Därför är vi pirater!

Jag tänkte börja samla lite på folk som berättar om varför de är pirater. Vi är ju ett gäng, men det finns faktiskt de man kanske inte förväntar sig ska vara pirater, eftersom de inte stämmer in på den gängse bilden av vem som är pirat.

Lars Gustafsson t.ex. lyser ju inte direkt pirat om sig. Men det är han, enligt egen utsago i Expressen.

Det väsentliga intresset för konstnärer och författare som tar sin verksamhet på intellektuellt och moraliskt allvar måste naturligtvis vara att bli lästa, att göra sig hörda i sin generation. Hur man blir läst, det vill säga hur man når läsarna, är i detta perspektiv sekundärt.
Det växande försvar av nätets utvidgade yttrandefrihet, alltså av de immateriella medborgarrätterna som vi nu ser i land efter land, är början till en – precis som förra gången på 1700-talet – teknikburen, och därför befriad, liberalism.
Jag röstar därför på Piratpartiet.

Lars Gustafsson har också en blogg som förtjänar länkas, för den som orkar med lite tyngre läsning. :)

 • Jag skrev en artikel som publicerades på Newsmill där jag berättar om varför jag kommer rösta PP.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/21/att-rosta-pa-piratpartiet-handlar-inte-om-ideologier-det-handlar-om-var-framtid-0

  Ha det så bra!

  Anders Hallbergs senaste bloggpost..Migrän…

 • Jag förklarade mitt piratskap när jag var veckans pirat hos Anna Troberg.

 • Anders Hallberg: Piratpartiet ska stå ihop utan dubbla versaler. Tänkte bara påpeka det. :)

 • Toklång. Inleds med en sammanfattning för de som inte orkar igenom hela.

 • Jur.Stud

  Själv är jag pirat främst för rättsäkerheten och integritetens skull. Jag tycker det är viktiga frågot ni driver om myndighetstransparens och integritet.

  Tänkte berätta att den tidning (Dissidenten) som kommer ut för de som läser på juristlinjen i Lund nu senast handlade just om piratebay. Samtliga artiklar var till piraternas fördel. Alla jurister är som tur är inte köpta, det finns många av oss som faktiskt står upp för de ideal vi får lära oss om på lektionerna, och som vill ha kvar vårt rättsamhälle.

  Upphovsrätten- de lege ferenda, lycka till i valet! ;)

 • EU 2009

  En bra fråga att framföra till PP är ju hur många unika IP-träffar hemsidan får! Jag har försökt fått en siffra tidigare utan resultat. Antar att det är något man inte vill gå ut med….

  Att göra en kurva över antal unika träffar från dag till dag är ju inte svårt – det skulle även kunna fungera som ett mindre mått på intressant PP egentligen är. Är man rädd att det skulle kunna få folk att slappna av, eller är man rädd att folk ska ge upp?

  Jag är Piratpartist för att jag fortfarande kan!

  EU 2009s senaste bloggpost..Därför är vi pirater!

 • ST

  ”Jag tänkte börja samla lite på folk som berättar om varför de är pirater. ”

  Då kan du ju ta Wadsted, Pontén, och Danowsky, också, eftersom dom pga den logik och de resonemang dom propagerar för, särskilt när saker och ting ska gälla retroaktivt, gör dom själva till pirater.

  Alla blir pirater pga omständigheterna. ;-)