Naken kvinna traumatiserade styrelse

Styrelseordföranden satt med ryggen mot bilderna och märkte inget. De andra i styrelsen häpnade och förblev mållösa. Chefen lyckades ta bort bilden, men då dök det upp en ny porrbild.

Först efter mötet fick styrelseordföranden veta om porrchocken. Han kallade genast in ett extra styrelsemöte.

– Efter ett par timmars diskussion kom vi fram till att vi måste ge honom en skarp varning och dessutom ett löneavdrag, säger ordföranden till Dalarnas Tidningar.

Chefen får behålla sin tjänst, eftersom han anses ha gjort ett bra jobb under sina år som kommunanställd.

En styrelsemedlem säger till DT att chefen brutit mot kommunens IT–policy, som han själv är högste ansvarig för.

Aftonbladet

Först och främst, det här är ingen porrchock. 2girls1cup, det var porrchock. Blir man traumatiserad och chockad av att se en naken kvinna på bild så har man en störd sexualsyn, för att inte tala om kvinnosyn.

Hyckleriet är väl det enda jag faktiskt kan klandra honom för. Det visar ju bara att dubbel moral inte är dubbelt så bra. Men politiker är ju ökända för att publikt säga en sak och sen våldta barn och knarka så fort de kommer hem, typ. Nej, vänta, det var de katolska prästerna/evangelikanska pastorerna i USA…

Politiker vill gärna va politiskt korrekta. Det är äckligt att se, för vi vet alla att de surfar porr och har samma sexuella avarter i sina led som resten av befolkningen. Felet de gör är att de försöker leva upp till nån slags kristen sexualnorm som ingen vettig människa med sund sexualsyn skulle vilja bekänna sig till.

Det är upp till var och en att göra sina livsval och leva med konsekvenserna av det. Att just de sexuella valen skulle behöva välsignas av statliga sanktioner är förstås absurt. När det gäller porr råder det ingen brist på människor som vill göra den, både gratis och professionellt. En del som egenföretagare, kanske med sin partner, andra som aktörer och andra bara för att det är kul som hobby.

Tro’t eller ej,  men det finns faktiskt en del människor som tänder på att visa upp sig. Jag är en sån, exhibitionist kallas det. Även om jag inte medverkat i nån regelrätt porrfilm så skulle jag inte vara mer offer om jag gjort det. Det är inte porren man lider av, utan möjligen stigmatiseringen som följer. Det gör att vissa människor inte vågar vara öppna med sin personlighet utan tvingas till deskretion. Det är lika fel som när bögar inte vågar vara öppna med sin läggning av rädsla för att bli illa behandlade. Det är fel och borde motverkas av staten i dess skyldighet att skydda människors fundamentala rättigheter. Inte som nu, där staten deltar i stigmatiseringen.

Att en kommunchef har porr på sin dator borde vara ett friskhetstecken. Han mår bra och har sin sexualitet i behållning. Det är de frigida mupparna som aldrig ser porr, aldrig läser noveller, aldrig fantiserar och onanerar som man borde reagera på. Sen visst, var sak har sitt sammanhang, porr kanske inte borde va fokus på ett styrelsemöte, lika lite som en fotbollsmatch är det. Men sänkt lön??!

Sexualneurotikerna har uppenbarligen styrt alldeles för länge i det här landet.

 • Att en kommunchef har porr på _sin_ dator tycker jag är helt ok. Att han har porr – eller annat privat för den delen – på den dator han använder i arbetet är däremot mer tveksamt.

  Annars instämmer jag i allt du skriver.
  .-= Lisa Olsson´s last blog ..Nöjd med bäcken =-.

 • Håller med Lisa. Det ”moralistiska inslaget” i indignationen ogillar jag också, men bilderna antyder att han gjort annat än jobbat på sin arbetsplats, om det nu är en jobbdator han tänkte visa presentationen med…
  .-= Markus ”LAKE” Berglund´s last blog ..En bra vakthund biter inte sin husse! =-.

 • Daniel Wijk

  Mjo, vore det inte jobbdatorn så vore det verkligen ett friskhetstecken.

 • Robert Andersson

  Vafalls! Har han tagit dyrbar arbetstid i anspråk för att tillfredställa sina högst privata behov. Blott sexuella fantasier i stället för slaviskt Arbete är illa nog.

 • Lisa Olsson: Jag ser inte problemet med att det finns på jobbdatorn, lika lite som om han läser tidningar eller gör annat privat på den. Frågan är om han gör det på arbetstid eller tagit med sig datorn hem och gjort det efter jobbet. Gör han det på arbetstid så är det förstås fel, då ska han slava för skattepengarna han lever på. Att det finns utrymme för även privat bruk av en företagsdator ser jag inte riktigt problemet med. Det är fel reagera för att det är porr när ingen hade reagerat om han tittat på sportnyheterna.

 • Kent

  Bra skrivet. Visst var det fel att visa porr, eftersom det inte var det mötet handlade om. Men det borde varit samma sak om det kommit upp planteringstips för röda rosor, recept på lätta sommarrätter, virkbeskrivningar på överkast. Allt detta är privat och ska inte upp på mötet, men om man råkar se det, ja det är faktiskt inte värre än den som har en bild på sitt barn eller sin sommarstuga som skrivbordsunderlägg – på jobbdatorn.

  Det är 2000-tal. Jobbdator och hemdator är för många samma sak. Lika tillåtet som det är att kolla jobbmail hemifrån måste det vara att kolla privata mail från jobbet. Får man ta del av en jobbrelaterad rapport hemma i soffan måste man väl ha rätt att ta del av en privat nakenchock vid skrivbordet.
  .-= Kent´s last blog ..S eftervalsanalys =-.

 • eevert

  Alltid lika komiskt att höra reaktionerna över porr i offentliga sammanhang,”kränkande” ”porrchock” ”äckligt” mm.samtidigt som vi vet att porr är störst på nätet.Någonstans brister ekvationen.
  Något liknande för ett par år sedan,då riksdagen med stor majoritet röstade för att bara boka”porrfria” hotell,dvs utan betal-tv kanaler.Det är ingen vågad gissning att hälften av dom som röstade någon gång själva suttit på sitt hotellrum och lättat på trycket

 • Billy G

  Men herregud.. killen gjorde ett misstag.. spelar roll.. skulle ju själv snarare skratta än att bli upprörd.. =)

  Tror knappast han planerade att nu fan ska jag visa en ”porris” på mötet för det är kul.. geez..

 • Billy G

  och 2girls1cup.. vad ska man säga.. my eyes hurt.. kul men inte riktigt min grej.. *huga*

 • WysiWyg

  1. Jag tror inte det var direkt medvetet. Kombon av uttalandet att bilderna inte fanns på hans dator och att de poppade upp även efter att han stängt ner det gör att jag tycker det låter som någon form av adware, eller liknande, som han med största sannolikhet dragit på sig under sin porrsurfning.

  2. Hela ”ordföranden såg inget” finner jag lite konstigt. Antingen var det inte riktigt så chockerande som de påstår, eller så såg han det men brydde sig inte förens PK-maffian fick tag i honom och drog en nödlögn för att hålla ryggen fri, eller så sov han. Jag vet juh då vilken förklaring jag tycker låter mer troligt.