Helgon igen

Helgon verkar vara nere fortfarande. Inte ett ord från Svartrock om varför. Måhända är det så att det inte blev så enkelt att driva en site som Helgon utan den crew som gjort jobbet senaste åren?

Likström går trögt framåt. Jag gillar inte namnet och saknar de funktioner som är viktigast för att siten ska va intressant och funktionell för mig. Avatarer och möjligheten att adda folk.

Just nu känner man sig som en av 1000 kloner utan ansike och hela den sociala interaktionen är borta.

Det kommer väl så småningom och crew jobbar för fullt. Tyvärr är inte Likström något fullgott substitut för Helgon än.

Jag tycker synd om alla som missat att göra backuper på sina dagböcker etc. Kul bli av med åratals dagboksskrivande. Detta sabbar Helgons varumärke ganska rejält, med all rätt.

Nu sitter jag trött och seg, vi har städat lokalen efter igår. Tanken slog mig att det förmodligen inte togs så mycket bilder på mig, eftersom jag mest höll i kameran hela kvällen. Men lite bilder blev det.

Om jag hinner och orkar så lägger jag ut dem ikväll. Check back later!

 • FFF

  Förtvivla icke, förlösningen kommer i sinom tid.
  Smått tråkigt med inga bildmöjligheter, visst, men Likström är inte Lunarstorm precis, då hade man kunnat krävt att saker och ting styrts upp omgående.

  Jag har spånat länge och väl om det är värt att lägga upp en blogg, men kommit fram till att den biten gör folk mycket bättre än mig själv och framförallt har de mer intressant att säga än det som kokar i min hjärna. Av samma skäl la jag ner idéen med att göra en kontinuerlig dagbok på Helgon och fokuserade mest på metal-forumen för att se om nån var snabbare än skvallerpressen på Blabbermouth ^___^

  Har seriöst kollat runt efter alternativ till Likström men har inte hittat nåt som verkar stämma överens med mina preferenser, antingen är det tok-käng forum eller någon goth-historia som erbjöds, eller t.ex. ultimate metal som har massa tredjepartstjafs med skivbolag och återförsäljare. På så sätt är hela Helgon/Likströmidéen genial.

 • Herr M

  Ja, det är riktigt beklagligt att helgon ligger nere. Så mycket som man inte har tillgång till, internetkamrater, dagböcker, bilder och möjligheten att (enkelt) snoka reda på trevligt folk. Vad göra nu liksom? (Nej, jag är inte beroende. Inte alls. ;) )

 • Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Noterat 2009-07-13()

 • Johan Svensson

  Mmm, jag gjorde en export av min dagbok så fort jag hörde om Helgon-dramat. 10000 rader text blev det för sju års dagbokande, även om det var rätt sporadiskt de senaste åren.
  .-= Johan Svensson´s last blog ..Canonical URLs in WordPress =-.

 • Danni

  Nog för att det har verkat vara en del drama kring Helgons vara eller icke vara – men den som INTE ägnat någon tid i forumen, utan istället koncentrerat sig på sitt dagboksskrivande t ex, hade faktiskt ingen chans att fatta att sajten skulle läggas ner helt och hållet.

  När frågan om ”överflyttning” var aktuell uppfattade jag det bara som att det var en teknisk fråga om att sajten skulle flyttas någonstans – men inte att den skulle TAS NER.

  Det är för mig ofattbart att man kan göra så – utan någon som helst förvarning. ”Om tre dagar bommar jag igen – spara ner vad ni behöver och sen kan ni glömma Helgon”. Det hade kanske varit ok med en SÅDAN approach.

  Men det här?

  Jag trodde det var fel på servern eller nåt men nu ska man alltså vänja sig vid tanken på att alla ens dagböcker och mail är borta för gott? För mig är det lika ofattligt som att Lunarstorm en dag bara skulle vara puts väck från den ena dagen till den andra utan förvarning. Så GÖR man bara inte. Framför allt – varför?

  Om det är nån sorts hämndaktion mot någon så har rätt många människor använts som slagträ… Barnsligt och onödigt.

 • En

  Och nu är helgon uppe igen, och allt är som vanligt. Lite tråkigt för er, eftersom ni troligtvis hade varit nöjda om det inte kom upp igen.