Next Top Model, TS?

I årets säsong (#11) av Top Model, som i Sverige sänds på Tv3, deltar en transsexuell deltagare. Såhär motiverar producenten tilltaget:

”We want to redefine what beauty is,” said executive producer Ken Mok. ”You can be tall, you can be short, you can be plus size, you can be transgender; you don’t have to be what the modeling industry says you have to be. That was one of Tyra’s original missions.”

Jag tycker det är roligt att transsexuella syns allt mer i media och öppet vågar stå för det. Det innebär att yngre människor får förebilder och någon de kan identifiera sig med. ”Transsexuell” övergår från att vara något som visas upp för att förlöjligas i komedier, till att bli något verkligt och seriöst, som folk därmed måste konfrontera sig själva med och ta ställning till. Det ger en större respekt och djupare förståelse för vad det innebär att leva i vår sits. Det påverkar på sikt  hela samhället till det bättre, därför hoppas jag i framtiden att transsexuella blir ett allt vanligare inslag i all form av TV-underhållning.

Isis, 22, deltar i Top Model på Tv3

Mer info finns bland annat på N.Y. Daily News.

 • Johanna Sjödin

  Såg Top Model igår av en slump och jag bara visste att du skulle blogga om detta. Ibland måste man ha rätt också…

 • Yes! ^^ Blev dock tipsad, såg inte programmet själv tyvärr, men nu är jag ju lite sugen. :)

 • vitter

  Funderade faktiskt på att tipsa dig om det också. :)
  Brukar följa top model (till pojkvännens förfäran) och tyckte det var jättekul att de vågade sig på nåt annorlunda än de vanliga bimbobrudarna. Isis verkar dessutom mogen och vettig och kunna tala för sig. Jag kommer lätt heja på henne hela vägen.

 • Ursäkta att jag ligger efter, har varit sjuk sedan julen så jag ligger flera dagar efter mitt RSS-flöde. ;-)

  Ville bara berätta om att de väl för några år sedan hade en show där en kvinna skulle välja vilken av alla hunkarna hon ville gifta sig med. Med twisten att hon egentligen var en transsexuell man. Att allt hon hade kvar var den sista könsoperationen eller något.

  Jag älskade den iden, och funderade nästan faktiskt på att se programmet bara för att se hur de skulle reagera när de insåg att kvinnan de påstod sig älska var en ”man” (det är krångligt det där, men det verkar vara viktigt för en del vad som finns mellan benen).

  Det visade på exakt vad ”kärlek” är för somliga menar jag.

 • Hon är ju bara så vacker, älskar henne.
  .-= Alexa´s last blog ..Tänk om… =-.