Linda Skugge och 8% har förstått

Linda Skugge är inte en person jag gillar. Jag tror inte vi någonsin tyckt lika om något. Därför är det med lite ambivalenta känslor jag nu läser att hon tänker rösta Pirat.

Det är förstås alltid positivt för partiet att kända ansikten kommer ut som Pirater. Det är odelat positivt och jag hoppas på fler sådana innan söndagen kommer!

Inlägget är verkligen klockrent och Skugge ska ha all kred för att hon kommer ut som Pirat på det sätt hon gör. Jag håller med om vartenda ord i insändaren på Newsmill.

Det är därför underligt när fattiga författare tror att de skulle få mer i plånboken för att man hjälper förlagen i kampen mot fildelning. Det är inte förlagen det är synd om, det är som om statarna skulle demonstrera för sin rätt att daglöna för brukspatron på 1800-talet. Helt absurt, alla författare har allt att vinna på att det nu kommer att skapas helt nya affärsmodeller som är sprungna ur vår tid. Det är hej då för den affärsmodell som storförlagen bygger på. Teknikutvecklingen har gjort att förlagen inte längre kan kontrollera nyttjandet av sina produkter (som produktionsenheterna – författarna slitit ihop). Tidigare kontrollerades hela kedjan: skapande, distribution och konsumtion, i dag krackelerar kontrollen i alla led, framför allt har kontrollen havererat i konsumtionsledet.

Samtidigt kan vi idag i den senaste valundersökningen utförd av Demoskop glädjande konstatera att Piratpartiet ligger på fjärde plats, med hela 8,8%, detta två dagar innan valdagen!

Täckningen med valsedlar går också kraftigt framåt. Idag täcker vi 92,8% som låg på 68% för bara ett par dagar sedan. Två dagar kvar, täck in de sista lokalerna!

Expressens filmklipp om Piratpartiet