Kleerup testade positivt

Nu är det här ingen skvallerblogg. Jag skiter helt i om Kleerup går på amfetamin, benzo och alkohol ihop när han får priser på grammisgalan. Visst, jag kan tycka det är jäkligt oprofessionellt och med tanke på hur han fjantade runt så är det väl få som kan ta honom på allvar hädanefter. Jag menar, han ser inte ens skillnad på Säpo och krogkomissionen och verkar ju ärligt talat lite paranoid.

Det var ett tiotal personer som drogtestades på galan med urintest. Kleerup var den enda(!)  som testade positivt* för amfetamin och benzo, av vilket det också fans spår i hans fickor. Tro fan att han blev sur på polisen som hade mage att inte särbehandla och visa honom den respekt han som artist förtjänar!(?).

Är du orolig för vad testet ska visa?

– Inga kommentarer. Men jag kan ju inte hjälpa om någon lagt konstiga saker i min nyårstårtam, säger han.

Aftonbladet

Ja, amfetamin och benzo hamnar ju säkert i drink och fickor av misstag…

Alla som läser min blogg regelbundet vet att jag är emot våra narkotikalagar. Jag tycker innehav ska va lagligt, liksom jag anser att drogpolitiken ska verka för att hjälpa människor med missbruk, inte hota dem så de som behöver hjälp drar sig för kontakt med myndigheter. Jag vill inte ha morallagar!

Vid misstanke om brott (förstorade pupiller eller annat) kan polisen begära urinprov. Här är han ju dessutom sannolikt skyldig och då förstår jag inte varför han klagar alls.

Artister ska inte ha nån jävla gräddfil och komma undan det som alla andra lider under. Fjantar som Kleerup kan gott få sig en känga, det verkar ju som det är förtjänt. Ist kan han ju offentligt gå ut med att han använder droger och tycker att lagarna ska ändras. Då hade jag iaf haft respekt för den hycklande fegisen.

Att sen Kleerup misshandlar en journalist på vägen ut, kan man väl ha viss sympati för, men hans beteende på galan i övrigt var ju bara bedrägligt att se.

Aftonbladet, Expressen

*Enligt en mycket trovärdig källa som önskar vara anonym.

Korrigering: Det var kokain och majja han testade positivt på, enligt expressen, inte amfetamin och benzo som jag fick uppgifter om.

 • Magnus J.

  Men att drogtesta just under Grammisgalan var väl ändå lite dålig stil?

  Magnus J.s senaste bloggpost..Några tankar kring det som händer i Gaza

 • Jonas

  Om det var där av misstag eller inte spelar för mig ingen roll. Och nej, jag tycker inte artister (eller någon annan godtycklig kategori av folk heller för den delen) ska ha någon gräddfil. INGEN, och jag menar INGEN, har någon som helst anledning att KRÄVA att någon skall bevis att han eller hon lever ”korrekt” – och speciellt inte när den som kräver detta med största sannolikhet använder droger själv.

  En liten anekdot: för X antal år sedan så var en bekant till mig anlagad för narkotika-brott (han blev senare frikänd). Polisen som frågade mig om huruvida jag visste om det blev djävligt paff när jag påpekade att jag inte tänkte svara någonting om vad jag eventuellt visste om saken (vilket var ingenting) till någon som var beroende av droger själv. Ingen svår slutsats att dra när cigarett-paketet i fickan var näst-intill lika lätt att se som polis-uniformen, men ingenting som polisen i fråga överhuvudtaget hade reflekterat över.

  Vad jag försöker säga är att droger ska inte ha någon gräddfil heller. Om man kan riskera straff för att använda amfetamin, cannabis eller kokain så skall man fan i mig kunna riskera samma sak på grund av alkohol eller nikotin också. Om någon behöver hjälp ur sitt missbruk så skall de få det, utan ”lektioner” i moral och oavsett vad de missbrukar och att myndigheterna anser det befogat att skicka ut poliser enbart för att se ifal folk använder ”fel” berusnings-medel är för mig enbart ett tecken på att de är mer intresserade av att ”sända rätt signaler” än någonting annat (”Varför” folk berusar sig borde annars vara mer av intresse än vilket medel de använder).

 • cnab

  Fullständigt lysande reklam av Kleerup för Grammisgalans organisatör IFPI, grundad i fascistiska Italien under Mussolinis tid i början av 30-talet. Hur svenska gammelmedia låter sig luras av denna koorporativistiska utpressarorganisation med gratis direktsänd TV och åtskilliga spaltmetrar, är obegripligt. Men antagligen är journalisterna lika lurade av IFPI som artisterna som skrivit över sina rättigheter för en spottstyver till upphovsrättsmaffian där STIM och SAMI finns under IFPI-paraplyet. Middag, fri dricka och vem vet vad mer(?) på Globen kan ju dämpa lite av kritiken.

 • Jonas: Precis min åsikt.

  Magnus J: Jag tycker hela lagstiftningen på området är dålig stil, att polisen inte gör undantag med lagarna på arrangemang som dessa ser jag snarast som en logiskt konsekvens och inget att anmärka på i sig. Ju värre polisen beter sig i det här sammanhangen desto bättre, då kanske folk börjar kritisera själva lagstiftningen som ligger bakom.

 • DP

  Alltså jag kan inte låta bli att kommentera hans blandning ;) Den kallas också för ”Salaspecial” och består då av stesolid 100mg, amfetamin 0,3-0,8g (beroende på vem du är) och en halva rosita (19% bitter). Det blir både ”brandlarm” och berg-och-dal-bana av denna kombo och det brukar sluta med att brukaren vaknar upp i en okänd lägenhet med en blodig hammare i handen och inget minne om det senaste dygnet; så vi ska nog vara glada över att det bara blev några ”knuffar” på en expressen”journalist”.

 • JS

  Verkar snarare varit kokain och hasch Kleerup hade i och på sig.

 • JS: Han testade positivt på benzo och amfetamin och hade enligt egen utsago druckit alkohol. Det ger en ganska olustig blandning av neråt och uppåt-droger som gör personen tämligen oberäknelig, vilket säkert kan ha påverkat hans ganska hysteriska beteende.

  Det fanns också som jag beskrev, spår av benzo och amfetamin i hans fickor.

 • JS

  Jaha, jag antar att Expressen har fel då.

  För övrigt är den blandningen, sk. ”poor man’s speedball” (‘speedball’ definieras då som blandningen av kokain och heroin), du talar om relativt ovanlig. Ovanlig, om man bortser från när flöddrandet som brukar vara kutym vid amfetaminavtändning – för att göra kraschen lindrigare eller icke-existerande. Den formen av blandande bör dock ej ses som ”poly drug use” i klassisk bemärkelse, då amfetaminruset oftast är över när man trycker i sig flödder.

  Mest troligt är väl snarare att han hade bensodiazepiner kvar i kroppen (det brukar sitta i relativt länge, upp till tre veckor efter intag beroende på substans) sedan tidigare. Hade han varit flöddrad, tjackad och full hade vi nog kunnat se ett mer irrationellt beteende liksom en påtaglig svårighet att få kontakt med honom. Det är min kvalificerade gissning, baserad på båda egna och andras erfarenheter med ovanstående blandningar.

  Hans hysteriska beteende kan nog snarare länkas till hans ADHD-diagnos, liksom det faktum (enl. Expressen, nota bene) att han dragit några linor stureplansglitter samt druckit lite skumpa. Vidare kan nog alla vi som träffat eller sett herren live även bekräfta hur pass påtaglig dennes ADHD-diagnos är.

 • jo

  Javisst han har ADHD och medicineras med amfetamin på recept. Det läkemedlet heter Concerta. Vet ej om det var det som gav utslag eller??

 • DP

  JS: Oavsett fakta så bugar jag för avslutningen av det senaste inlägget; ”Vidare kan nog alla vi som träffat eller sett herren live även bekräfta hur pass påtaglig dennes ADHD-diagnos är” *skrattar* Nobelpriset nästa! :)

 • Luffarn

  Tror nog det var betydligt fler än han som hade tagit, fast tycker det är bedrövligt att de ska behöva springas och tas pisseprov. Vill de knarka så kan de väl få göra det.

  Luffarns senaste bloggpost..Så här spionerar hackers på dig.