EU-debatt, igen

Det var en Agenda-debatt idag igen, med alla etablerade partiers EU-toppkandidater.Debatten sög. Och jag brukar ändå underhålla mig med att se på interpellationsdebatter ifrån Riksdagen på dagtid ibland, så jag vet vad jag pratar om.

Det var rörigt. Folk pratade i munnen på varann och programledarna som inte sade ifrån tidigt fick svårt att ta ner nivån på respektabel nivå igen när deltagarna väl sprungit ifrån dem.

Men sen diskuterades inga intressanta ämnen. Vänster och högerblock försöker bägge få det att verka som en fråga om För eller Mot EU, eller en fråga om inrikespolitiska problem, som jobben. Mp var väl eg. de enda som hade något alls vettigt att säga och när miljömupparna leder debatten, då vet man att något är fel.

Svensk politik kunde lika gärna bestå av två partier. Skillnaderna är så marginella mellan block och partier att även en person som jag, som normalt underhålls av debatter, tappar engagemanget och till slut reduceras debatten till ett brusljud och jag får svårt att uppfatta vad deltagarna säger.

Alla slåss om att vara mest miljömuppar och att vara mest socialdemokrater. Allt handlar bara om vilket gäng som får statsministerposten och det färgar förstås av sig på EU-debatten, där man kör samma spår som vanligt. Det är inte som att Svenska folket bryr sig ändå…

Men vi som bryr oss och brinner för integritetsfrågor och medborgarrätt, aktuella frågor som tyvärr saknar ett riktigt representerande i Riksdag och EU, mellan 5-9% av befolkningen, vi får en liten notis i ett i övrigt innehållslöst program och vårt parti får inte ens delta i debatten. De etablerade politikerna demonstrerar återigen att de inte förstått att medborgarrätt inte handlar om fildelning och Piratpartiet förminskas återigen genom att beskrivas som ett ”fildelarparti”. Det är skamligt, av människor som borde veta bättre.