Den som har rent mjöl i påsen…

Tsunamibanden ska hemligstämplas i 70 år framöver, tycker Alliansregeringen. Vad ska man säga om det eg?

 • Daniel Wijk

  Äckel till vänster, äckel till höger…

 • Hans J

  Säga om?

  Kan kanske vågar fråga sig vad de ska ha i gengäld?

 • Mats G

  Uppenbarligen hände det så mycket skandalösa saker på regeringskansliet de där dygnen som påverkar hela politiska systemet att sossarna och borgarna har gjort upp om att blåsa medborgarna på denna självklara information i ett land med grundlagsstadgad offentlighetsprincip. Ta det till EU-domstolen så vi får korten på bordet, någon påläst jurist!!!

 • kalle008

  Man ska säga som det är, att det finns något bakom som varken regeringen eller oppositionen vill klämma fram med.

  Då menar jag inte sånt som främmande makt inte ska få reda på. Sånt kan sållas bort vid en genomgång.

  Nej, man vill dölja enskilda politikers och politiska tjänstemäns klanteri, oförmåga, mygel och moraliska förlöpningar under de aktuella dygnen.

  Men det är just sådant som allmänheten har rätt att få känna till.

  Ändå finns något ännu allvarligare: regeringen visar ingen vilja att vara öppen inför väljarna. Inte oppositionen heller.

  Nu hoppas jag på tidningarna. Det är fullt tillåtet att begära fram uppgifter ur banden och sålla ut det politiskt värdefulla, eller rättare sagt katastrofala. det kanske kostar några manårs arbete, men ovansklig ära väntar den tidning eller den journalist som spräcker hemlighållandet.

  Se till bara att skynda. Snart kanske banden försvinner på något oförklarat sätt.

 • Yuri

  Jag pluggar medicin och jag hade ett samtal ang tsunami-katastrofen med en läkare som var där då tragedin inträffade och jag kan säga så här: det var för javligt hur svenska myndigheter samordnade hjälp till de drabbade svenska medborgare. Det var rena kaoset där.

 • O. Beroende

  Man kan fråga sig ungefär samma sak som i fallet om Palmes hemligstämplade obduktionsprotokoll; vad är det vi vill dölja den här gången?
  .-= O. Beroende´s last blog ..Legend – En lektion i historia och förförståelse =-.

 • daniel

  väldigt skrämmande att regeringen offentligt mörkar sina affärer helt i strid med offentlighetsprincipen. man vill tillomed skriva om lagen för att kunna komma undan. det här borde resultera i ett ramaskri men tveksamt om någon bryr sig längre.