Knappnytt 19

Jag har eg. inga åsikter om Pride. Jag är inte bög, jag kan inte relatera till bögkulturen och Pride är lika lite ‘jag’ som kukbilder och bögporr. Jag bryr mig inte heller direkt om politiken bakom, eftersom man fortfarande inte inkluderar all avvikande sexualitet utan bara den politiskt korrekta.

I ärlighetens namn fanns det dock minst två seminarier/föreläsningar jag hade velat se i år. Dels Xzenus föredrag och dels Louise Perssons (mfl) diskussion kring kön. Främst för att man liksom jag börjat ifrågasätta det juridiska könet.

Men oaktat detta, så är iaf Knappnytt roligt som vanligt och det vore ju helt fel att inte länka till senaste avsnittet!

 • Ada

  Jag vill inte vara en party pooper, men jag gör det för att synas. *ironi* Det finns såklart människor som går med i prideparaden och deltar i pride utan att vilja synas direkt, eller för att framstå som annorlunda och segregerande. Att knappnytts analys av heteronormen är skrattretande, det håller jag dock med om! ;D

  Förresten så har jag märkt att de flesta ciskvinnor inom 15min i samtal med mig har sagt att de har pojkvän. Att dom sedan antar att jag har det gör det inte enklare och det är därför en rättighet och en skyldighet (om än smärre) att få andra att tänka på dessa normer och förutfattade meningar.

 • Victoria

  Det är även roligt att vara med under inspelningen av Knappnytt :)

 • Ada: Vilken norm tänker du på? Att de förutsätter du är monogam?

 • Daniel Wijk

  Xzenu gav mig en recap på det i veckan iallfall. Jag får nog säga att jag håller med honom i att sexualiteten som den ses på i samhället idag är ganska långt ifrån sanningen. Sen är det ju väldigt svårt att kategorisera något som är så annorlunda från människa till människa men vi strävar ju alla för att förstå varandra och då behöver vi etiketter att sätta på folk :-)