jDome

Jag skrev om det här för typ ett år sen, när jDome bara fanns som prototyp. Nu har man gjort en ordentlig version, i begränsad upplaga för att sälja till spelutvecklare o dyl företag, innan man kan få råd att sätta igång massproduktion och på så sätt få ner priserna till en nivå som vanliga användare har råd betala.

Jag hoppas verkligen det här sprider sig, för det vore skitkul ha en jDome själv (även om jag saknar projektor för tillfället) och det är jättekul att det är svenskar som utvecklat den här produkten. Jag önskar dem verkligen lycka till!

  • Daniel Wijk

    Jag skulle gärna skaffa en :-)

  • bullzebub

    har man projektorn skall det ju inte vara svårt att göra en själv. en rislampa borde funka att konvertera.

  • Andreas

    Nu finns det helt plötsligt en anledning ha projektor och jag vill ha en och en sån där med!!

  • Det där kan till och med få mig att börja spela, jag som aldrig spelar spel. FPS-spel och soldatsimulatorer har stadigt fortsatt att imponera på mig det senaste årtiondet, men det som gör att jag inte nappar på det är just det fyrkantiga tunnelseendet man får på en skärm. Om den där kommer i produktion och blir billigare så kanske jag börjar spela jag också!

  • Adrina

    Oh Orvar var med i en nanosekund också ^_^

    Den tycks vara ganska stor den där. tar upp mycket golvyta. Det borde väl kunna gå att göra stativet annorlunda så att det inte tar så onödigt mycket plats. Eller kanske som an anordning som man fäster i taket och bara drar ner när det är dags att spela. Det enda jag reagerade på var att i ytterkanterna av halv-sfären så blev perspektivet lite skevt men det borde nog gå att fixa med mjukvara för att motverka detta.

    Detta kanske kommer medföra även att priserna på bra projektorer kommer att kunna pressas. Inget gott som inte har något annat gott med sig ^_^

  • Yuri

    Det som är bra med den där är att man måste stå för att spela det. Mycket sittande är ingen bra för hälsan.

  • Emil

    I lost the game. :(