Kränkt av DN, men vänta nu…?

Först blev jag kränkt. Ni vet sådär kränkt som man kan bli när nån muslim inte vill visa hyfs och ta en i hand, när nån har mage att blotta brösten i det allmäna badhuset eller när man hör nån yttra en åsikt man inte tycker om. Ryggradskränkt a la PK. Men sen stannade jag upp lite och tänkte, att jag har nog dömt DN för snabbt den här gången.

Min teori är nämligen, att eftersom DN hamnade så utanför den trevliga gemenskapen under bloggbävningen i somras, så kände de att det var dags för en revansch. Och hur bättre göra sig populär än att dra upp hela FRA-frågan igen?

Nu var det iförsej en hel del som inte förstod  DNs kanske något missriktade försök till hjälp, de flesta blev mest arga. För stoltheten satt hårt åt och det kanske kom ut lite mer som en attack än ett ”men hörrni, kommer ni ihåg..?”. Om vi stannar upp och funderar lite, så inser vi att det här är faktiskt riktigt bra. Att FRA-frågan aktualiseras igen, så nära EU-valet (3 mån kvar) är perfekt för oss integritetsälskande pirater!

Så var gärna förbannade, men kom ihåg att även om DN beter sig som en tjurig femåring som hämnas för att han inte fick vara med och leka förra gången, så kommer det ändå något gott ur det här. FRA-frågan är på tapeten, lagom i färd att ta över efter The Pirate Bay-rättegången.

Ännu mer att prata om med dina vänner och bekanta, eller folk på tunnelbanan, om… ;) ”Du har väl inte glömt FRA i somras? Nu kommer snart datalagringslagen och då ska det lagras i databaser vem du kommunicerar med, var och när, i minst ett år, så småningom lagras det säkert permanent.. vi vet ju hur det brukar gå..”

Vips är debatten igång igen.

Tack DN!

Andra om detta: Christian Engström, MiNimaliteter, Isobel Hadley-Kamptz, Anna Troberg, Scaber Nestor, HAX, Teflonminne,

 • Mike

  HAHAHA mera Reaktioner ..

  Dns mormor luktar gammal ost.

  Du e så SKöööööön Projo

 • Härligt! Jag var inne på något liknande igår (offline), när jag väl hade skrivit av mig. DNs tilltag kan ju precis lika gärna vara mer av godo, på flera olika sätt. Varav ett är att åter sätta fokus på FRA-frågan, ett annat är att ge lite extra energi och draghjälp inför valet.

  Det är så skönt när människor, som du nu, väljer en annan synvinkel. Tack! :)

  Mia*s senaste bloggpost..Vem regisserar DN:s smutskastning?

 • Midnattsvarg

  All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet eh? Ja det ligger minsann något i det, jag var ärligt lite oroad över att TPB-rättegången skulle läggas ner bara av den anledning att ju längre den håller på desto mer perspektiv från piratsidan kommer ut till offentligheten.

  Jag tror vi har anledning att vara försiktigt optimistiska inför valet i sommar, om vi spelar våra kort rätt.

 • Bra skrivet. har inget mer att tillägga :-)