Expressen avslöjar myten om ökad prostitution i Strasbourg

Det är roligt att Expressen vågar bedriva sådan här journalistik, kritisk mot den svenska sanningen om trafficking och prostitution som ett gigantiskt problem, en myt framförd av hysteriska personer som Zaida i miljöpartiet. Rykten blir snabbt en sanning och ”alla vet att det är så”, fast det vid en närmre granskning snabbt visar sig att de som säljer sex tagit sig dit på egen hand (inga ”sexslavar”) och att den beryktade ökade försäljningen av sex till EU-kommissionärer är något som ingen av de sexsäljare som intervjuas har märkt av. Ett tomt rykte.

Men sanningen bryr sig inte hysterikerna om. De vill i sin blinda fundamentalist sprida vansinnet med den moraliskt överlägsna sexköpslagen, kosta vad det kosta vill och oavsett hur verkligheten ser ut. Eller vad sägs om citaten nedan?

Eva-Britt Svensson (v) erkänner att hon själv egentligen aldrig har sett sexhandeln i verkligheten – men berättar om ett cocktailparty där någon antytt att en fru till en EU-anställd såg ut som en prostituerad.
Men vad hade hotellupproret för syfte då?
– Under fotbolls-VM uteblev ökningen av prostitutionen, kanske tack vare att vi hade uppmärksammat problemet. Kanske har våra protester haft samma verkan nu? säger hon.
Maria Robsahm, före detta Carlshamre, är också övertygad om att sexryktena stämmer. Vid ett tillfälle ska hennes manliga kolleger i den liberala partigruppen ha sagt att ”prostitution inte är något problem” berättar hon.
Hur bevisar man att det inte bara handlar om rykten?
– Alla vet att det är så. Du kan fråga vem som helst.

Expressen

 • Haha! Humor på hög nivå! Eva-Britt Svenssons logik: ”Varför klappar du i händerna?” ”För att skrämma bort tigrar.” ”Men här finns väl inga tigrar?” ”Nä, just det.”

  Anaïss senaste bloggpost..Äpplen

 • John Apse

  Feminister, miljökämpar, marknadsliberaler.
  Det finns fanatiker i alla enfrågerörelser.

 • Anya

  ”- Alla vet att det är så. Du kan fråga vem som helst.” <– Är det inte det som är rykten -.-

 • Daniel Wijk

  ”Eva-Britt Svensson (v) erkänner att hon själv egentligen aldrig har sett sexhandeln i verkligheten – men berättar om ett cocktailparty där någon antytt att en fru till en EU-anställd såg ut som en prostituerad.”

  Kul kvinnosyn vissa har som omkring och antar att folk är horor pga deras klädsel eller utseende…

 • Daniel Wijk: Hela svaret låter som ett ‘goddag yxskaft’,
  – Har du sett en prostituerad nån gång?
  – Nej, men en fru till en på ett coctailparty såg ut som en.
  Liksom ‘Jaha?!’ Vad fan har det med något alls i att göra? Ska man vara nöjd med ett sånt svar som journalist? Eva-Britt Svensson verkar vara aningens förvirrad och kanske borde förpassas till ett samboende för äldre, inte sitta och stifta lagar som faktiskt påverkar folks liv.