Linda Skugge och 8% har förstått

Linda Skugge är inte en person jag gillar. Jag tror inte vi någonsin tyckt lika om något. Därför är det med lite ambivalenta känslor jag nu läser att hon tänker rösta Pirat.

Det är förstås alltid positivt för partiet att kända ansikten kommer ut som Pirater. Det är odelat positivt och jag hoppas på fler sådana innan söndagen kommer!

Inlägget är verkligen klockrent och Skugge ska ha all kred för att hon kommer ut som Pirat på det sätt hon gör. Jag håller med om vartenda ord i insändaren på Newsmill.

Det är därför underligt när fattiga författare tror att de skulle få mer i plånboken för att man hjälper förlagen i kampen mot fildelning. Det är inte förlagen det är synd om, det är som om statarna skulle demonstrera för sin rätt att daglöna för brukspatron på 1800-talet. Helt absurt, alla författare har allt att vinna på att det nu kommer att skapas helt nya affärsmodeller som är sprungna ur vår tid. Det är hej då för den affärsmodell som storförlagen bygger på. Teknikutvecklingen har gjort att förlagen inte längre kan kontrollera nyttjandet av sina produkter (som produktionsenheterna – författarna slitit ihop). Tidigare kontrollerades hela kedjan: skapande, distribution och konsumtion, i dag krackelerar kontrollen i alla led, framför allt har kontrollen havererat i konsumtionsledet.

Samtidigt kan vi idag i den senaste valundersökningen utförd av Demoskop glädjande konstatera att Piratpartiet ligger på fjärde plats, med hela 8,8%, detta två dagar innan valdagen!

Täckningen med valsedlar går också kraftigt framåt. Idag täcker vi 92,8% som låg på 68% för bara ett par dagar sedan. Två dagar kvar, täck in de sista lokalerna!

Expressens filmklipp om Piratpartiet

 • Glenn

  Ja, lustigt nog tänkte jag detsamma, jag ogillar verkligen skugge, och brukar normalt ha helt motsatt åsikt som hon har om det mesta.

  Fast detta var ju i princip helt vettigt, det är nästan så man funderar på om det är någon annan som skrivit det och utgett sej för att vara hon ?

  Märkligt.

  ..Nästan så man får tänka över vem man ska rösta på ;)

 • En röst är ju alltid en röst, oavsett vem det är som röstar. Själv är jag rätt likgiltigt inställd till henne, men jag vet att hon har många fans och om detta ger Piratpartiet ett plus i kanten för dem så är ju det bara bra. :)

  Yamikos senaste bloggpost..Vi vet i alla fall att de inte ljuger

 • Fhtagn

  Det här gör mig glad. Jag vet att Skugge, åtminstone för några år sen, hade fans som dyrkade henne. Den enda åsikten jag personligen har om Skugge är negativ, men när jag tänker efter beror den enbart på att en riktigt bitter exflickvän hänvisade nästan alla sina åsikter till vad Linda Skugge skrev. Finns denna skara följeslagare kvar, iallafall delvis, kommer det här betyda mycket.

 • vitter

  Här är länken till en blogg för en tjej som verkligen anammat det här och bestämt dig för att ge ut sin bok som ljudbok och print on demand helt på egen hand, via pirate bay bla, eftersom våra förlag inte kan hantera svensk fantasy ändå. Ska bli mycket intressant att se hur det går för henne.

  http://morkretsvaktare.blogspot.com/

 • morse

  reagerar enbart på en sak, det är när hon skriver om grabbarna…finns det inga dugliga kvinnliga internet proffs?

 • Pingback: Anonym()

 • Kevin Zaar

  Hej alla glada i ”Oktober rusket”…

  Vart tog sommaren vägen?

  Kevin här. Har satt samman o filmat Piratparti grejer med Rick Falkvinge o unni Drougge bl.a

  Tänkte bara skicka er tips om mina senaste artiklar. Kanske kan de värma i regnruskkylan…

  Telia bekämpar fildelning! Bojkotta Telia!
  Kevin Zaar möter Rick Falkvinge
  99 Ballons. Babyn Eliot…
  PROMOES: ”Den ljusnande FRAmtid”. Vakna du med!
  Who’s Watching You?!!
  Tell Me Why, Does It Have To Be Like This
  TIME TO TELL THE TRUTH ABOUT ISRAEL … … WITHOUT FEAR OF THE MIND POLICE
  World on Fire – Kolla Sarah MacLachlan
  Välkommen till Världen. Baby på ingång!
  Dagens Ros – till väktarn igen!!!
  Dagens tistel till: ”Du, träng dig inte!!!”
  Dagens tistel till: ”E ru’ bög eller?!!”
  Patrik 1,5 – Ett Varmt Värmande Mästerverk
  Mange – Svensk Soft Super Stjärna
  PIRATE BAY – Piratpartiet – Ny Officiell Soft Låt.
  Se BIO Aktuella Magiska Äventyret Coraline Gratis här!
  Reality Portal projekt – på gång…
  Bögöarnas Bögö
  En kultur av tystnad

  Mvh KEvin

  http://www.metrobloggen.se/kevinzaar