Konflikten i Gaza

Det är många på min blogglista som skriver om konflikten i Gaza, de flesta liberaler. Jag har inte direkt nån åsikt om konflikten. Dom vill inte ha fred, varför är resten av världens ledare så jäkla kåta på att mäkla fred? Jo, för att få en plats i historieböckerna.

Så, vad är den liberala hållningen till frågan? Svar: det finns ingen. En liberal stat ska inte syssla med utrikespolitik och intervenera andra stater helt enkelt. Vad andra länder sysslar med är deras eget problem. Personligen är jag så less på att höra om skiten att jag tycker alla borde låta dem ha ihjäl varann. Ingen sida vill ha fred, låt dem kriga.

Då reagerar någon förfärat, men jag har bara en sak att svara på det. Det pågår konflikter av liknande art på flera håll i världen. I sydostasien har dom krigat i 25 år med Tamilska gerillan, Afrika har sina hotspots och ja, dem hör man inte mycket om. Nu har 700 dött i Gaza, det är en piss i havet.

Så, var lite konsekventa, skit i Gaza också. Sluta använda det som nån slags projicering av er moraliska godhet, bara för att det råkar ligga lite närmre geografiskt. Människoliv är inte lika mycket värda, kan någon rakryggad erkänna det högt nån gång?

Det är allt, tänker inte kommentera skiten fler gånger och jag önskar fler skrev om något intressant än en 70årig konflikt som aldrig kommer ta slut förrens bägge sidor börjar få slut på folk.

Det här är vad som händer när stater börjar lägga sig i andras affärer. Det får konsekvenser bortom vad man kunnat förutse och allt blir värre än om man bara låtit det vara. Och allt för att framstå som moraliskt överlägsen. Det äcklar mig. FN borde aldrig ha givit judarna Israel. Men nu när dom har Israel, ja då måste Israel få försvara sig mot terrorangrepp. Problemet är ju att man inte är intresserad av att ta de steg som krävs för att undergräva incitamenten till vidare terrorhandlingar, så spiralen fortsätter oändligt.

Bägge sidor får vad dom förtjänar och ingen vill ha fred. Dom vill ha rätt. Så löser man inte konflikter.