Hurtig som fan

Jag är en väldigt bekväm människa. ‘Bekväm’ som i en finare beskrivning av ‘lat’. Det enda som överträffar min bekvämlighet är väl min fixering vid mitt eget utseende. Det var väl kanske därför inte så förvånande att det förr eller senare skulle sluta såhär.

Sen jag började med hormoner (östrogen) har jag ökat 10kg i vikt. Eftersom jag var underviktig när jag började var det inte direkt nån panik. Jag kan lätt väga 63-65kg. Men när jag börjat närma mig och varit på 70.0kg så har det fan gått över gränsen. Då är det akut.

Därför har jag börjat gå promenader varje dag nu, en timme. Eller inlines en timme, det beror på vädret. Regnar det eller är blött är det svårt åka inlines nämligen.

En annan sak jag insett verkligen underlättar och motiverar för att kontrollera vad man stoppar i sig är att skriva upp varje gång man stoppar i sig något. Jag skriver inte upp vätskor, eftersom jag bara dricker sockerfri saft eller te och det är liksom inget att förbränna i dem.

Måndag:
1 macka (grovt bröd) med ost – 9:30
1 tallrik köttfärsås och tomater – 13:30
1 macka med ost – 16:30
1 macka med ost, 1 hård macka med ost – 21:00

Tisdag:
1 macka (grovt bröd) med ost – 10:30
1 löksoppa – 14:00
1 tonfiskmacka (hårt bröd) – 21:00
5 mariekex – 23:00
15 mariekex – 02:00

Onsdag:
1 macka med ost (grovt) – 9:00
1 bulle – 14:00
2 korvar, potatissallad – 15:30

Så ser det ut hittills den här veckan. Förutom ett litet mariekexåterfall inatt när jag hade en vän på sent besök, så har det gått rätt bra.

Andra lyssnar på musik när de promenerar etc, jag lyssnar på Filosofiska Rummet, från P1. Väldigt kul! :D

 • Typisk asperger-kost! Äter ungefär likadant själv.
  .-= Henrik Sundholm´s last blog ..Svar till en av objektivismens belackare =-.

 • Haha, måste vara så.

 • Det låter som en tveksam diet tycker jag. Om du har ett så litet kaloriintag så kommer kroppen att vänja sig vid en lägre energiförbrukning och då du börjar äta normalt så kommer du att gå upp i vikt igen. Risken är också att du går hungrig och stoppar i dig skräp och godis istället.

  Jag skulle också se upp med den sockerfria saften. Det finns teorier om att aspartam och andra sötningsmedel kan ge rubbningar i blodsockernivåerna vilket varken är bra för humöret eller viktnedgång.

  Kan du hålla denna diet så har du en rejäl viljestyrka, dock! Det är inte alla förunnat.
  .-= Pelpet´s last blog ..Piratpartiet når Bryssel =-.

 • Rower

  haha.. 15 kex :P

 • Sandy(emm)

  Tisdag = Priceless

 • Pelpet: Jag är öppen för förslag på ändringar :)

  Rower: Dom är små, platta, mest luft och har man ätit en kan man lätt äta femton ;D Jag får i mig ett paket, det är ju som att äta chips eller nåt.. :P

 • Haha, jag började också skriva ner vad jag åt ett tag… men det var så deppigt så jag slutade lika fort >_<

 • jag skulle rekomendera jucie smoothie deiten. Jag gick ner 15 kilo med att dricka frukt.
  .-= Leen´s last blog ..Death of a Legend =-.

 • Damn, du äter för lite mat! Tre riktiga mål om dagen måste det vara, annars tror kroppen att den bara får mat en gång om dagen och då ställer den in sig på snål förbrukning – och kexen lägger sig bara på vågen ;-)
  .-= Hanna Wagenius´s last blog ..Konsten att inte fatta ett SJit. =-.

 • Spectre

  Ägg och bacon till frukost, Sallad eller sushi till lunch, köttfärsbiff med smörstekta grönsaker till middag. Ungefär den dieten, med ca 2200 kcal om dagen gick jag från 80 till 70 med på två månader. Dricker enbart vatten och kaffe till. Lycka till.