är patent framförallt ett skydd som innebär att forskare och småföretag kan ta betalt för sina uppfinningar. Utan patent hade storföretag kunnat lägga beslag på forskares uppfinningar utan att betala för det. Därmed är patent en garant för att det finns medicinks forskning.
  Ni patentmotståndare stirrar er blinda på befintliga mediciner och dess patentskydd. Men de patenten hindrar inte forskning på nya mediciner.

  • I praktiken är det ju dock så att stora företag tar de uppfinningarna de vill ha genom att hänvisa till äldre patent och eftersom de har mer resurser så kan de sedan ”köpa ut” fattigare konkurrenter i juridiska processer. Se bara på Håkan Lanz VS Microsoft, eller vilka det var.

 • Superveniens: Det kan påverka potensen, men det verkar individuellt hur hårt det slår. På mig har det funkat hela tiden, fast jag haft lägre testosteronnivåer än de flesta biologiska kvinnor t o m. Sexlusten ändras, för så länge man producerar sperma så kommer man mer spontant få lust att ”tömma sig” med ganska regelbundna intervaller. När spermaproduktionen upphör, så kommer det inte lika påträngande, men jag blir fortfarande lika kåt av samma saker som tidigare. Så jag skulle inte säga att sexlusten minskar, snarare att den ändrar karaktär.

 • Daniel Wijk

  Håkan Lanz vs Dell, Hewlett-Packard och Compaq var det.

  Nej, patent hjälper inte små företag mot stora. Inte om de små förtagen faktiskt gör annat än att sitta på patent och stämma de som gör något närliggande. För om de gör annat så har dom itne resurserna till att lägga ut för advokater i de antal år som det tar att få ett domslut med sig. Utvecklar de dessutom annat så öppnar det väldigt lätt för motstämmningar utav den stora konkurrenten eftersom denne med alla säkerhet har en betydligt större patentportfölj med saker som möjligtvis kan, med lite välvilja/illvilja, länkas till det mindre företagets produkter.

  Som litet seriöst företag är du körd om du börjar bråka om patent med ett storföretag. Enbart mycket stora företag och patenttroll har något att vinna på det system vi har idag.

 • Men då förstår ni ju inte hur patent används inom medicinbranschen. För där är patent en ren handelsvara. Småföretag kommer med en ofantlig massa innovationer och uppfinningar. Däremot är det väldigt svårt för dem att utveckla dessa uppfinningar till färdiga mediciner. Det kräver nämligen väldigt dyra och omfattande kliniska studier för att säkerställa om ett läkemedel är säkert och effektivt. Detta har alltså inte med patent i sig att göra, utan de säkerhetskrav och kvalitetskrav som både konsumenter och stater ställer på läkemedel.

  Istället säljer då småföretagarna sina patent till storföretag som har resurserna och kunnande. Därmed är patent en nödvändig kugge för att småföretagen skall få något för sina uppfinningar.
  .-= Niklas Lindgren´s last blog ..Socialist-talibaner? =-.