ePhones överklagande är avgörande

Hur ser du på att ni som liten operatör har blivit symbol för hela internet-integritetens framtid?
– Man kan inte bara se det från ett företagsperspektiv, utan även från ett offentligt perspektiv. Om tingsrättens utslag står fast kan alla datorer bli föremål för ingripande. Det räcker med att du har 20 upphovsrättsskyddade bilder för att bli misstänkt för illegal fildelning och det finns ju i ett vanligt Windows.

Metro

Som vanligt förstår inte politikerna det här. De är dinosaurier som förmodligen inte känner till grundläggande tekniska fakta, som att varje gång du besöker en website så laddas allt innehåll ner på din dator. Det är en förutsättning för att kunna se sidan. Hela konceptet upphovsrätt och olovlig kopiering blir alltså snabbt obrukbart eftersom det inte är kompatibelt med digital teknik. Det här är bara ett exempel av många.

Därför kan mediabolagen alltid hitta sätt att argumentera för varför brott begåtts och varför de ska ha rätt att rota igenom dina personliga ägodelar på datorn i strävan efter att hitta nåt som är upphovsrättsskyddat.

Givetvis blir det då totalt orättssäkert att ha politiker som domare, eller nämndemän som det kallas i Sverige. En domstol utan teknisk kompetens kan inte rimligen döma i frågor där detta är en förutsättning för att förstå. Men det här är ju åh andra sidan talande för hur hela upphovsrätten och integritetspolitiken ser ut i Sverige idag.

Blinda politiker som inte förstår tekniken och naivt och blåögt stiftar lagar som öppnar dörrarna för ändamålsglidning med resultat för integriteten vi knappt kan överskåda. De största samhällsfarorna just nu är politikerna. Det är dem vi borde vara rädda för. Inte terrorister, pedofiler och allt de de gormar om som ett religiös mantra.