Därför är kristendomen ond

Kristendomen är inte en religion där prestation och handling påverkar alls vilka belöningar och straff du får. Du kan våldta barn, mörda folk, bryta mot precis varenda regel som finns eller tolkas i Bibeln och ändå få evigt liv. Vad säger detta om kristendomens moral eg?

Det enda som räknas för om du ska få Guds förlåtelse och evigt liv är nämligen att du tror att Jesus dog och uppstod för dina synder, samt att du ångrar dig innan du dör. Vilken slags etik ger detta egentligen upphov till?

Juden som aldrig accepterade Gud, men levde ett i de flesta människors ögon sett gott, moraliskt liv, hamnar i helvetet. Nazisten som bidrog til förintelsen men som bad om Guds förlåtelse innan sin död kommer till himlen.

Säger inte detta att våra handlingar, goda eller onda, är totalt meninglösa sett ur det stora hela? Du kan vara hur ond eller god du vill som individ. Det spelar ingen roll ‘i det stora hela’. Därför är det inte teologiskt ‘okej’ att mörda folk, men moralen man lär är att du kommer undan med det om du ångrar dig i tid.

Den enda negativa konsekvensen för stunden, är på sin höjd att Gud inte är hos dig när du är i livet och de eventuella konsekvenser detta möjligen kan få på din livskvalité är förstås marginella (eller inga, om man som jag är ateist) om du inte intalar dig annat. I det stora hela är omgivningen utlämnad till din spontana godhet. Visst, bibeln förspråkar vissa handlingar, men en lag utan konsekvenser för den som bryter mot lagen, är förstås tandlös.

Så, när kristna påstår att bibelns moral är grunden för gott och ont i universum, fundera på vilken etik de eg. lär ut med sin handling/konsekvens-syn.

(Detta gäller alltså kristna som anser att Moses lag med att stena otrogna, inte äta räkor, homosex är fel etc inte gäller kristna)

Spola till 06:00 om du inte orkar se hela.