Golden Globe och Charity Rating

Filmtokig som jag är följde jag givetvis nyfiket kvällens (nattens) Golden Globe-gala på Kanal 9. Förutom nomineringar och vinnare jag verkligen gillade (som John Adams som fick priser för både bästa mini-serie, bästa kvinnliga birollsinnehavare och manliga skådespelare), upptäckte jag också i reklamen att det finns en ideell organisation som heter Charity Rating, som spontant verkar väldigt intressant.

Vad man gör är att analysera olika hjälporganisationer för att du som givare ska hitta den organisation du helst vill ge ditt stöd till. Det här är den sortens arbete som jag anser att staten gör i onödan, som lika gärna (eller hellre) kan skötas av ideella eller privata organisationer. Andra exempel på konsumentskyddande och hjälpande verksamhet som görs i privat regi är t.ex. pricerunner, med alla sina konkurrenter.

Eftersom jag är och tycker man ska va väldigt skeptisk mot all form av hjälpverksamhet, inte bara den staten påstår sig ge, utan alla organisationer som vädjar till illusionen om altruistiskt beteende, är jag glad och hoppas se fler initiativ som dessa.

Folk behöver vakna ur den naiva tron på staten som den enda möjligheten för garanti av trygghet och ordning i tillvaron.