farväl projO och tack för fisken

När jag nån gång för en väldans massa år sedan skulle hitta på ett nickname så var det ett ständigt problem att hitta nåt som var unikt och som ingen annan använde, samtidigt som det gärna skulle finnas en inneboende betydelse i namnet som på något sätt reflekterade mig som person.

Det blev en serie meningslösa nicknames som var lätta komma ihåg, utan att egentligen betyda något, innan jag slutligen bestämde mig för projO.

projO är en sammansättning av början på två ord. ‘pro’ och ‘jo’. ‘Projekt’, samt mitt gamla killnamn (som jag inte har nån lust blotta offentligt). Att sista bokstaven är versal kommer ifrån BDSM-online-kulturen där man använder olika koder för att beskriva sina preferenser. Stor begynnelsebokstav betyder dominant, liten begynnelsebokstav betyder undergiven och stor bokstav i slutet betyder switch (att man växlar mellan dominant och undergiven).  Därför fick projO ett stort ‘O’ i slutet. Det är alltså inte en nolla, som en del skriver och det ska bara vara en versal sista bokstav. Första bokstaven är gemen.

Men nu är projektet färdigt, iaf den fasen av mitt liv och jag har ett nytt namn. Det är dags att byta namn. Lite som indianerna gjorde ni vet.

Problemet är förstås att jag inte spontant kommer på något som känns sådär klockrent och unikt. Så, har ni några förslag alls får ni hemskt gärna dela med er av dem! Motivera gärna hur ni tänkt, det måste naturligtvis inte vara något jättedjupt, du kanske bara tycker det låter som nåt som skulle passa mig? Det måste vara ganska kort dock, ingen ramsa med ord och det ska gärna vara ett namn man minns.

Mitt egna förslag hittills har varit gothbarbie, eftersom det på något sätt känns som nåt som jag kan identifiera mig med. Problemet är att det inte är helt unikt, samt att Barbie sannolikt är skyddat av upphovsrätt, trademarks osv, som gör att jag inte kan regga en domän o dyl utan att riskera bli av med den, eller i värsta fall stämd.

Så, vad tycker ni? Vad passar mig? :D

 • Vågar jag föreslå något med pirat-/spaghetti-uttrycket ‘wench’?

 • *skakar av sig lurker-dammet*

  Så spännande. Både att få veta bakgrunden till ditt nick, och att du går från en fas till nästa.
  Det där med gemen i början för ug kände jag till, men stor bokstav i slutet för att markera switch var nytt för mig. Tack för den lilla informationen! :)

  Jag kan tyvärr inte hjälpa till med inspiration till ett nytt nick. Svårt som attan är det. Men lycka till!

 • Alexandra: Jo jag var lite medvetet elak när jag satte rubriken. Sorry. ;)

  Även om jag inte tar nåt av förslagen så kan det ju iaf hjälpa och ge idéer. :)

 • …: Vad betyder wench?

 • Alexandra

  Phew, jag trodde att detta inlägget skulle vara mycket värre; att du tröttnat på bloggen eller ännu värre..

  Ang. namn skulle du juh kunna fortsätta spela på namnet, typ
  gotHanna. Fast jag har en känsla att du kommer ha svårt att känna för något som någon föreslår IOM att det minskar personlighetsfaktorn på namnet en del.

  Alexandras senaste bloggpost..Adding a custom URL protocol/scheme handler using Cocoa (Mac)

 • Nej va fan behåll nicket. Mitt ”dekket” betyder inte ett smack längre och historien är bara komisk för en geekig 14åring, men jag behåller det ändå. Ingen skulle känna igen mig som nåt annat.

  Shit, det där va geekigt… nåväl
  :)

  Patriks senaste bloggpost..Staten kan man lita på. Eller inte.

 • Daniel Wijk

  Jag tycker du ska ta något mer originellt än så även om det passar :-)

  Jag visste att början var ”projekt” men inte det avslutande var ditt gamla namn. Nu vet jag det ^^

 • Svempa

  Hälsningar från cilone: prohA ;)

  Från mig: proella?

 • bullzebub

  ”wench
  Noun
  Old-fashioned
  1. Facetious a girl or young woman
  2. a prostitute or female servant [Old English wencel child] ”
  pirater (den blöta varianten) brukar använda det enligt popkulturen … :-P

 • Svempa: Haha, ja.. smart. men nä, det faller inte riktigt rätt på tungan :)

 • Oavsett vad det blir så kommer det bli knepigt för oss läsare att komma ihåg ditt nya namn, men du får lycka till med namnbytet!

  :-)

  Markus ”LAKE” Berglunds senaste bloggpost..Jag med i Ring P1 om EU-valet

 • Pelpet: Grejen är ju att innehållet är redan bytt, det är därför namnet inte funkar längre.

 • Behåll. Du har byggt en identitet kring projO och byter du så måste du göra om en stor det av detta. Fyll sakta projO med nytt innehåll istället för att förändra ytan.

  Pelpets senaste bloggpost..Piratpartiet når Bryssel

 • Clar_Cable

  Ett nick som man trivs med är viktigt. Kan förstå att du vill ändra iom att du genomfört stora förändringar i ditt liv (btw…är de nya brösten ”hårdvara” eller ”mjukvara”?) ;-)

  Om du nödvändigtvis måste ändra ditt nick så är du nog den enda som vet vad som passar. Blunda, slappna av och visualisera helt utan förbehåll så kommer det till dig!

  Lycka till pro…yO! Whatever ;-)

 • Enligt Wikipedia är det relativt få av Mattels ”upphovsrättsbråk” som gått deras väg: http://en.wikipedia.org/wiki/Barbie – dessutom har INGEN människa som kallat sig ”Barbie” åkt dit.

  Kör på GothBarbie! You go girl! :D

  Andreas Rönnqvists senaste bloggpost..Ett steg mot målet

 • Pingback: Marie till Riksdagen » Blog Archive » Länkkärlek skapar heta diskussioner()