Mullvad.net – recension

Jag har nu kört Mullvad i snart en månad. De verkade bäst på pappret. Tyvärr måste jag säga att i praktiken lider de av samma problem som jag tidigare upplevt med relakks och flashback. Tekniskt strul.

Hastigheten är det jag främst har problem med. Jag får svårt att få anslutningar till seeds och hastigheten lider ordentligt när jag tankar torrents. Webcam på MSN fungerar inte. Däremot har anslutningen varit relativt stabil. Jag hade en dag när den inte fungerade, men i övrigt har det funkat bra. Detta led flashback och relakks ordentligt av. Det gick helt enkelt inte ansluta 50% av tiden, men när man var ansluten så påverkades inte hastigheten eller webcam i MSN alls.

Jag hoppas det här är barnsjukdomar som löser sig på sikt, för jag gillar verkligen konceptet med VPN som Mullvad kör. Tyvärr går ju hela poängen förlorad om man inte kan tanka i samma hastighet. Jag som redan har rätt seg uppkoppling blir ordentligt lidande när det sjunker från ca 50-100kbps till 5-10kbps. Det känns som att sitta på modem. http-anslutningar verkar dock inte ha detta problem, utan det är bara .torrent-protokollet. Fråga mig inte varför.

Jag kommer förmodligen ta pause i någon månad och sedan prova igen. Till dess hoppas jag att dessa tekniska problem är lösta.