Hycklande socialdemokrater

Enligt demoskops senaste opinionsundersökning har nu Piratpartiet hela 7,9% av väljarkåren på sin sida. Det är förstås ett enastående resultat och otroligt roligt att fler inser vad Piratpartiet egentligen står för. För jag tror inte problemet är att inte många nog delar våra åsikter – problemet är att de har fördomar om att allt Piratpartiet bryr sig om är gratis musik på nätet!

När så många väljare tröttnar på de gamla integritetskränkande partierna med sina lagar som en efter en förstör vår frihet och kränker våra mänskliga rättigheter, så börjar politikerna vackla. Det börjar bli politiskt korrekt att vara Pirat.

– När besluten togs fanns det goda skäl för dem, men nu ser vi hur många olika förslag det faktiskt är. Den här rapporten är en signal att vi socialdemokrater i parlamentet faktiskt är beredda att ompröva vår politik och inte måste vara bundna av våra tidigare ställningstaganden, säger Göran Färm (S) till SvD.

Christian Engström har redan sagt allt som behöver sägas om detta kappvändande och de uppenbara lögner som kommer ur Göran Färms mun.

Göran Färm (S) är en politiker som röstat för IPRED, Datalagringsdirektivet och vars parti drog fram FRA-utredningen!

Lita inte på denna man
Lita inte på denna man
 • Tor

  Socialdemokraterna har ju nyligen gått ut med en rapport (pdf) om integriteten. Där är de väldigt tydliga med att de fortfarande stödjer datalagringsdirektivet.

 • E-mannen

  Vill bara gjuta lite tråkig olja på vågorna och säga att 7,9% pollen är några dagar gammal nu och det har kommit andra pollar med lägre procent till PP efter den. . . tråk tråk tråk mig :-)

 • Hoppas bara att alla som står på Piratpartiets sida nu går och röstar.
  Men jag har märkt en trend, att alla som jag pratat med som är piratpartister känner sig väldigt manade att rösta för att det skall ske en förändring.
  Men många som inte tänkt rösta för PP tänker inte rösta alls på grund av ointresse.
  Så vi får se hur det hela slutar.

  Christoffers senaste bloggpost..Lobbyist-skatten

 • Lars Johansson

  Jag håller inte med om att socialdemokraterna hycklar.
  Det är väl helt naturligt att ompröva sin politik vilket de säger att de har gjort. Borde vi inte vara glad istället för att påstå att de ljuger. Tror också bestämt att Göran Färm inte kom in i parlamentet förrän 2007 efter det att Ewa Hedquist-Petersen slutat. Trist att PP verkar hänge sig åt negative campaining och inte sakfrågorna.

 • DragonFaye

  Se på f*n! Jag tror det kan bli mera t.om! Kommer vi över 10% är det ju fantastiskt! Jag gillar VERKLIGEN att läsa kommentaren ”de övriga minoritetspartierna”. Hehe. Jag är inte mer än människa, jag kan inte låta bli att känna liiiite skadeglädje när jag ser Vänstern, Centern och Folkpartiet kallas minioritetsparti. :p

  Bara att packa väskan Christian! :)

 • Daniel

  Åtminstone så röstade ju till och med Sossarna ned FRA när det lades fram som förslag under deras regeringstid. Mer än vad man kan säga av nuvarande regering, trots att jag är urbota trött även på sossarna.

 • It

  Hello everybody,

  I’m french. In France, we are following the ThePirateBay trial, and Piratepartiet results.

  We support you, go on! We hope that a pirate party will be founded in France, because the government is going to censor the web. We are scared and only the european parliament protects us at the moment.

  Two laws are going to be set up:
  -”Hadopi” which will punish illegal download, by a cut of the net connexion, and a filtering of sites by the government. We’ll lose the presumption of innocence, and a part of our private life.
  -”Lopsi2” which will punish cybercrime (pedophilia terrorism) by filtering of sites, an installation of a spyware in a Personnal Computer of a suspect by the police, and the collect of personnal informations, by a ”digital search” by police.

  However we know that illegal download and cybercrime are just pretexts to control the web. We support you.

  It, a french citizen.

 • //Pelle

  På ett sätt kan man nog lita på gammelpartierna: De följer väljarna. När nu 8% av de röstberättigade säger att mänskliga rättigheter och informationsfrihet är viktigt så kommer de andra partierna också. Jättebra.

  Däremot ska vi nog vara beredda på att om PPs väljarantal sjunker till något ignorerbart så återgår de andra till annat – sånt som just då ger väljare eller sånt som ger dem själva mer makt. Alltså är det viktigt att PP gör ett bra val.

  Att PP är ett fokusparti hjälper till att vägleda gammelpolitikerna; de fattar att det handlar om informationsfrihet & grundrättigheter och blandar inte ihop det med andra frågor.

 • Patrik

  Skönt att sossarna fortsätter vända kappan efter vinden, så man vet var man har dem. Skulle aldrig komma på tanken att lita på en sosse.

 • Daniel Wijk

  Patrik: Vad vore sossarna om inte kappvändare? Man bör väl ta det som ett tecken på att dom inte har något fuffens för sig antar jag….

 • Miljöpartiet har tagit aktiv ställning för rätten till integritet i många år, långt innan frågorna kom på modet i samband med fildelnings- och FRA-debatterna.

  Se t ex SvD:s genomgång på http://www.svd.se/ego/_s185/http://www.svd.se/nyheter/politik/euvalet2009/artikel_2950591.svd och en jämförelse med PP på http://mariaferm.blogspot.com/2009/05/piratpartiet-vs-miljopartiet.html

  Men MP jobbar med andra frågor också; klimatet är en global fråga där EU-parlamentet har avgörande makt! Vem kan med gott samvete rösta på PP, som helt saknar politik mot klimatförändringarna?

  Men, för all del. Om du är en besviken integritetsförkämpe och samtidigt nyliberal klimatvetenskapsförnekare, lägg din proteströst på PP. Är både integritet, demokrati och planetens framtid viktiga frågor för dig är MP ett självklart val.

 • Jag har gissat på 12,6%, baserat på en hemlig och statistiskt helt hopplös formel som jag lovar att avslöja om jag kommer nära sanningen. :)

 • Jonas: Du menar MP som offrar integritetsfrågorna närhelst de ska förhandla med sossarna till fördel för sina miljöfrågor? Som stödjer en Sosseregering som driver igenom lagar som FRA, IPRED och Teledatalagen? Nej tack. Då röstar jag hellre PP, som jag vet inte kommer offra integritetsfrågorna för något annat!

 • Roland

  Tacka Bodström för FRA och IPRED.

  Tacka Socialdemokraterna för att Nordkorea har en egen ambassad på Lidingö och Sverige har en ambassad i Nordkorea.

  Tacka Socialdemokraterna för den enormt höga arbetslösheten, de har infört så höga skatter på arbete att färre företag har råd att anställa folk.

  Tacka Socialdemokraterna för att Göran Persson med fru har fått råd med en jättefin villa och väldigt generösa pensioner.

  Tacka Socialdemokraterna för att deras sändebud i Bryssel slipper betala inkomstskatt.

  Tacka Socialdemokraterna för att höjdarna inom LO har lyckats roffa åt sig fantastiska privilegier på sina medlemmars bekostnad.

  Tacka folket för att de röstat Socialdemokraterna till makten!