Datalagringsdirektivet

Tomas Bodström drev igenom ett teledagalagringsdirektiv i EU. Det tvingar medlemsländerna att stifta en lag som gör att staten kan göra det som beskrivs i videon nedan. Videon är gjord av tyskar och riktar sig mot tyskar. Men direktivet gäller hela EU och samma lag väntas stiftas nu innan sommaren i Sverige.

Det är det här Socialdemokrater såväl som Moderater driver igenom. Rött som blått block. Alla för de samma politik när det kommer till övervakning och medborgarrätt. Detta måste ändras. Rösta Pirat!

Hittat hos Hax

 • Amarso

  Tänk att folk inte fattar och begriper detta ÄN, hur illa ställt det är och vart vi är på väg.
  Därför tycker jag det är så synd, också, att PP väljer att prata så himla mycket om ”fri kultur och fildelning”. Jag fick en del flyers med mina valsedlar, men valde att inte dela ut dem eftersom jag ansåg dem ha en kontraproduktiv effekt, då de pratade knappt om övervakning och integritet men mer om just fildelningen. Jag hade medhåll av många andra pirater i min stad, som diskuterat detta.
  Det är bra om PP kan få fram en lite tydligare agenda – och på lite bekostnad av att inte prata så värst mycket om – som folk ser det – gratis få hem film, musik, böcker, program, osv.
  Jag är pirat, men tycker det är självklart att vi ska betala för kulturen – dock inte så mkt som idag o på samma sätt.
  Men det är en petitess jämfört med att bli satt under luppen och ses som brottsling.

  Ska vi få folk att rösta Pirat måste vi bli tydligare och dra fram alla fakta mer. Ta det med fildelningen sen. När vi fått mandat eller så.
  Jag röstar inte på PP för att jag vill ladda ner saker.
  Utan för att ha ett privatliv och kunna leva mitt liv utan att bli kränkt.

 • Niclas

  Eller rösta grönt:)

 • ulf

  Hej Jag funderat ut en ny kul grej att göra. Jag har använt min dåliga skolboksfranska till att sända uppmuntrande meddelanden till fransmännen om piratpartiet, gett dom länkar till piratpartiet och piratbyrån. Dessutom har jag kryddat detta med att länka till lite piratmusik. De accepterar att man går över till engelska sen ( när det tröttnat på hur man misshandlar deras språk)

  http://www.numerama.com/magazine/12996_4-Europeennes-Le-Parti-Pirate-Suedois-decolle-dans-les-sondages.html#ac_newscomment

  Nu ska jag se om det finns något skrivet i tyska tidningar om piratpartiet, som man kan kommentera. We are all pirates, Hoist the Jolly Roger!! Naturligtvis är jag vid torget på lördag.

 • ulf

  Jo förresten jag kom på att man kan använda översättningsmaskiner och skicka piratmeddelanden till hela världen. Kanske kan man göra ett standardutskick med länkar till piratpartiet och lite piratmusik, på flera språk, sedan loggar man in sig till kommentarsfältet till tidningar och sprider piratupproret.

 • ulf

  http://babelfish.yahoo.com/?fr=bf-home är en bra översättningsmaskin!