Mullvad.net – recension

Jag har nu kört Mullvad i snart en månad. De verkade bäst på pappret. Tyvärr måste jag säga att i praktiken lider de av samma problem som jag tidigare upplevt med relakks och flashback. Tekniskt strul.

Hastigheten är det jag främst har problem med. Jag får svårt att få anslutningar till seeds och hastigheten lider ordentligt när jag tankar torrents. Webcam på MSN fungerar inte. Däremot har anslutningen varit relativt stabil. Jag hade en dag när den inte fungerade, men i övrigt har det funkat bra. Detta led flashback och relakks ordentligt av. Det gick helt enkelt inte ansluta 50% av tiden, men när man var ansluten så påverkades inte hastigheten eller webcam i MSN alls.

Jag hoppas det här är barnsjukdomar som löser sig på sikt, för jag gillar verkligen konceptet med VPN som Mullvad kör. Tyvärr går ju hela poängen förlorad om man inte kan tanka i samma hastighet. Jag som redan har rätt seg uppkoppling blir ordentligt lidande när det sjunker från ca 50-100kbps till 5-10kbps. Det känns som att sitta på modem. http-anslutningar verkar dock inte ha detta problem, utan det är bara .torrent-protokollet. Fråga mig inte varför.

Jag kommer förmodligen ta pause i någon månad och sedan prova igen. Till dess hoppas jag att dessa tekniska problem är lösta.

 • Tack! Verkar som jag får vänta med att rekommendera någon tjänst till de stackars vännerna som bor i sverige och behöver något braig tjänst..

  Momos senaste bloggpost..Skapar motstånd verkligen förändring?

 • Alexandra: På tok för dyrt dock… :/

 • Alexandra

  Du skulle kunna testa http://perfect-privacy.com/ jag har hört bra rykten om det.

  Alexandras senaste bloggpost..Äntligen nåt intressant från blondinen!

 • Amarso

  Ursäkta mig, men perfect-privacy.com verkar ju vara värdelöst! Läs deras ”regler”… Slår vad om att man åker dit i en susning om man kör med deras grejer, eller åtminstone blir avstängd…
  För det första bör man få använda en sån här service till *allt*, för det andra bör det inte vara dålig bandbredd, det får förstås inte vara för dyrt och hastigheten måste vara bra. Jag menar, sitter man på 100/10 mbit så vill man få lite av den krämen när man gör vad man nu gör på nätet. Sen ska de inte logga en massa. Internet ska ju vara fritt. Eller borde vara. Är det ingen som vet nåt om ipredator då?

 • Amarso

  gah, jag svamlar om ”bandbredd och hastighet”, det är ju samma. men jag menade att det inte får vara en massa begränsningar i hur mkt data man får dra ner/skicka upp per månad. mullvad har ju 50 Gig vilket för mig låter oerhört lite.

 • Erik S

  Hej

  Jag skrev en kommentar 4 April här om Mullvad:

  ”Jag kollade upp vad som stod om trafikbegränsningar hos http://www.mullvad.net

  “I tjänsten ingår en trafikkvot på minst 50 GB per månad”

  50GB per månad är väldigt, väldigt litet om man har ett bittorrentprogram som står påslaget och sprider kultur till andra.

  Jag rekommenderar starkt en VPN-tjänst utan begränsningar i trafikmängder!”

  Jag kan idag komplettera med:

  Jag kör Flashback, och visst blir det sämre hastighet än utan VPN, men bara de senaste 24 timmarna har jag fildelat 28GB upload, så det är ett absolut krav att VPN-tjänsten inte har begränsningar i trafikmängder! 50GB per månad är precis som Amarso skriver ”oerhört litet”.

  Jag använder DU Meter för att mäta upp- samt nedtrafik på timnivå. Jag använder även VPNetMon som automatiskt startar uTorrent :-) när jag startar Flashback/VPN. VPNetMon avslutar även automatiskt uTorrent om VPM-förbindelsen går ned, så att inte datorn står och fildelar oskyddad.

 • Haru testat ivacy? Ska vara bra har jag hört, inte provat själv dock.

  Ang. dina problem med just hastighet kan jag säga att nästintill alla VPN-leverantörer har exakt samma problem. Mina 24mbit kortas alltid ner till knappa 8mbit eller nåt, helt jävla värdelöst. jag använder därför bara VPN-anslutningar när jag gör bankärenden o liknande.

  Patriks senaste bloggpost..Hela systemet är korrupt

 • ST

  lol.

  Om du tycker det är så viktigt så prova EFFs proxy, fast då går ju kommunikationen över ”lands gränsen”.

  Webcam och MSN, pfft. Försök få en kvalitativ connection helt utan VPN, proxy´s, skype, what not, när mottagaren befinner sig i typ Bangladesh. Funkar inte, ty ”lite” strul med elektriciteten, lol.

  Location, location, location!

  Eller klienter som använder kryptering i kombination med klassikern — to hide in plain site.

  ;-)

 • Krister

  Jag provar tjänsten sedan ett dygn det är lika illa som det var när du provade , så sluta inte din pause

 • Krille

  Jag kör mullvad just nu , kan konstatera att det är HELT VÄRDELÖST om du vill ladda ner något, vi snackar 28 kb modem här USELES

 • redaren

  älskar mullvad jag älskar mullvad krånglar aldrig och min hastighet jämfört utan mullvad påverkas inte det minsta, alla spel online och allt funkar utan anmärkning, klart värt 50kr i månaden, dock laddar jag inte hem mycket och allt är lagligt men har just nu över 5000 dagar till att använda det och över 1,9 terrabyte att ladda ner innan jag behöver fylla på igen :)

 • Anita

  Vad är det för äckelpervo något som släppts lös från garderoben…
  ”!Kön: Shemale”
  ”…Bisexuell, sadomasochist (ug)

  Vaddå shemale – hur sjuk kan du bli innnan du vaknar upp – detta är inte du, ditt sanna jag. Inga är ”lagda si eller så” – se dig mellan benen så vet du vilket kön du har. Sex är möte mellan yin/yang – hon/han, så är det funtat- fd ”människor” har gått ned sig i demonisk pervogoja.

 • Anita: Jag trivs bra som pervo, men tack för den kristliga omtanken.

 • Oh, wow. Man hör talas om dem, men jag trodde aldrig att jag någonsin skulle få se en i verkliga livet! Wow.

  (i referens till Anitas kommentar som jag är imponerad av att du kan svara på utan att ta till riktigt otrevliga ord, det skulle inte jag)
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • aaqq

  Har faktiskt provat alla vpn tjänster som tex dold.se och relakks.com men den bästa har faktiskt varit en sida som heter http://www.doltip.se. Mycket bra vpntjänst som håller vad dem lovar. Man tankar hem med en bra hastighet och jag har aldrig haft anslutnings problem. så jag rekommenderar doltip.se starkt till alla.