Kränkt av DN, men vänta nu…?

Först blev jag kränkt. Ni vet sådär kränkt som man kan bli när nån muslim inte vill visa hyfs och ta en i hand, när nån har mage att blotta brösten i det allmäna badhuset eller när man hör nån yttra en åsikt man inte tycker om. Ryggradskränkt a la PK. Men sen stannade jag upp lite och tänkte, att jag har nog dömt DN för snabbt den här gången.

Min teori är nämligen, att eftersom DN hamnade så utanför den trevliga gemenskapen under bloggbävningen i somras, så kände de att det var dags för en revansch. Och hur bättre göra sig populär än att dra upp hela FRA-frågan igen?

Nu var det iförsej en hel del som inte förstod  DNs kanske något missriktade försök till hjälp, de flesta blev mest arga. För stoltheten satt hårt åt och det kanske kom ut lite mer som en attack än ett ”men hörrni, kommer ni ihåg..?”. Om vi stannar upp och funderar lite, så inser vi att det här är faktiskt riktigt bra. Att FRA-frågan aktualiseras igen, så nära EU-valet (3 mån kvar) är perfekt för oss integritetsälskande pirater!

Så var gärna förbannade, men kom ihåg att även om DN beter sig som en tjurig femåring som hämnas för att han inte fick vara med och leka förra gången, så kommer det ändå något gott ur det här. FRA-frågan är på tapeten, lagom i färd att ta över efter The Pirate Bay-rättegången.

Ännu mer att prata om med dina vänner och bekanta, eller folk på tunnelbanan, om… ;) ”Du har väl inte glömt FRA i somras? Nu kommer snart datalagringslagen och då ska det lagras i databaser vem du kommunicerar med, var och när, i minst ett år, så småningom lagras det säkert permanent.. vi vet ju hur det brukar gå..”

Vips är debatten igång igen.

Tack DN!

Andra om detta: Christian Engström, MiNimaliteter, Isobel Hadley-Kamptz, Anna Troberg, Scaber Nestor, HAX, Teflonminne,