Irland drabbas av maffian

Utvecklingen från USA som jag förutsåg skulle komma även till EU och så småningom Sverige har nu anlänt i Irland. Där har maffian stiftat avtal med internetoperatören Eircom som nu ska bli tvungen lämna ut IP-adresser på påstådda fildelare till dessa skivbolag, samt stänga av dessa påstådda fildelare från deras Internetabonnemang. Det är en handling att jämföra med de aktioner som görs mot terroristmisstänkta, men i det här fallet mot struntbrottet fildelning. Om detta skiver Metro.

Nu kan illegala fildelare på Irland bli utan internetuppkoppling. Eircom sluter som första internetoperatör i världen ett avtal med skivindustrin om att stänga av illegala fildelare.

Efter en utdragen domstolsprocess har de fyra skivbolagsjättarna EMI, Sony, Universal and Warner slutit ett avtal med internetoperatören Eircom. Operatören kommer nu att förse skivbolagen med IP-adresser till datorer där illegal upp- eller nedladdning av musik misstänks.

Metro

Det är förstås helt bortom alla rimliga proportioner att stänga av någon som misstänks för fildelning. Idag är Internet en självklar del av infrastrukturen. Lika mycket en förutsättning för ett normalt leverne som telefonen, kollektivtrafik, vatten i kranen och värme i elementen. Man betalar räkningar, beställer medicin från apoteket, kontaktar myndigheter och annat, allt sker via Internet. Att stängas av från detta, är en så grov frihetskränkning att det bara borde vara tillämpbart på brottslingar som sitter i fängelse, eller personer misstänkta för dylik grov brottslighet, som t.ex. terrorism.

INTE beteenden som inte ens borde vara kriminaliserade, eftersom de gynnar samhällsekonomin och således går helt i linje med det ändamål för vilket upphovsrätten ens från början upprättades, som det tidsbegränsade, statssanktionerade monopol det är.

Sån här utveckling måste stoppas och det görs bäst genom EU, det är där kampen står. Därför röstar jag på Piratpartiet i EU-valet 2009!