Hanna fyller 25!

Idag fyller jag 25! Trot’ eller ej… Därför blir det lite tomt på bloggfronten under dagen. Tills vidare vill jag bara tipsa om det här videoklippet med Alexander Bard. Det behöver lobbas hårt för att förklara varför samma rättigheter måste gälla på Internet som AFK, för Alexander Bard, som jag i övrigt tycker har mycket vettiga, liberala åsikter.

Få partier förstår det idag, men jag hoppas att en intellektuellt ärlig Alexander Bard, tids nog kan ta till sig dessa resonemang, precis som han tagit till sig argumenten kring sexlagstiftning och skolor fria från religiös eller politisk indoktrinering (vilka ståndpunkter jag bägge instämmer fullt i).

Demokratiska liberala fundament måste gälla på Internet. Om konsekvensen av det blir att upphovsrätten måste stå tillbaka, ja då må det vara hänt. Upphovsrätten är inte ett privat ägande, det är ett tidsbegränsat, statligt sanktionerat monopol. Sådana borde varje liberal vara emot. Och pragmatisk som Bard är måste han också inse att alla försök att kontrollera och begränsa informationsfrihet (en annan grundläggande liberal princip) på Internet, är dömda att misslyckas.

Så, när tiden är mogen kommer jag glatt hälsa Bard välkommen till Piratsidan. Vi är faktiskt inte så farliga som vi ser ut (?).

myphoto-090221-05
Hanna 25!