”Du behöver inte större bröst, men du är lite fet…”

Jag vet inte om det var så Gud formulerade sig, när han sa till Ace of Base-Jenny att hon inte behövde förstora brösten, utan att hon dög som hon var. Ja, förutom att hon var lite tjock då, för fettsugningen hade Gud tydligen inget emot.

Jag stör mig nåt fruktansvärt på den här skenheliga ”du duger som du är”-mentaliteten som finns i Sverige. Du duger inte alls som du är. Du kan alltid bli snyggare och bättre. Sen kan du intala dig vad du vill för att slippa ångest, men sanningen är den att är du snygg så får du fördelar.

Större bröst ger högre lön för kvinnor, det är t.ex. fastställt. Och är du snygg så blir du generellt bättre bemött som människa, oavsett kön.

Att då hellre lägga pengar på en platt-tv än att förbättra sitt utseende är bara dumt. Det är din kropp du lever med dygnet runt och varför inte lägga pengar på det du får ut maximal glädje av ist för en TV som är värdelös efter ett halvår?

Idag är dessutom plastikkirurgin så utvecklad att du inte behöver se fake ut för att du opererat dig, så länge du går till rätt kirurg vill säga. Det är förstås helt och hållet ditt eget ansvar att läsa på och kontrollera alla fakta, så du inte gör något du ångrar. Det är ju trots allt din kropp du ändrar på, inte tapeterna i vardagsrummet.

Men att säga att ”du duger som du är”, när sanningen är att du inte alls duger, det är bara skenheligt. Du kan alltid bli lite snyggare och du kommer få fördelar i tillvaron om du är snygg. Att hymla om det är bara fånigt. Nä, strunta i den där TV-apparaten och lägg pengarna på dig själv ist. Kanske en hårtransplantation, läppförstoring, piercings, tatueringar, bröstförstoring, fettsugning, tandblekning eller något annat?

Framförallt ger det dig en helt enastående skjuts i självförtroende och det i sig kommer påverka din tillvaro enormt. För ärligt talat, vem vill inte känna sig snygg?

Döda jante.

Även hos: Lisa.