Hej, jag heter Gothbarbie

Jag har haft en usel dag och det finns verkligen ingen ände på idiotiska saker och idiotiska människor att bli förbannad över.

Nu är det åter namnlagen som är på tapeten. Jag hittade det hos Hanna Wagenius blogg, Sveriges näst bästa Hanna.

Det kan jämföras med att tatuera sig i unga år. Men det blir ju vanligare både med tatueringar och med namnbyten, säger Åke Hammarsten.

– I framtiden kanske det som jag tycker är hemskt inte ses som konstigt alls. Jag kanske är för gammal.

Aftonbladet

Ja, Åke. Du är för gammal. Liksom hela namnlagen. Det ska inte vara upp till enskilda byråkrater att bestämma över något så fundamentalt för identiteten hos en människa som namnet!

Det här är bara frågan om grader i helvetet från den sortens socialhygienlagstiftning som just stiftats i Litauen. Där skyddar man barnen från den hemska omoraliska homosexualiteten, bisexualiteten, polygami och annat ”osanitärt leverne”. Här skyddar vi barn från namn som är ”fel” av någon godtycklig subjektiv anledning. Som att de inte återspeglar den kristna namntraditionen med namn som ”Johannes, Markus” och andra apostlanamn och deras feminina motsvarigheter.

Tänk på barnen!!!111

Till att börja med borde inte staten ha något att säga till om vad föräldrar döper sina barn till. I min umgängeskrets är det inte ovanligt att man refererar till varann via varandras online-nicknames. Stackars Åke skulle väl få ett slaganfall om jag sa att folk refererat till mig AFK (när man inte är vid datorn, Åke) som projO (mitt tidigare nick) och att jag lystrat.

Namn är personliga och idag är det sällan folk nöjer sig med de likformiga tråkiga namn man fått från födseln. Man vill definiera sig själv som människa. Så vad föräldrarna döper sin unge spelar inte så stor roll. Med en liberalare syn på namn kommer de ändå byta när de blir äldre och vill heta t.ex. sitt nickname.

Jag förstår att ni äldre inte kan fatta det här. Vi lever i olika världar. Jag antar vi får vänta tills ni helt enkelt dör av innan vi blir fria från den här sortens förtryck. Det är glädjande att se att Sverige i de yngre generationerna åtminstone, går i liberal riktning.