Helgon.net – så ser det ut

Här kommer en uppdatering på dagens händelser. Screencappat direkt från helgon.

pressmed

 • Joakim

  Hann se det jag med. Slängde ut det på bloggen och länkade dit från BD så folk får veta. Forumet dog Anna sa typ 5 min efter…

 • Anna

  …och där dog forumet. Mystiskt.

 • svartpung

  http://www.helgon.se/Forum2/display_forum.asp?id=13
  Bara så alla vet, forumen fugnerar fortfarande, 1-79 är de olika forumen

  En sak som är lite konstigt är att Alla helgons HB gick i konken 2005, men det har ju funnits annonsörer på sajten sen dess. Till vem betalades de annonspengarna till? Crew har ju alltid sagt att alla pengar gick till servrar och driften av sajten och att svartrock slet som ett djur för att få sin privatekonomi att gå ihop.

  Överlag har ju det alltid varit rätt dåligt med kommunikation från crews håll genom åren. VD:ar som velat sluta, men raven svarade aldrig på deras mail osv. Alla hade för fullt upp hela tiden. Jag undrar om det blir någon ändring på detta iom likström.

  Det är ju väldigt trist det som händer. Men om det rör sig om ekonomiskt trubbel, så är det ju inte så konstigt att det blir en massa kaos.

  /Mikael Sol/svartpung

 • Kvasi

  Crap. Det är utifall sådant här händer som jag önskar att jag hade några ur (fd) crew på min msn.

 • Bandito

  Skulle vara intressant och se Svartrock’s version på detta. Till dess kanske man inte borde vara så het på att blogglyncha karln.

 • Bandito: Han har själv valt att inte säga något alls om varför han agerat som han gjort. Man kan väl inte dra många andra slutsatser än att han inser att det inte finns något bra att säga.

 • Svartpung: Fakturorna gick via Festivalbussen. Jag vet, eftersom jag själv köpte annonser på helgon till en nätbutik jag drev med en vän.

  Svartrock var den som skötte kodandet och den administrationen. Eftersom han ibland bara fick för sig att helt enkelt inte låta sig vara åtkomlig, varken för Crew eller nån annan, så blev det med jämna mellanrum ordentliga stopp i hanteringen av helgon.

  Det var först när några trogna helgonanvändare gick med i Crew (daethorian och iveqy) och började jobba på en grunduppdatering av hela helgon till 2.0 som det egentligen fanns nån utsikt att råda bot på tekniska problem som funnits med sedan helgon startade.

  Det går inte ha en ledare till en site (eller något projekt) som ibland bara vägrar kommunicera. Så att Svartrock väljer att avsluta helgon genom att helt enkelt vägra säga ett enda ord är ganska typiskt för hur han hanterat helgon överhuvudtaget de senaste åren.

 • Bandito

  Hanna: Visst kan det vara så, men jag skulle fortfarande vilja höra Svartrock’s version innan jag skickar republikanska gardet efter honom. Jag vet att jag är svår (vilket du säkert upplevt i forumen) men vill gärna undvika dra några slutsatser ö h t även om Svartrock’s hanterande av detta absolut inte hamnar i en bättre dager när det fritt kan tolkas utan försvar.

 • DarkFool

  Jag håller med att att Svartrocks verision skulle vara mycket intresant att höra.

  Samtidigt så vet jag att han är lite speciell vad det gäller social saker och han kan precis som Hanna säger ”bara försvinna”.
  svartrock har själv igentligen aldrig velat tala med folk utan det har gått via Raven som i sin tur har tagit frågor till Svartrock som hon inte kan/får svara på.

  Så i grunden är inte helgon speciellt snyggt skött. Sen kan det ju vara svårt då t.ex. anställa en drivande VD som ska avlönas om man bara tjänar pengar så man går runt.
  Men men, vi får väl se vad som händer med allt..
  Tråkigaste är väl användarna kommer att splittras om inte helgon lägger ner helt…

 • Jag måste erkänna att jag faktiskt känner igen mig själv lite i det du beskriver som Svartrocks beteende, att ibland bara kapa linan till omvärlden liksom. Iofs ett av skälen till varför jag inte tar på mig stort ansvar heller. ;-)

  Det refereras hela tiden till farhågor och saker som ska ha hänt innan, och jag blir bara mer och mer förvirrad av det du skriver.

  Om det är möjligt, och inte tar för mycket tid och så, skulle du kunna tänka dig att rita upp t.ex. en tidslinje, eller något annat som förtydligar? För nu har du gjort mig nyfiken. ;-)

  (jag förstår självklart dock om du känner att du är för upptagen)

  *kram*

 • tragiskt..
  och nu försökte jag avsluta mitt medlemsskap.. det funkade inte ^^

 • Young

  Bandito: som en av de avsatta crewmedlemmarna (dock en av de som inte kastats ut helt från helgon… än) så kan jag inte annat än hålla med dig.
  Jag vill verkligen höra vad han har för skäl till det brutala sociala självmord han har begått.

  Den exakta omfattningen av konsekvenserna för hans sociala liv känner jag inte till, men den uppfattning jag har är att det är just omfattande.
  Att svika vänner eller bete sig illa mot dem kan man ofta komma undan med hyffsat.
  Att svika folk man varit väldigt god vän med, i över tio år, utan förklaring alls, är lite värre.

  Att fullständigt bajsa i ansiktet på de personer som i vissa fall i drygt sju års tid försvarat honom ständigt, skyddat honom, samt fullt ut drivit ”hans” projekt, Helgon, åt honom är ytterligare värre.. framför allt då som alla vet vilka det är som faktiskt sett till att stället fungerat.

  Som sagt, de sociala konsekvenserna av det här, för hans del, kommer bli intressanta.

 • Sabina

  Jag fattar inte alls vad som händer eller har hänt. Minns att jag såg någon tråd i forumet för några dagar sedan, kanske en vecka om att något var knas men läste den nog inte. Jag vet inte hur jag ska göra med mitt helgon konto men det löser sig.

 • Kask f.k.a Bandito

  Bloggande verkar vara intressant så jag ska starta en egen blog. Tyckte dock att mitt nick Bandito inte var särdeles bra officiellt och vill inte på något sätt associera mig med diverse mc gäng eller liknande. Så för Er som sett mig skriva på helgon och här har jag nu bytt nick till Kask.

  Young: Brutalt socialt självmord tycker jag är en bra benämning på Svartrock’s agerande kring detta. Jag vill ju givetvis påpeka att jag inte ifrågasätter fd crews beskrivning på situationen – jag efterfrågar endast Svartrock’s version. Som bara enkel användare har vi absolut noll koll på vad som försigår bakom kulisserna. Vi får ingen information angående interna konflikter eller liknande vilket ju givetvis i många fall är fördelaktigt och förståerligt.

  Jag känner inte Svartrock. Jag vet inget om hans person annat än vad som skrivits om honom efter denna händelse. Rent logiskt så borde det ju finnas någon förklaring av hans beteende och grund för detta händelseförlopp. Det i sig själv är ju ingen garanti att han har något vettigt försvar men man kan ju inte annat än bli fundersam när han inte tar sig tid och uttrycker sin version. Självklart kan det ju finnas anledningar bakom det också. Några florerade kring teorier att helgon opererats svart och att skattemyndigheten var efter honom. Det är ju ganska så privat och jag tror inte att jag själv skulle vara så himla pigg på att diskutera det offentligt. Än mindre nu med den uppståndelse som skett med hans person.

  Om nu detta är ett komplett svek mot dem som offrat sin fritid till helgon så är det ju inte bara ett svek emot vänner. Det är ju ett svek mot hela helgon och dess användare. Vi sitter nu som ett gäng frågetecken och undrar vad som ska hända med helgon. Personligen raderade jag det mesta av min information på min pres.

  Är det sant att budet på helgon var endast 30 papp? Om så är fallet hade jag köpt det :)

 • fattanåtto

  Detta är den mest märkliga händelse jag varit med om. Ett antal förvirrade och insnöadae sorgebarn med hybris som kallar sig crew har åsikter om ditten och datten. Dom som kallar sig ”crew” är alltså ett gäng asociala losers som sitter i skitiga svarta kläder framför era datorer i brist på ett vettigt liv och detta gör Ni utan ersättning, dvs ideellt. Ni har ingen anställning, ni äger inget av siten, ni har överhuvudtaget inga rättigheter i detta. Och ändå sitter ni och har synpunkter på hur någon skött siten som om det var ni som bestämde eller att ni har någon sorts rättigheter till detta. Det är som om min granne som ibland klipper mina äppelträd gratis kunna komma och ha åsikter om det hus jag äger eller hur jag sköter mitt hus. Fckn Scary. That’s what I say.

 • Young

  Kask: När det gäller Svartrocks version av det hela så tror jag ingen annan är lika nyfiken som vi som var med i Crew.
  Men jag vågar påstå att det hamnat på den nivån att det inte finns någon förklaring i världen som kan ursäkta det sätt han skött saker på, vilket många verkar överens om.
  Han kan förklara varför han gjort det däremot… möjligen.

  Efter att vi förklarat vad som hade hänt det senaste dygnet så var det ingen annan än Svartrocks ombud som var intresserad av att köpa det alls, dom konstaterade, precis som vi redan gjort, att vi redan hade det som var värt något, användarna, och att inga pengar i världen skulle ändra på det.

 • Fristående Fot Fetischist

  Detta var märkligt. Gick in på Helgon och inga forum funkade, frågade en polare som länkade vidare hit. Har karln djupa skuldproblem eller vad? Man blir lite skitnödig när det gäller ens gamla Helgon-konto; vem vet vad en nyckfull person med alla lösenord kan göra :-P

 • Fredrik

  Jag förstår inte så mycket, men om detta innebär att fjortiscommunityt helgon försvinner så är det ju bara att börja fira!

 • fattanåtto: En community utgörs inte av ägaren, utan av användarna. Vi talar inte heller om juridisk rätt, utan om moralisk.

 • neowulf

  Fredrik: Nä, du förstår inte så mycket, uppenbarligen.

 • achtungbitte

  jag var en av dem som höll fanan högt i ”mitt” forum in i det sista, mitt och skyttegrapspoppares kärleksbarn juridikforumet. dvs det forum jag lagt ner _mer_ tid på jag lagt på: mina blommor(dvs ca alla 50), mitt akvarium, min och kombons disk och mer än mitt terrarium, sammanlagt sen jag blev op. alla som satt sin fot i juridikforumet vet hur hårt vi höll det, och höll uppe kvalitéen.

  det här är oräknat den tid jag la ner på att läsa förarbeten, pilotfall, studier, uppsatser, motioner, propositioner och domslut för att kunna ge rediga svar när nån ville veta om man fick bära katana på väg hem från träningen.

  JAG väntade i all ärlighets namn på en annan version än crews, vilket var skälet till att jag modererade som vanligt in i det sista.
  men, seriöst, tänker inte svartrock bry sig om oss, så tänker inte jag bry mig om honom.
  hejdpå helgon

 • Fattanåtto:
  I Strikt juridisk mening så har du en viss poäng, dock vågar jag med säkerhet påstå att du fullständigt saknar insikt i eller förståelse om hur helgon.net fungerade.
  Till att börja med så är din bescrivning av crew tämligen långt ifrån verkligheten, snarare så handlar det om en grupp personer mellan 20 och 35 års ålder med tämligen lyckade sociala liv och vettiga jobb eller i vissa fall studier utanför helgon.net.
  Det där med svartklädda är dock något svårare att dementera.
  Och sen till det väsentliga.
  helgon.net startades en gång i tidenav ett kompisgäng, för att dom och deras likasinnade skulle ha någonstans att vara, flera av crewmedlemmarna var med och grundade det hela, och var till stor del ansvariga för att det överhuvudtaget blev av.
  Företaget bakom det hela, Alla Helgons Handelsbolag, fanns där för att det måste finnas ett bolag bakom om man vill sälja annonser och liknande, inte för att det skulle tjänas pengar, utan av nödvändighet.

  Som det ser ut så kan vissa i crew rent av egentligen med laglig rätt kräva del av vinsten från en försäljning, eller kräva att relativt väsentliga delar av sidan tas bort då upphovsrätten för dem inte är helgons.

  Det crew gjort på sidan är inte bara att hänga runt och tro att dom är balla, utan det är allt mellan annonsförsäljning, arrangerande av arrangemang i helgons namn, polisanmälningar och utredningar kring saker som skett på eller relaterat till helgon, kontakter med media, daglig skötsel av sidan osv.
  Kort och gott, allt utom direkt kodande och betalande av räkningar har skötts av dessa crew.

  Din liknelse med grannen är fullständigt felaktig.
  Det är snarare som om din sambo, som var med och valde hus, inredde det, målade det, och har tagit hand om det i åtta års tid, har sett till att det kommit in pengar som betalar räkningarna för det, har levt i det, och rent allmänt sett till att allt är som det ska med det medans du suttit och rullat tummarna, mestadels någon annanstans, skulle vilja vara med och bestämma om husets framtid eller kräva del av det huset när du slänger ut vederbörande och säljer det.

 • rocknrolla

  helgon är ett privat forum :p

 • Yoshi

  Jävla skitsvartrock.
  Jag hoppas och tror iaf på Likström!
  Bra att ni agerat själva <3

 • Marcus

  Young satte pricken över i med sin samboliknelse.

 • Good old gubbfett

  Via detta inlägg lär jag väl bli ännu mer hatad, men va fan. Men jag förstår ändå inte varför ni i crew är sura eller förvånade över stefans agerande? ”Helgon är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli en demokrati” för att citera daethorian. De är väl bara att gilla läget och rätta sig i ledet eller? Fan ryck upp er. :)

 • Kask f.k.a Bandito

  Good old gubbfett: bara för att helgon inte är någon demokrati betyder ju inte det att man inte kan uttrycka förvåning och besvikelse när de utan någon förklaring blir raderade.

  När det gäller att gilla läget och rycka upp sig så kan man väl inte annat säga än det är ju precis vad de gjort med deras jobb att försöka lansera likström.se.

 • Jag har varit medlem på helgon sedan i november 2002 och det är fan tråkigt vad som har hänt. Bara hoppas att allt löser sig till det bättre.
  /Joel

 • Marcus

  Vem äger Helgon 2.0/Likströms kodning? Hur är det med varumärke, får det ena likna det andra? Skrevs Likström när Helgon ”var svart” och existerar därmed inte under Helgon i juridisk bemärkelse, eller kan nya ägarna av Helgon 2.0 förbjuda Likström att använda den kodningen pga. eventuellt varumärkesintrång? Jag känner lukten av en kommande rättstvist, men det lustigaste vore ju förstås om Helgon köps av Spray/Lunarstorm så det, en gång för alla, blir ett vinstdrivande näste för animeflickor från Märsta. Då kanske ledningen i gamla Helgon kan stämma retroaktivt och ta ut sin del. Men rent historiskt sett så brukar det väl bli så att den tjocka katten som blåst sina medarbetare även springer iväg med rättigheterna till deras hårda arbete. Tänk Sharon Osbourne.

 • Young

  Marcus: Likströms kod är inte på något sätt juridiskt kopplad till helgon.net/se/alla helgons handelsbolag, utan skapades helt vid sidan om av delar av crew, dock med svartrocks ”välsignelse”, dvs. han sa okej till att vi gjorde det, och påstod fram tills väldigt nyligen att vi hade hans fulla stöd.

  Om det blir någon form av juridisk tvist närmaste tiden så är det högst sannolikt inte vi som är i trubbel.

 • Good old gubbfett

  jag jag vet ju en grupp plankare (yep i’m busted) som fick sina konton raderade utan någon varning eller något efter kollektiv spam (många skrev en gång) av ”ligga”. Detta var några månader sen och mitt konto är inte upplåst än och på omvägar fick jag tag i det daethorian skrev om att helgon inte är en demokrati. Nåra dagar hade man väl kanske kunnat ta utan att knorra om dom nu ansåg de så allvarligt, men bara för att de är någon i crews ex eller hur nu historien var så var det ju helt brutalt av oss tydligen.
  Men nu när ”Adde H.” avsätter ”SS” så var det inte lika kul med diktaturen och det var inte okej att någon diktator agerade. SS har (hade?) en del att säga till om men slutligen så är (var) det ju Adde som bestämde. Det var nog lite mer det jag menade med ”gilla läget”. :) Jag försökte uttrycka min förvåning men utan något som helst resultat utan möttes bara av ignorans. Så det var ju uppenbarligen så helgons regim skulle drivas och stefan gjorde’t.

  Jag önskar dock f.d. helgon crew lycka till med Likström. Konkurrens (om de nu blir nått mer med helgon) är bara gynsamt för båda parter. Visserligen är väl kanske diktaturer mer intresserade av monopol.

 • Good old gubbfett

  Young: De facto så ser ju dock likström just nu ut precis som helgon sånär som på lite andra grånyanser i princip. Ser man siten så tänker man ju direkt ”helgon”. Skulle det bli en tvist där så ligger nog likström på minus. Men ja, de är ju inga större modifikationer för att ändra lite css å grejer. Men ändå. För betaversioner så är det kanske ”okej”? Jag vet inte, men 99% av användarna ser nog mer en helgonkopia mer än stabilare kod. :)
  Men ja, vad ska man säga. Jämför man med bilindustrin idag så ser ju i princip alla bilar lika dana ut så varför inte? :)

 • gubbfett: När det gäller planketincidenten, så handlade det om en väldigt tydlig markering från Crews sida, det som gjorde att vi ansåg det planketfolket gjorde var så extremt fel var att dom gav sig på en enskild individ, som tvärtemot vad som påståtts, varken var crew eller direkt relaterad till crew, och det på grund av att han uttryckt en annan åsikt än den planketklickens.
  Ja, vi tog i rätt hårt med den markeringen, för när folk börjar bli angripna på det sättet enbart för att dom uttryckt sin åsikt, så har det gått jävligt mycket överstyr.
  Jag kan även tillägga att några av de som åkte ut, och som bad om ursäkt och faktiskt verkade som om dom menade det och förstod vad det var dom gjort fel, har fått komma tillbaka efterhand.
  Elakt av oss, inte sant?
  Däremot så har de som klart och tydligt visat att dom inte förstod vad dom gjort fel, eller på vilket sätt deras angrepp var så illa, tvärnekats att komma tillbaka.

  När det gäller vad Svartrock gjort så är det verkligen en helt annan sak, seriöst, om du inte kan se skillnaden så tror jag inte att vi kan komma någonvart med en diskussion om det heller.

  Designen på likström.se är på väldigt många sätt en klassisk communitydesign i samma stuk som många av de färdiga communitymallar som både finns att köpa och som finns att gratis ladda ner och använda, rätt mycket samma grunddesign som ”alla” communities hade fram tills ca 2003/2004 när det polötsligt började bli jävligt hett med flash istället och sen spårade allt ur och blev sämre…
  Men det kryllar fortfarande av communities och/eller siter som använder samma grundkoncept för designen.
  Men det är klart, gör man en direkt jämförelse mellan likström och helgon så kommer man se likheter, rätt gott om dem.

 • Good old gubbfett

  Young: Ge mig gärna en mail där jag kan förklara mig, syn på hela situationen och ursäkt etc. så slipper vi dra upp plankethistorien i en blog som handlar om något annat. :)

  Visst ser jag en skillnad på det svartrock gjort. Min liknelse med nazismens diktatur var ju inte helt seriös. Såklart. Bara att om man ser på helgon och crew så ser man ju ändå någon stans svartrock som toppen på isberget – även om ni i crew på många ställen säkert hade mer att säga till om. Bara att det var en kul grej att daethorian hade skrivit att det var en diktatur och man bara i princip (ej ordagrant) fick ”gilla läget”. Då svartrock ju ändå ”står ovanför” er ang vad som gäller och inte och (vad jag förstått) är den som bestämmer vilka han vill ha i crew så var ändå liknelsen inte helt oförståbar när den store diktatorn inte ville ha er kvar längre.
  Sen att ni i crew ideellt lägger en jävla massa fritid på att göra saker och ting bättre (cred) och jobbar ”under” honom blir blockade bara sådär inte riktigt går att jämföra med oss vanliga användare som använder helgon till tidsfördriv är ju rätt självklart ja. Jag menar inte att ni inte har rätt att vara förbannade – bara poängterar att detta är ju precis just vad som brukar hända med diktaturer.

  Ang. det du sa om att flash så stämmer det bra. Det var det jag gillade med helgon. Enkla frames, snudd på reklamfritt och bara cleant basic. Och sen då att de flesta användare faktiskt var jävla sköna lirare.

  Visst har likström sina egna grejer, t.ex. default-profilbilden och så, men t.ex. stjärnteckenbilden på presen är bara en tom cell perfekt anpassad för att ha de gamla bilderna där, bilderna i menyn är de exakt samma sånär som på lite toningar i dem etc. Ni började ju bygga på den för att göra helgon2, ja, så just nu är det kanske lite extremt likt. Eller som ”Krökat bort lösenordet?” vs ”Supit bort lösenordet?” och allt sånt småpill som gör att man verkligen känner helgon-kopian. Lite som att ta en volvo, sätta på en egen vinge, byta ut strålkastarna och sen sätta sitt eget märke på de och kalla den nått annat – fastän att grunden för designen på en bil är dörrar, däck, ratt och motorhuv vilket är svårt att upphovsrättsskydda.

 • Rockard aka serial_clown

  Tänker att det känns lite tråkigt att det som hänt har hänt, men allt utvecklas ju i världen o livet, på gott o ont.

  Önskar iaf Likström.se lycka till, o jag hoppas att ens forumsengagemang kommer att vara aktuellt även i Likströms forums-framtid.

 • Rockard aka serial_clown

  Nu börjar det hända lite..

  ”Välkommen till Helgon.se
  2009-06-30 Till alla kära medlemmar!:

  Som svar på rykten och rent ut sagt skitsnacket som flödat omkring på helgon tänkte jag berätta lite kort om vad som hänt och varför.

  Under många år har helgon drivits och ägts av mig Svartrock. På senare år tappade jag intresset och har varit överbelastad på jobbet. Därav tog jag tacksamt hjälp av medlemmar som agerade administratörer på sidan.

  Pga. misskötsel med pappersexercis fick jag till slut besked om att jag var tvungen att skärpa mig eller bli av med sidan. Under den här processen visade många sin sämre sida och försökte lura av mig ägandet genom att sprida missinformation och falska rykten.

  Under ett möte där jag återtog mitt eget företag visade sig några medlemmar närvarande för att ännu en gång spy galla och sprida falska rykten om mig och sidan. De påstod även att de hade alla medlemmar bakom sig och att de skulle rent ut sagt se till att helgon läggs ner. Så undrar ni varför dessa medlemmar blivit spärrade från sidan så vet ni nu varför.

  Sådant tycker jag är tråkigt men det stärker min övertygelse om att helgon ska finnas kvar och ska bli starkare. Sidan skall utvecklas mycket mer och fler tjänster introduceras snart.

  Med andra ord, jag är tillbaka med kraft och jag hoppas jag har er lojala trogna medlemmar kvar på vår kära sida.

  //Svartrock”

 • vanessa

  och vem säger att ni har användarna? kommer absolut inte bli medlem på likström, tycker själva layouten är hemsk, och nu är helgon uppe igen så håller mig kvar där…//(en vanlig enkel användare)

 • Lindfalas

  Tänkte inte skriva här, men det skrivs så mycket skit här så.
  Likström tror att de har användarna med sej. De har ganska fel. dock har de ett gäng trogna dem som givetvis kommer att bara vara på likström. Sedan ett gäng som är på båda, men kommer att förstöra Helgon så gått de kan.
  Sedan har de som är nyfikna på likström och vill bara se hur det blir. kanske i väntan på att helgon skall komma upp fullt igen.
  Men vi är en ganska stor skara som aldrig skulle gå till likström, just för vi är så trötta på deras fasoner och att de behandlar folk hur de känner för det , utan att visa den minsta ånger när de gör fel.
  De skriver ju själv att de vill ha diktatur och att skall du släppa in dej igen efter du har blivit avstängd så MÅSTE du fjäska för dem.
  Har du inte gjort något fel och inte tänker fjäska för dem så kommer du aldrig in igen. Det kommer bara bli värre på likström nu när de har den makt de alltid velat ha.

  Har ni läst på likströms sida i avtalet ni godkänner när ni reggar er?? troligtvis inte. Där kan man läsa att de har hårdare lagar än svensk lag. Med andra ord tror de att de står över svensk lag.
  Tycker de att du spammar deras ställe så har de ett stycke för det med.
  De kommer anmäla er för abuse till eran internet leverantör och se till att få erat internet avstängt. Detta enbart om de ogillar era inlägg som kan vara mycket bra och helt rätt.
  Så se upp med likström istället………

 • WysiWyg

  @Lindfalas; eftersom jag aldrig riktigt hängde med på Helgon så har jag ingen egentlig åsikt i frågan, men jag vill bara påpeka att ha hårdare regler än vad som krävs i svensk lag (jag utgår ifrån att det är så det står, inte att de har hårdare lagar) är INTE att ställa sig över svensk lag. Tvärtom snarare.

  Och det är också något som de flesta, om inte alla, communities gör.

  Det är t.ex. fullt lagligt att kalla någon för en jävla bög, men på många sidor är det mot reglerna. Detta är inte att ställa sig över svensk lag, detta är att bestämma regler för hur man vill att folk ska uppföra sig.

  Däremot att säga att svensk lag inte gäller på sidan, DET skulle vara att ställa sig över svensk lag. Så egentligen handlar det om att ställa sig lite extra långt under svensk lag. Eller något.
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • Lindfalas

  Tror du inte fattade vad jag skrev. De säjer sig själva att de har hårdare regler än svensk lag. Vilket ingen kan ha.
  Visst kan de göra hårdare regler på sin site, men de kan inte anmäla folk kors och tvärs bara för det strider mot deras regler.
  Förövrigt är det ett ogiltigt sätt användaren godkänner dem också. Det står även i svensk lag att det skall vara tydligt så användaren förstår och det skall inte vara för lätt.
  Här är det mycket otydligt och det är bara att trycka på en knapp.

 • WysiWyg

  1. Självklart kan de ha hårdare regler än svensk lag! Precis som jag beskrev.

  Din rätt att skriva vad du vill är i viss mån inskränkt av svensk lag, t.ex. hets mot folkgrupp och förtal, etc. Men de har också rätt att inskränka din rätt att skriva vad du vill utöver det på deras privata sida. Det är som sagt väldigt vanligt, och inget med att stå över lagen.

  2. Tja, nu ser det rätt ut med deras användarvillkor. Visst skulle de ha kunnat använda ett annat språk, men sanningen att säga så tycker jag det är tydligare när man skriver villkoren på ”vanlig svenska” istället för på ”juridiska” som tyvärr ofta är fallet.

  Har det någonsin testats om det inte räcker med att trycka på en knapp? I domstol menar jag.

  Det enda jag kan komma på så är det att de skrivit stjärnor istället för organisationsnumret när de presenterar företaget, vilket så klart är under all kritik.

  Jag kan dock erkänna att de gott kunde använt annorlunda meningsuppbyggnad, lite styckeindelning, någon som korrekturläste det rent allmänt och att de faktiskt specificerar t.ex. vilka funktioner det är som erbjuds. Jag känner lite att den behöver skrivas om faktiskt.
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.

 • WysiWyg

  Oh, ett faktiskt exempel från deras sida där de är ”hårdare än svensk lag” är så klart att de förbjudit pornografi, vilket du säkerligen vet inte är förbjudet i svensk lag. Om vi utgår ifrån det exemplet så kanske vi kan förtydliga vad vi menar.
  .-= WysiWyg´s last blog ..Tvättstuge-äventyr. =-.