Live: TPB-rättegången #10 – Kronologisk beskrivning…

Åklagaren komplimerar Gottfrids Neijs programmeringsfärdigheter och går igenom historien bakom The Pirate Bay, hur den vuxit fram till att bli världens största torrentsite. Allt detta kan läsas om i boken Piraterna. De svenska fildelarna som plundrade Hollywood. Jag planerar för övrigt, som tidigare nämnt, få klart ljudboken tills imorrn!

Det görs förstås en del påståenden som åklagaren menar är sanna, men som ska bevisas för att avgöra skuldfrågan, dvs om de åtalade kan anses skyldiga till det åklagaren påstår att dom gjort. Därför får beskrivningen som åklagaren gör, tas lite med en nypa salt, förmodar jag.

Peter Sunde sägs ha haft översyn över programmeringen som gjorts med förnyelsen av The Pirate Bay, för att möta den ökade efterfrågan på siten. RixTelecom köper in ny utrustning som anträffas hos The Pirate Bay (vid tillslaget, förmodar jag). Dessa datorer är bokförda hos RixTelecom. Juni 05 lanseras den nya uppdaterade siten.

Upphovsrätten förändras, det ska bli olagligt med uppladdning av filer. Karl Lundström sägs bli orolig och vill överväga flytta verksamheten utomlands. Webhotell i Ryssland övervägs. Verksamheten stannar i Sverige, konstaterar åklagaren, detta i Augusti 05.

Daniel (Israelen som sköter annonseringen) vill ingå avtal med TPB-gänget. Aktier ska delas ut till en extern part, 8,5%, via konto på Virgin Islands, som åklagaren menar är Karl Lundström.

Pratet är monotomt och går sakta. Jag har svårt hålla fokus.

Pengarna når ett konto, reggat av ett företag, som ägs helt av Karl Lundström. I April 2006 får Lundström pengar från detta företag, som avser den tidigare överföringen. Swartholm Warg har fått pengar från annonsföretaget i Israel. Fredrik Neij får tre överföringar. Detaljer kommer senare. 1,2 miljoner totalt, uppges detta uppgå till, om jag förstår rätt.

I April skickar Lundström ett mail med förslag på nya tjänster till TPB. Peter Sunde åker till Israel och träffar Daniel. En principöverrenskommelse träffas, 100 000 USD ska det kosta att få annonsplatser på TPB. Daniel har ägnat sig åt andra länder än norden för att sälja annonsplatser. Ensamrätten för försäljning norden ligger hos Eastpoint Media…

Tre timmars sömn i natt gör sig påmint. Har jag missat nåt väsentligt ber jag om ursäkt. Bidra gärna i kommentarsfältet om du tycker jag missat nåt viktigt!

Bryter för lunch. Forts. 13:15.

Jag ska kissa, laga mat och samla kraft för eftermiddagen. Kanske en chokladkaka för att hålla sig vid liv resten av dagens rättegång?