Nederlag

Då var det helg igen. Senaste dygnets främsta betraktelse är väl att Camilla Lindberg sannolikt röstar för nuvarande FRA-lag i ett uttryckt mot Vänsterblocket.

Samtidigt verkar också Irland ha röstat ”rätt” andra gången, så nu blir det en EU-konstitution och de enskilda staternas suveränitet är därmed upphävd. Politikerna får mer makt och medborgarna mindre inflytande. Makten har centraliserats ytterligare och sossedrömmen är ett steg närmre att besannas. Blä.

För mig blir helgens höjdpunkt att se två nedladdade filmer, Pelham 1 2 3 och G.I. Joe som äntligen kommit ut i DVD-kvalité.

MyPhoto-091003-01
Yey för liberalismen

Mer hos: Hax, Scaber Nestor,

 • Det är inte enbart sossar som vill ha makt och överstat, det är väl snarare fascistiska högervrida människor som har potential till att ta över europa just nu och gör allt i sin makt för att kör sitt diktatorrace? Där räknar jag med även ”liberala” folkpartiet som är typ värst av alla, åtminstone i sverige.
  .-= Ava Avane Dawn´s last blog ..Shmeet =-.

 • Andreas

  Ja det är inte mycket oss vanliga dödliga kan göra i det s.k. demokratiska systemet. Bara till att tröstkolla på V för vendetta och hoppas.

 • Andreas Eriksson

  Att maktrollen stärks i EU behöver faktiskt inte medföra en maktcentralisering, en möjlighet med ett starkare EU är faktiskt att nationalstatlig centralmakt försvagas samtidigt som EU själv inte uppnår en maktposition som kommer i närheten av statens över medborgarna, det i sin tur skulle faktiskt kunna föranleda en större federalisering/decentralisering inom staterna (i förhållande till lokala enheter så som kommun/region/landskreis osv.).

  F.ö. så är det ganska osäkert om man kan hävda att Lisabonfördraget i någon större mening ökar EU:s makt gentemot medlemsstater.

 • Andreas Eriksson

  Ang. FRA så är det ganska otroligt att folkopinionens uttryck betyder så lite för Svenska politiker (men det är ju redan ganska uppenbart i sådant som att vi har ”rådande” folkomröstningar).