En apa som spelar pacman

Människan är inte unik. Vår förmåga till kommunikation, våra kulturella uttryck, vår förmåga att använda verktyg – allt görs av andra djur. Dvärgchimpansen, bonobo, är kanske det djur som står oss närmast – inte minst när det kommer till sexuella uttryck. I den här mycket fascinerande videon får vi följa med och se hur otroligt intelligenta och nära oss dessa djur verkligen står oss evolutionärt. Mycket sevärt!

 • Loverboy

  Riktigt häftigt!

 • Jens

  verkligen ! tack för att du delade med dig !

 • Daniel Wijk

  Nice ^^
  Jag spelade Puckman i helgen på en gammal apparat så det blev lite deja vu med ditt inlägg :-)

 • Jag rös när han chippade stenverktyg!

  Aninos senaste bloggpost..Något man kan leka med

 • ST

  Det sorgliga är att det, trots dags dato, kommer att ta lång tid innan gemena man ser människan som inget annat än en livsform bland resten av alla andra livsformer. Sen kommer det att antagligen ta lika lång tid att få en del självutnämnda empatiska människor (per definition handlar det om sympati inte empati) att förstå att det är fullkomligt naturligt för vår livsform att käka upp andra livsformer. Och lika lång tid att övertyga lustiga fundamentalister att det är pga av frihandel och ekonomiskt tillskansat välstånd som gjort att vi kan välja att inte käka upp andra livsformer, tja förutsatt att man antar att ”grönsaker” inte är en livsform (vilket ”grönsaker” ju egentligen är biologiskt och biokemiskt sett.)

  Men men, det hade funnits fler av vår nära kusiner (inte grisa, mös och kaniner alltså) om vi inte fortfarande använda dom som spektakulära _objekt_, i en eller annan form, eftersom dom inte skulle ha blivit utrotningshotade. Oavsett vad man tycker om det är det mängden som sätter grunden för det känslomässiga ställningstagandet, sympatin, ty hade det funnits 100 miljarder binobo-panser på ön hade ”ingen” jävel haft sympati för dom, oavsett hur bra dom kan lära sig spela pacman.