farväl projO och tack för fisken

När jag nån gång för en väldans massa år sedan skulle hitta på ett nickname så var det ett ständigt problem att hitta nåt som var unikt och som ingen annan använde, samtidigt som det gärna skulle finnas en inneboende betydelse i namnet som på något sätt reflekterade mig som person.

Det blev en serie meningslösa nicknames som var lätta komma ihåg, utan att egentligen betyda något, innan jag slutligen bestämde mig för projO.

projO är en sammansättning av början på två ord. ’pro’ och ’jo’. ’Projekt’, samt mitt gamla killnamn (som jag inte har nån lust blotta offentligt). Att sista bokstaven är versal kommer ifrån BDSM-online-kulturen där man använder olika koder för att beskriva sina preferenser. Stor begynnelsebokstav betyder dominant, liten begynnelsebokstav betyder undergiven och stor bokstav i slutet betyder switch (att man växlar mellan dominant och undergiven).  Därför fick projO ett stort ’O’ i slutet. Det är alltså inte en nolla, som en del skriver och det ska bara vara en versal sista bokstav. Första bokstaven är gemen.

Men nu är projektet färdigt, iaf den fasen av mitt liv och jag har ett nytt namn. Det är dags att byta namn. Lite som indianerna gjorde ni vet.

Problemet är förstås att jag inte spontant kommer på något som känns sådär klockrent och unikt. Så, har ni några förslag alls får ni hemskt gärna dela med er av dem! Motivera gärna hur ni tänkt, det måste naturligtvis inte vara något jättedjupt, du kanske bara tycker det låter som nåt som skulle passa mig? Det måste vara ganska kort dock, ingen ramsa med ord och det ska gärna vara ett namn man minns.

Mitt egna förslag hittills har varit gothbarbie, eftersom det på något sätt känns som nåt som jag kan identifiera mig med. Problemet är att det inte är helt unikt, samt att Barbie sannolikt är skyddat av upphovsrätt, trademarks osv, som gör att jag inte kan regga en domän o dyl utan att riskera bli av med den, eller i värsta fall stämd.

Så, vad tycker ni? Vad passar mig? :D