Live: TPB | Dag 2 #4 – WoW fritt?

Det har varit lite diskussioner i #Spectrials-kanalen kring ”World of Warcraft Invasion” som Roswall läste det. Eg. är det World.of.Warcraft-iNVASiON, alltså releasegruppen heter iNVASiON, inte spelet, om det var oklart för någon mer än åklagare Roswall.

Det intressanta är att i många MMORPGn (Massive Multiplayer Online Role Playing Game) så är klienten, ”spelet” om man så förenklat vill, gratis att ladda ner, eftersom man måste ansluta sig till en server där man köper och abonnerar på ett medlemskonto. Det är därigenom spelföretaget (i det här fallet Blizzard Entertainment) tjänar sina pengar.

Spridning av klienten är bara bra, det är ingen förlust, eftersom klienten i regel är värdelös utan en server att spela på. Sen kan det iförsej finnas olagliga, crackade gratisservrar som inte körs av spelföretaget. Jag är lite osäker på hur det ser ut med WoW (World of Warcraft). Men det verkar att döma av Blizzards hemsida som att spelet/klienten är gratis att ladda ner. Varför är detta spel isf med i ett åtal om upphovsrättsbrott?

http://www.worldofwarcraft.com/downloads/wowclient-download.html
http://world-of-warcraft.se.malavida.com/d4979-ladda-ner-windows

Åklagaren går igenom epostmeddelanden till de åtalade, jag förstår inte riktigt syftet med det här ärligt talat.