ePhones överklagande är avgörande

Hur ser du på att ni som liten operatör har blivit symbol för hela internet-integritetens framtid?
– Man kan inte bara se det från ett företagsperspektiv, utan även från ett offentligt perspektiv. Om tingsrättens utslag står fast kan alla datorer bli föremål för ingripande. Det räcker med att du har 20 upphovsrättsskyddade bilder för att bli misstänkt för illegal fildelning och det finns ju i ett vanligt Windows.

Metro

Som vanligt förstår inte politikerna det här. De är dinosaurier som förmodligen inte känner till grundläggande tekniska fakta, som att varje gång du besöker en website så laddas allt innehåll ner på din dator. Det är en förutsättning för att kunna se sidan. Hela konceptet upphovsrätt och olovlig kopiering blir alltså snabbt obrukbart eftersom det inte är kompatibelt med digital teknik. Det här är bara ett exempel av många.

Därför kan mediabolagen alltid hitta sätt att argumentera för varför brott begåtts och varför de ska ha rätt att rota igenom dina personliga ägodelar på datorn i strävan efter att hitta nåt som är upphovsrättsskyddat.

Givetvis blir det då totalt orättssäkert att ha politiker som domare, eller nämndemän som det kallas i Sverige. En domstol utan teknisk kompetens kan inte rimligen döma i frågor där detta är en förutsättning för att förstå. Men det här är ju åh andra sidan talande för hur hela upphovsrätten och integritetspolitiken ser ut i Sverige idag.

Blinda politiker som inte förstår tekniken och naivt och blåögt stiftar lagar som öppnar dörrarna för ändamålsglidning med resultat för integriteten vi knappt kan överskåda. De största samhällsfarorna just nu är politikerna. Det är dem vi borde vara rädda för. Inte terrorister, pedofiler och allt de de gormar om som ett religiös mantra.

 • Slasher

  Mycket bra skrivit. Håller med till 100 %

 • Zehho

  Som någon sa… :
  Snart kan man bli dömd för innehav av upphovsrättsskyddat material. :-D

  Men om det är offentliggörande att ha material bakom lösenordsskydd så är det väl bäst man gömmer sina CDar och böcker väl så att ingen inbrottstjuv får möjligheten att kopiera dem. Det måste jag ju i så fall också kunna dömas för… ;-)

 • Johan

  Tack för din insats. Krävs mod att finna vägen till sin egen sanning.
  Tycker inlägget var en utmärkt sammanfattning av det nuvarande läget.

  Sen jag såg sanningen har mitt liv förändrats drastiskt. Jag är lyckligare,
  jag har större insikt. Dem beslut respektive val jag gör generar i större utsträckning fördelaktigta utfall. Jag känner effekterna av mitt arbete bli starkare för var dag som går, inte endast på mig själv utan även på min omgivning.

  Men samtidigt som sanningen har gett mig frihet och lycka anser jag mig ha fått ett tungt ansvar. Ett ansvar för mig själv, för dem jag lever med och för våra kommande generationer.
  26 år efter mitt första andetag är jag för första gången FRI. Resten av mitt liv kommer jag dedikera till att befria folk från ett liv i mörkret.
  Ett liv där dem är oförmögna att se verkligheten, utan blott skuggor av den.

  Låt oss tillsammans hjälpa folket från detta dunkla mörker. Hand i hand tågar vi mot en bättre värld, ett gemensamt mål.

  ”A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is reality.
  Imagine all the people living life in peace. Let’s visualise it and make it happen.”
  -John Lennon, Yoko Ono

 • None_Of_Your_Buisness

  Det är så sannt att det är politikerna och inte terrorister som är faran här i Sverige. Det dör fler personer av att blivit överkörda av politiker i bilar än som dör i terrordåd i Sverige, så det finns ingen anledning över huvud taget till varför vi skulle aceptera att bli av med intigretet och rättsäkerhet för att skyddas mot ett icke existerande hot (som det är i dagsläget).

  Men våra politiker vill ju ha en professionel arme istället för en värnplikt på samma sätt som man har i USA. Kanske ser dom hot den dagen då de skickar ut dessa trupper i attacker mot andra länder. Skulle detta vara fallet ser jag bara större hot från våra politiker.

  IPRED är en fascistisk lag där det är mediabranschens ösnkemål mer än befolkningens behov som styr. Ingen som röstar för en sådan lag borde få sitta kvar i riksdagen. Jag bryr mig inte om hurvida en fascist är med i ett nasistiskt part eller sitter i ett riksdagsparti. Är man inte för demokratiskt samhälle har man inget i riksdagen att göra.

  Vill vi ha ett säkert samhälle hade det nog varit bättre att testa våra politiker för psykopatiska tendenser, och sedan kicka dom som har dessa.